Monday 12 October 2015

Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια κουβαλούν
τα λούτρινα αρκουδάκια των παιδιών…

Τρία στα τέσσερα αρκουδάκια δεν πλένονται όταν το παιδί αρρωσταίνει, ενώ ένα στα πέντε δεν έχει πλυθεί ποτέ!

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να πλένουν συχνότερα τα λούτρινα αρκουδάκια των παιδιών, καθώς συχνά κουβαλούν τεράστιο μικροβιακό φορτίο.

Αρκετά παιδιά συνηθίζουν να κουβαλούν το αγαπημένο τους αρκουδάκι όπου κι να πάνε ή κοιμούνται κρατώντας το αγκαλιά όταν είναι άρρωστα, καθώς τους παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας και ζεστασιάς.

Οι γονείς όμως συχνά αμελούν να πλύνουν το αρκουδάκι και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία του παιδιού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αναλύσεις που πραγματοποίησαν ερευνητές της γνωστής εταιρίας Dettol έδειξαν ότι ποσοστό έως και 80% των λούτρινων παιχνιδιών κουβαλούν βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, ενώ ένα στα τέσσερα αρκουδάκια έχει μολυνθεί με ίχνη από υπολείμματα περιττωμάτων.
Τα στοιχεία υπέδειξαν επίσης ότι το 90% των παιδιών ρίχνουν συχνά κάτω το αγαπημένο τους αρκουδάκι, οπότε έρχεται σε επαφή με διαφόρων ειδών μικροοργανισμούς.
Τρία στα τέσσερα αρκουδάκια δεν πλένονται όταν το παιδί αρρωσταίνει, ενώ ένα στα πέντε δεν έχει πλυθεί ποτέ!
Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να πλένουν τακτικά τα αρκουδάκια των παιδιών τους με ειδικό αντιμικροβιακό διάλυμα για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Καλό είναι τα αρκουδάκια να πλένονται χωριστά από άλλα ρούχα, ώστε να μην μεταφέρονται οι μικροοργανισμοί.


prismanews

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki