Wednesday 4 February 2015

Προ-εφηβεία: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα 11χρονα!

Απλά, θυμηθείτε τα δικά σας :)))
...............................
Σίγουρα κάποιοι φίλοι και κάποιοι συγγενείς θα σας έχουν ενημερώσει για τις συνήθειες που το παιδί σας θα αρχίσει να έχει όταν κλείσει τα 11 του χρόνια. Τίποτε όμως δεν συγκρίνεται με την πραγματικότητα.
 
 
...............................
Η προ-εφηβεία, δηλαδή το ηλικιακό διάστημα μεταξύ 9 και 13 ετών είναι καθοριστικό για να προετοιμάσεις το παιδί σου για τις αλλαγές που φέρνει η εφηβεία. Πώς πρέπει να το κάνεις και τι να του πεις;
περισσότερα εδώ
................................
Παιδί με παιδί διαφέρει, άρα και κάποιες συνήθειες σίγουρα θα είναι διαφορετικές, με εξαίρεση όμως τις παρακάτω οκτώ που όλα τα 11χρονα κάποια στιγμή θα εκδηλώσουν.
 
1. Θα κάνουν μπάνιο για περίπου μία ώρα
Πριν μερικά χρόνια με το ζόρι τα βάζατε στην μπανιέρα για να τα κάνετε μπάνιο και τώρα θέλουν και να κάνουν μπάνιο και να διαρκεί περίπου μία ώρα. Και καλά το καλοκαίρι που το νερό μέρα νύχτα είναι ζεστό. Φανταστείτε το χειμώνα να ανάβετε το θερμοσίφωνο για να κάνετε όλοι μπάνιο και να μη φτάνει τελικά για όλους;
2. Θα κάνουν τις ντουλάπες και τα ρούχα τους άνω κάτω
Τι και αν εσείς την προηγούμενη μέρα διπλώσατε και σιδερώσατε τα ρούχα τους; Την επομένη θα τα βρείτε όλα ανακατεμένα και πεταμένα αριστερά και δεξιά.
3. Θα ανυπομονούν να αρχίσει το σχολείο τους
Μπορεί εσείς πριν λίγο καιρό να τα πιέζατε να πάνε στο σχολείο, τώρα όμως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψουν για να δουν τους φίλους τους.
4. Θα παίζετε «κρυφτούλι»
Μόνο ένα 11χρονο θα σας κάνει να σκέφτεστε ότι πάτε σε αποστολή αυτοκτονίας όταν θέλετε να ρωτήσετε «Πώς ήταν η μέρα στο σχολείο σήμερα»! Απλά μην ρωτάτε και αφήστε τα να σας πουν μόνα τους αν θέλουν!
5. Όταν θα θέλουν να σας αποφύγουν θα κάνουν τα πάντα
Σίγουρα όταν θα δείτε το 11χρονο σας να μαζεύει το δωμάτιο του χωρίς λόγο, όταν το δείτε να σας λέει «σ' αγαπώ» χωρίς λόγο και όταν πέφτουν αγκαλιές και καλοσύνες τότε σίγουρα «κάποιο λάκο έχει η φάβα»!
6. Η βαρεμάρα του δεν θα έχει όρια
«Μαμά νερό», «μαμά εκείνο», «μαμά το άλλο», θα το ακούτε συνέχεια ακόμη και αν αυτό που θέλει είναι σε απόσταση ενός μέτρου.
7. Δεν θα αντέχετε το άρωμα που θα βάζει
Όχι, ότι δεν θα σας αρέσει το άρωμα σαν μυρωδιά αλλά το ότι θα έχει «λουστεί» από πάνω μέχρι κάτω.
8. Να είστε προετοιμασμένοι για όλα
Οι ορμόνες χτυπάνε στο κόκκινο σε αυτή την ηλικία. Προσπαθούν να είναι ανεξάρτητα αλλά να είναι και παιδιά. Προσπαθούν να συμπεριφέρονται σαν ενήλικες αλλά χρειάζονται που και που τη μαμά και τον μπαμπά.
 
Πρόκειται για μια προ-εφηβεία και πρέπει να έχετε υπομονή για μερικά χρόνια. Εξάλλου κάπως έτσι ήσασταν και εσείς εκείνα τα χρόνια.
 
mothersblog.gr

2 comments:

  1. πολύ ενδιαφέρον!
    πολλά πράγματα, πριν τα βιώσουμε, δεν αντιλαμβανόμαστε.
    Καλό είναι βέβαια να θυμόμαστε τα δικά μας, όπως προτείνετε.Βοηθάει πολύ!

    ευχαριστούμε!
    Αλεξία https://momyof6.wordpress.com/

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Αλεξία :-)

    Να είσαι πάντα καλά !

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki