Thursday 30 October 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ: «Τὸ παιδὶ στὸ ποτάμι»

Σὰν κρυστάλλι κυλᾷ τὸ ποτάμι,
τὸ παιδὶ τὸ θωρεῖ καὶ γελᾷ:
Τί κακὸν εἰμπορεῖ νὰ τοῦ κάμῃ
τὸ καθάριο νερὸ ποῦ κυλᾷ;
 
Δυὸ κρίνοι στὸ ρεῦμα σαλεύουν
πότ᾿ ἐδῶ πότ᾿ ἐκεῖ σταυρωτοί.
Τὸ παιδάκι θαρρεῖ πὼς τὸ γνεύουν,
σὰν νὰ θὲν νὰ τοῦ ποῦν κάτι τί.
Πότ᾿ ἐδῶ πότ᾿ ἐκεῖ τοὺς προσκλίνει
τὸ νερὸ ποὺ περνᾷ μὲ σπουδὴ
τί νὰ γνεύουν οἱ κίτρινοι κρίνοι,
τί νὰ θέλουν νὰ ποῦν στὸ παιδί;
Στῆς ἰτιᾶς τὸ κλωνάρι θαρριέται,
ἄχ! ν᾿ ἀκούσ᾿ ὁ μικρὸς προσπαθεῖ!
Ξάφνου σπᾷ τὸ κλωνί, ποὺ κρατιέται,
καὶ κυλᾷ στὸ νερὸ τὸ βαθύ!
Μιὰ τὸ φῶς ἀπ᾿ τὰ μάτια του σβύνει,
μιὰ σὰν κόκκιν᾿ ἀστράφτει βαφή,
ὡς ποὺ πέσαν οἱ κίτρινοι κρίνοι
σὰν σταυρὸς στὴ νεκρή του μορφή!

Ποιὸ παιδί, ποὺ σιμόνει ποτάμι,
δὲν τὸ βλέπ᾿ ἀπ᾿ ἐδῶ καὶ καλά,
τί κακὸν εἰμπορεῖ νὰ τοῦ κάμῃ
τὸ καθάριο νερὸ ποῦ κυλᾷ;
vrilissia

Αν τα παιδιά μπορούσαν να διαλέξουν τους γονείς τους...
What if children could choose their parents?

Όλοι γεννιόμαστε με δεδομένους τους γονείς μας, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πιο σημαντικό παράγοντα που διαμόρφωσε αυτό που είμαστε σήμερα.


Πως θα ήταν άραγε αν τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα επιλογής των γονιών τους; Πάνω σ' αυτό το ερώτημα βασίστηκε η ιδέα δημιουργίας του παρακάτω βίντεο.
Επιπλέον, το βίντεο προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή στο πρόβλημα του αλκοολισμού των γονιών, και πως αυτή η κακή συνήθεια προκαλεί συναισθηματικές διαταραχές στα παιδιά τους.
antikleidi

Κάντε τη ζωή στο σπίτι με τα παιδιά πιο εύκολη

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ζωή σε ένα σπίτι με παιδιά δεν είναι πάντα ρόδινη. Σίγουρα υπάρχει πολλή αγάπη και στιγμές αληθινής ευτυχίας, ωστόσο μέσα στη μέρα δεν λείπουν και τα νευρά, οι φωνές, οι γκρίνιες, τα κλάματα και η γενικότερη ένταση.
Επειδή, λοιπόν, το μεγάλωμα των παιδιών είναι από μόνο του μια πολύ δύσκολη υπόθεση, ας δούμε πώς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

-Θέστε τους κανόνες σας και οργανώστε βάση αυτών την καθημερινότητα σας.

Στο σπίτι σας οι ενήλικες είστε εσείς και άρα εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε τι επιτρέπεται και τι όχι. Διδάξτε στα παιδιά σας πως πρέπει να φέρονται, εξηγείστε τους τι θέλετε από αυτά και ποιες αρχές επιθυμείτε να αποκτήσουν στη ζωή τους. Για τα σοβαρά και σημαντικά θέστε κανόνες και επιμείνετε στην εφαρμογή τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλης της οικογενείας.

-Θυσιάστε κάτι, για να κερδίσετε κάτι μεγαλύτερο.

Αν οι συνθήκες της καθημερινότητας ή οι οικονομικές συγκυρίες δεν σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε όλα όσα θέλετε ή να προσφέρετε στα παιδιά σας όλα όσα επιθυμείτε, μην αγχώνεστε. Τα παιδιά πάνω από όλα χρειάζονται αγάπη. Δώστε τους απλόχερα την αγάπη σας και για τα υπόλοιπα θέστε προτεραιότητες. Ίσως χρειαστεί να στερηθούν κάτι, για να κερδίσουν κάτι σπουδαιότερο λίγο αργότερα.

-Μην ασχολείστε με τους γύρω σας, αλλά μόνο με την οικογένεια σας.

Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας με αλλά παιδιά, μην μπαίνετε στο τριπάκι να συγκρίνετε τη ζωή σας με τις ζωές των άλλων. Προσπαθήστε να κάνετε ό,τι θεωρείτε σωστό για την οικογένεια σας με γνώμονα το καλό των παιδιών σας, χωρίς να αναλώνεστε στο τι κάνουν οι άλλοι με τα δικά τους παιδιά.

mother.gr

Έκθεση - σοκ της Unicef
για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα

Νέα έκθεση – σοκ της UNICEF δείχνει ότι 2,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν βυθιστεί κάτω από το όριο της φτώχειας στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου από το 2008, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών στον αναπτυγμένο κόσμο που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε περίπου 76,5 εκατομμύρια.

 
..............................................
- Ο αριθμός των παιδιών που εισήλθαν σε κατάσταση φτώχειας κατά τη διάρκεια της ύφεσης είναι 2,6 εκατομμύρια περισσότερα από τον αριθμό που μπόρεσαν να το αποφύγουν από το 2008 (6,6 εκατομμύρια έναντι 4 εκατομμυρίων). Περίπου 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν στη φτώχεια σε 41 αρκετά εύπορες χώρες.

- Σε έναν εκπληκτικά υψηλό αριθμό περιπτώσεων, ο μέρος όρος συγκρίσεων αποκρύπτει την έκταση της κατάστασης. Στις περισσότερες από τις μισές χώρες, πάνω από το 20% των παιδιών ζει στη φτώχεια. Η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, τη Λετονία και την Ισπανία είναι πάνω από 36%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η παιδική φτώχεια είναι 32% και στην Ιταλία είναι 30%.

 
περισσότερα εδώ: taxheaven

Παιδί, Sex και Facebook!!

Άφησε το παιδί της να αργοπεθαίνει,
γιατί ήταν «απασχολημένη» με το να κάνει σεξ
και να ποστάρει τα φαγητά της στο Facebook!! 

Επί αρκετό καιρό ένα παιδί τεσσάρων ετών ήταν κλεισμένο σε ένα δωμάτιο με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και με ελάχιστο φαγητό. Για… καλή του τύχη οι Αρχές της Αυστραλίας το βρήκαν μόλις δύο μέρες πριν πεθάνει!
Οι γονείς δήλωσαν ένοχοι και πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, με τους κατήγορους να έχουν ζητήσει να μπουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Το αγοράκι –που βρίσκεται πλέον στη φροντίδα της Πρόνοιας- έχει υποστεί αρκετά τραύματα όμως, ιδίως ψυχολογικά.
Όσο για τα σωματικά; Το επίπεδο της αφυδάτωσης του είχε φτάσει στο 10%, με γιατρούς να τονίζουν σε αυστραλιανά Μέσα πως αν έφτανε το 15%, σε περίπου δύο μέρες δηλαδή, θα ήταν πια πολύ αργά για να σωθεί. Το παιδί ήταν κλειδωμένο επί αρκετό καιρό σε ένα μικρό και βρώμικο δωμάτιο. Οι αστυνομικοί το βρήκαν σε άθλια κατάσταση, καθώς το παιδί υποσιτιζόταν.

Η μητέρα του τού έδινε ελάχιστο φαγητό –και κυρίως γιαούρτι- βάζοντας του σε ένα πιάτο και περνώντας το κάτω από την πόρτα. Όπως είπε η ίδια ήταν «απασχολημένη». Με τι; Με το «να κάνω σεξ», δήλωσε.
Στο δωμάτιο επικρατούσε ένα χάος, καθώς υπήρχε σάπιο φαγητό, περιττώματα και παντού λερωμένες πάνες του μικρού.
Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν κλήθηκαν από την 24χρονη μητέρα για να καταγγείλει ότι την χτυπούσε ο σύντροφος της. Τότε ανακάλυψαν το παιδί και δε μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν, με την ίδια να δηλώνει ότι προτιμούσε να κάνει σεξ και να μαγειρεύει για να ποστάρει τις φωτογραφίες του φαγητού και των γλυκών που έφτιαχνε, όπως ένα αρνάκι ψητό και λιωμένη σοκολάτα, στο facebook. Την ώρα, που ο γιος της λιμοκτονούσε.

Όχι βέβαια, ότι φρόντιζε και το υπόλοιπο σπίτι, καθώς και τα άλλα δωμάτια ήταν στα ίδια χάλια, καθώς όταν η 24χρονη δεν έκανε σεξ, έπινε και κάπνιζε κάνναβη μαζί με τον σύντροφο της.
«Τα έκανα θάλασσα», είχε να πει η ίδια κλαίγοντας. Ο 28χρονος πατέρας αντιμετωπίζει κι αυτός κατηγορίες για εγκατάλειψη και αμέλεια και μάλιστα τονίζεται ότι οι Αρχές γνώριζαν ότι στο παρελθόν η Πρόνοια του είχε πάρει άλλο ένα παιδί που είχε από προηγούμενη σχέση επίσης λόγω αμέλειας.
Μάλιστα, συγγενείς, φίλοι και γείτονες στην Αυστραλία αναρωτιόνται πως οι Αρχές δεν ανακάλυψαν νωρίτερα το περιστατικό, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι κάτι είχε υποπέσει στην αντίληψη τους. Μάλιστα, ο δικαστής Paul Cuthbertson έθεσε το ερώτημα ...

περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki