Sunday 24 May 2015

Αγωνιζόμαστε. Μοιραζόμαστε. Στηρίζουμε.
Ελπίζουμε. Αγαπάμε τον διπλανό μας.

Με τις πέντε αυτές λέξεις ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, μας παροτρύνει όλους μας, μέσω του νέου τηλεοπτικού κοινωνικού του μηνύματος, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο.
Πηγή: iefimerida

Bοήθησε και εσύ να αλλάξει η ζωή μας.

Φιλανθρωπικός Οργανισμός "Αποστολή".

To 2014 η ΑΠΟΣΤΟΛΗ στάθηκε στο πλευρό 2.230.715 συνανθρώπων μας προσφέροντας χωρίς διακρίσεις τροφή, περίθαλψη και φροντίδα.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλους αυτούς που καθημερινά χτυπούν την πόρτα μας!
Τηλ. 213018400

Ο παιδόφιλος ναυαγοσώστης της Βουλιαγμένης.
Φωτογράφιζε και βινεοσκοπούσε γυμνά παιδάκια.

Ιωάννης Δούρος του Νικολάου και της Βασιλικής
Την Τετάρτη απολογείται στον ανακριτή ο 49χρονος πρώην ναυαγοσώστης, ο οποίος συνελήφθη στην πλάζ της Βουλιαγμένης γιατί φωτογράφιζε και βινεοσκοπούσε γυμνά παιδάκια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, πρόκειται για τον Ιωάννη Δούρο του Νικολάου και της Βασιλικής που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του 49χρονου δόθηκαν με σκοπό να διαπιστωθεί απο τυχόν καταγγελίες πολιτών, αν ενέχεται σε άλλες πράξεις, πέρα απο την φωτογράφιση των παιδιών στην πλαζ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποιο τηλεφώνημα στην Ασφάλεια Αττικής και στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων που χειρίστηκε την υπόθεση.
Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ισχυρίζεται οτι όλο το υλικό το κατείχε για δική του χρήση και δεν είχε ποτέ παρενοχλήσει κάποιον ανήλικο.

Η περίπτωση του ωστόσο προκαλεί αίσθηση, καθώς ήταν για αρκετές σεζόν ναυαγοσώστης στην πλαζ της Βουλιαγμένης μέχρι και 2012, ενώ εργάστηκε και το 2013 ως βοηθητικό προσωπικό.
............................
Από τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία. Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του σακιδίου ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα της ιδίας ημέρας.
............................

περισσότερα εδώ: enikos

Υγιεινό «junk food» από τα χεράκια σας!

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Τα παιδιά όμως, όπως όλοι μας άλλωστε, λατρεύουν τα ανθυγιεινά φαγητά και σνακ, τα γλυκά και ό.τι άλλο πεντανόστιμο και πλούσιο σε συντηρητικά υπάρχει! Άραγε μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δύο;
 
* Ζουμερά χάμπουργκερ με αφράτα σπιτικά ψωμάκια!!
* Homemade Versions of Classic Junk Food

Και όμως μπορούν! Από όταν ακόμα τα παιδιά είναι πολύ μικρά πρέπει να φροντίζουμε για τη σωστή διατροφή τους και να τους μάθουμε σωστές διατροφικές συνήθειες που θα τις ακολουθούν για μία ζωή. Από στο διατροφολόγιό τους δε χρειάζεται να βγάλουμε τελείως τα γλυκά και τα junk food, καθώς μια ατασταλία που και που δεν κάνει κακό.
Γιατί όμως να πούμε ναι στο έτοιμο junk food ή στα έτοιμα σνακ, όταν μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά «ανθυγιεινά» φαγητά;

«Κάν'το μόνος σου»
Ξέρετε ποσα σνακ που μπορουμε να βρούμε έτοιμα στα σούπερ μάρκετ και στα περιπτερα, μπορείτε να τα φτιαξετε μόνες σας με αγνά υλικά; Ένα απλό παράδειγμα είναι τα πατατάκια.

Μία γρήγορη ανάγνωση στα «Συστατικά» στο πίσω μέρος της συσευασίας και τρομοκρατούμαστε! Φτιάξτε τα δικά σας υγιεινά πατατάκια φούρνου εύκολα και γρήγορα και τα παιδιά σας σίγουρα θα το λατρέψουν!
Στο διαδίκτυο ή σε βιβλία μαγειρικής μπορείτε να δείτε πολλές συνταγές με διάφορες παραλλαγές και να βρείτε αυτή που ταιριάζει στα γούστα σας!

Ποιός είπε ότι μπέργκερ, σουβλάκι ή πίτσα μπορούμε να φάμε μόνο από έξω;
Φτιάξτε μπιφτέκια ή όποιο άλλο κρέας θέλετε, αγοράτε λαχανικά και ψωμάκια, φτιάξτε και μία δική σας σως και δε θα πιστεύετε πόσο νόστιμο θα βγεί το σπιτικό σας μπέργκερ!
Αντίστοιχα μπορείτε να αγοράσετε πιτούλες και να φτιάξετε τα δικά σας σουβλάκια.
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και οι δημιουργίες σας θα τους τρελάνουν όλους! Παίξτε με τις γεύσεις και τα υλικά και με αυτόν τον έξυπννο τρόπο όλοι στην οικογένεια θα τρώτε υγιεινό «junk food» που θα το έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας!
Ένα παιδί δύσκολα μπορεί να πει όχι σε μία σοκολάτα και αν τρώει που και που καμία, δε χάλασε και ο κόσμος! Μπορούμε όμως να μεριμνήσουμε και να φτιάξουμε άλλα σπιτικά γλυκά που θα είναι σαφώς πιο υγιεινά από τα έτοιμα.
Τώρα που καλοκαιριάζει, μία πολύ καλή ιδέα είναι να φτιάξετε το δικό σας παγωτο χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα. Ανατρέξτε στις σχετικές συνταγές σε οδηγούς μαγειρικής και βρείτε την ιδανική για εσάς!

mothersblog

Τι δεν πρέπει να αναρτούμε στο Facebook!

Οι Γερμανικές Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία / πληροφορίες.

Ημερομηνία Γέννησης
Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook να γεμίζει από ευχές γενεθλίων. Αλλά την ίδια χαρά αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί; Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου. Συνεπώς… Happy Birthday; Ή μήπως όχι.

Οικογενειακή Κατάσταση
Η λέξη «Single» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους εγκληματίες. Όταν μάλιστα αλλάζετε την «Οικογενειακή σας Κατάσταση» από «Παντρεμένος/η» σε «Ελεύθερο/η», αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε «ευάλωτη θέση» και κυρίως ότι πλέον «είστε μόνη στο σπίτι».

«Που βρίσκομαι»
Το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση, και το που βρίσκεστε ή με το να «ανεβάζετε» φωτογραφίες από τις διακοπές όπου βρίσκεστε δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας είναι ό,τι καλύτερο για τους εγκληματίες. Εσείς μαζεύετε like και αυτοί χρήσιμες πληροφορίες.

«Μόνος/η στο σπίτι»
Το να «ποστάρετε» στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «είστε μόνος/η στο σπίτι», είναι από τα χειρότερα λάθη. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις νεαρότερες ηλικίες αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει και για τους ενήλικες.

Φωτογραφίες των παιδιών σας
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Διαβάστε τους 3 κινδύνους, οι οποίοι βάσει στοιχείων είναι οι πιθανότεροι να συμβούν:
Αρχικώς η συλλογή πληροφοριών για τα παιδιά σας.
Εταιρείες εξειδικεύονται στο «φακέλωμα», όπου δηλαδή συλλέγουν την κάθε πληροφορία που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο, στο μέλλον, για το παιδί σας να διατηρούν ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο από την ημέρα γέννησης του με φωτογραφίες, στοιχεία και άλλο υλικό.
Επιπλέον, κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια για εκμετάλλευση από κυκλώματα παιδεραστίας.
Παράλληλα, κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία με ειδικά προγράμματα ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας.

Από τον/την Newsroom

Διαβάστε γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να κάθονται σε θέση «W»! - What's wrong with W-sitting?

Πολλά παιδιά όταν κάθονται να παίξουν στο πάτωμα με τα παζλ τους, τα αυτοκινητάκια ή με τις κούκλες τους σε θέση W, καθώς πρόκειται για μια πολύ άνετη θέση…
Δεδομένου όμως ότι αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο, πολλοί γονείς μπορεί να μην το θεωρήσουν ιδιαίτερα ανησυχητικό κάτι που είναι λάθος.

What's wrong with W-sitting?
Η θέση «W» είναι ένας όρος που περιγράφει την καθιστή θέση ενός παιδιού στο πάτωμα του οποίου τα πόδια σχηματίζουν το αγγλικό γράμμα W (τα οπίσθια του βρίσκονται ανάμεσα στα λυγισμένα πόδια του τα οποία είναι στραμμένα έτσι ώστε να κοιτούν προς τα έξω).
Τα περισσότερα παιδιά επιλέγουν αυτή τη θέση στιγμιαία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους ή όταν θέλουν κάτσουν μετά από το μπουσούλημα. Είναι μία θέση από την οποία περνούν όταν η κίνησή τους είναι ανώριμη ακόμη γιατί η θέση αυτή παρέχει μία μεγάλη βάση στήριξης οπότε δεν απαιτεί ιδιαίτερη μυϊκή λειτουργία και αποτελεί την εύκολη λύση για τον αδύναμο ακόμα κορμό τους.

Γιατί είναι επικίνδυνη αυτή η θέση;
Εάν ένα παιδί επιλέγει αυτή τη θέση και παραμένει σε αυτή για αρκετή ώρα, τότε είναι πολύ πιθανό να επιδράσει αρνητικά στη συνολική ανάπτυξη του παιδιού και να παρουσιαστούν διαφόρων ειδών ζητήματα.
Εάν δείτε το παιδί σας να κάθεται και να παίζει στη θέση αυτή αποτρέψτε το αμέσως γιατί:
Παραμορφώνει τα ισχία.
Στη θέση W τα ποδαράκια του παιδιού είναι γυρισμένα προς τα έξω, όμως στην ουσία οι αρθρώσεις των ισχίων δέχονται μία τεράστια πίεση στην εσωτερική τους πλευρά.
Παραμορφώνει τα γόνατα και τα πέλματα
Η καθιστή θέση W, ασκεί δύναμη στο γόνατο σε συνδυασμό και το ισχίο, προκαλώντας αναπόφευκτα σύσπαση στους οπίσθιους μηριαίους και τους προσαγωγούς
Δεν έχει καλή ισορροπία το παιδί
Η καθιστή θέση W είναι αποθαρρυντική για μία καλή ισορροπία γιατί επιδρά αρνητικά στους μύες και τις αρθρώσεις της ράχης, των ισχίων, των γονάτων και των ποδοκνημικών. Εξάλλου και η χρήση των μυών του κορμού είναι προϋπόθεση ώστε τα παιδιά να έχουν αποτελεσματικές ισορροπιστικές αντιδράσεις στην κίνησή τους.

Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει υιοθετήσει την καθιστή θέση W ως μία βασική θέση για το παιχνίδι του, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν παιδό-φυσικοθεραπευτή ώστε να σας δώσει συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με αυτό.

Πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki