Tuesday 6 January 2015

"Όλα τα κομμάτια μαζί" - Μία παρέα κατά του αυτισμού

Μια ταινία της Μαίρης Καριωτάκη,
σε σκηνοθεσία Ρένας Σκουρογιάννη, με θέμα τον αυτισμό.


Μια παρέα, μια καφετέρια, μια φλυτζάνα, χίλια κομμάτια....
Η ταινία αποτελεί ένα στιγμιότυπο από την καθημερινότητα του Βασίλη, ενός φοιτητή που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού και παλεύει με τις φοβίες και τις εμμονές του.
Παλεύει,να σταθεί σε μια κοινωνία που δεν χαρίζεται στην διαφορετικότητα. Δίπλα του, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, οι φίλοι του. Τα υπόλοιπα κομμάτια του πάζλ.



Η ταινία, αποτελεί πτυχιακή εργασία της Μαίρης Καριωτάκη
(ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών)

Πηγή: candianews.gr
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία: Μια ιστορία και μια ταινία για τον αυτισμό

1 comment:

  1. E! OXI KAI EΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΗΔΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ!
    Κατ' αρχας αυτη η ταινια ειναι φτιαγμενη και γεννημενη απο ΜΗ-ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ, μετα δεν δινει επ' ουδενι τροπο μια αληθινη εικονα του αυτισμου (ουτε καν του αυτιστικου ενηλικα), και τριτον δεν αντιπροσπευει τους αυτιστικους αλλα τους ΜΗ-ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΚΩΔΗ ΙΔΕΑ/ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ!
    ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΤΕ! ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ. ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki