Wednesday 23 September 2015

Daniel Cabrera, Cielo Gonzales: Τα παιδάκια που διαβάζουν τα μαθήματά τους στο δρόμο

Η ιστορία της μικρής Cielo Gonzales: Ένα κοριτσάκι που λύνει τις ασκήσεις του στους πολυσύχναστους δρόμους της Μανίλα
Έχει σκύψει πάνω στο βιβλίο και λύνει τις ασκήσεις του σχολείου της. Δε διαβάζει στο γραφείο του σπιτιού της αλλά στην κορυφή ενός οδικού φράχτη ξυπόλητη.
Δεν πρόκειται για μια φωτογραφία ταινίας αλλά η πραγματικότητα. Τραβήχτηκε στη Μανίλα των Φιλιππίνων από τον James Co, ο οποίος την ανέβασε στο Facebook με αποτέλεσμα να γίνει viral μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.
Ένα τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι βρήκε και μίλησε με το κοριτσάκι. Ονομάζεται Cielo Gonzales και μαζί με την αδελφή της Jenalyn περνούν αρκετές ώρες της ημέρας στους πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας.
Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγράψει η κάμερα της Joyce Torrefranca στις 23 Ιουνίου. Η φοιτήτρια από την πόλη Mandaue των Φιλιππίνων ανέβασε δύο φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook, οι οποίες απεικόνιζαν ένα μικρό παιδί να διαβάζει τα μαθήματά του σε ένα αυτοσχέδιο τραπέζι πάνω στο πεζοδρόμιο. «Με ενέπνευσε ένα παιδί», είχε γράψει ως λεζάντα.
Τις μέρες που ακολούθησαν, οι φωτογραφίες της Torrefranca έγιναν viral, και το ειδησεογραφικό πρακτορείο ABS-CBN αποφάσισε να ψάξει το μικρό αγόρι. 
Το βρήκαν σε ένα μαγαζί δίπλα στα McDonald's όπου και είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες και έμαθαν πως πρόκειται για τον 9χρονο Daniel Cabrera
Η μητέρα του, Christina Espinosa, είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάλληλος στο εν λόγω κατάστημα.

ihuffpost

Η «Σχολική» άδεια που δικαιούνται οι γονείς παιδιών έως 16 ετών, που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει ο νόμος 1483/84 σχετικά με τη σχολική άδεια που δικαιούνται οι γονείς παιδιών έως 16 ετών που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δικαιούχοι
Όταν σε μια οικογένεια εργάζονται και οι δύο γονείς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της καθημερινότητας με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η εργατική νομοθεσία προβλέπει το δικαίωμα στους γονείς που έχουν παιδιά έως 16 ετών και τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, (συμπεριλαμβανομένου και του νηπιαγωγείου) να ζητούν από τον εργοδότη τους άδεια και να την λαμβάνουν.
Η σχετική άδεια μπορεί να χορηγείται ώστε να απουσιάσουν για ορισμένες ώρες ή ολόκληρη ημέρα από την εργασία τους προκειμένου να επισκεφθούν το σχολείο των παιδιών τους.
Διάρκεια και αποδοχές

* Η άδεια χορηγείται με αποδοχές και μπορεί να φτάσει τις τέσσερις (4) ημέρες τον χρόνο για κάθε παιδί (ΕΓΣΣΕ 2008‐2009).
* Επίσης χορηγείται τμηματικά και ποτέ δεν ξεπερνά τη μία (1) εργάσιμη ημέρα. Ενώ δίδετε πάντοτε τμηματικά και ποτέ για περισσότερο από μία (1) εργάσιμη ημέρα κάθε φορά.
* Σημειώνουμε ότι η Σχολική Άδεια για την παρακολούθηση σχολικής επίδοσης δεν συμψηφίζεται με άλλες άδειες που δικαιούται ο εργαζόμενος.
* Ο αριθμός των απασχολουμένων στην επιχείρηση και το εάν ο άλλος γονέας του τέκνου εργάζεται ή όχι εκτός σπιτιού δεν έχει καμία επίπτωση στο δικαίωμα άδειας για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης.

Στην περίπτωση που και οι δύο γονείς εργάζονται, θα πρέπει μεταξύ τους να συμφωνήσουν ποιος από τους δύο θα κάνει κάθε φορά χρήση του δικαιώματος ώστε να παρακολουθεί τα παιδιά και να ενημερώνετε από τους δασκάλους και καθηγητές τους αντίστοιχα.
Επίσης σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ ( ΕΓΣΣΕ 2008, άρθρο 4) η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής (-τρια) με αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε γονέας έχει δικαίωμα να λαμβάνει 4 ημέρες σχολικής άδειας για κάθε παιδί το έτος.
Την παραπάνω άδεια δικαιούνται και οι γονείς με παιδιά στο νηπιαγωγείο.
zougla

Πίσω από τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά
βρίσκονται αφοσιωμένοι γονείς.

Μια καινούρια έρευνα έρχεται για να αποδείξει περίτρανα ότι πίσω από τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά κρύβονται αφοσιωμένοι γονείς.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Λίνκολν της Νεμπράσκα, μελέτησαν οικογένειες χαρισματικών παιδιών και διαπίστωσαν ότι οι γονείς ήταν υπεύθυνοι για την επιτυχία των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής και ψυχολόγος Κένεθ Κιόρα δήλωσε, 
«Το ταλέντο είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξελίσσεται από τους γονείς που αφιερώνουν πολύ χρόνο στη φροντίδα και την ανάπτυξη του κάθε ταλέντου που μπορεί να έχει το παιδί τους!».
Το χαρισματικό παιδί: 
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του.
Η έρευνα έδειξε ότι οι γονείς των παιδιών που είχαν μια κλίση στα σπορ, το χορό, τη μουσική, την υποκριτική, τη ζωγραφική κλπ, θυσίασαν το χρόνο τους, την καριέρα τους ακόμη και ό,τι περιουσία είχαν ώστε να βοηθήσουν το παιδί τους να ανθίσει.
Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να βοηθήσετε το παιδί σας να ανθίσει;
Ως γονείς, θα πρέπει να προσπαθείτε να ανταποκρίνεστε με συνέπεια στις ατομικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα που έχει το παιδί σας. 

Αν για παράδειγμα βλέπετε ότι το παιδί σας λατρεύει του μουσική, αξίζει να το γράψετε σε ένα Ωδείο, αν για παράδειγμα λατρεύει το χορό, αξίζει να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου, αν κάνει ντρίπλες σαν ποδοσφαιριστής, τότε ίσως έχετε ένα μικρό Μέσι στο σπίτι σας και δεν το γνωρίζετε.

Χωρίς τη βοήθεια των γονιών, τα παιδιά δεν εξελίσσονται. Οι γονείς είναι το κλειδί στην εξέλιξη των ειδικών χαρισμάτων που έχει το κάθε παιδί.


patrasevents

Πώς αισθάνεται ένα παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα;

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) είναι ένα σύνδρομο που αναφέρεται σε άτομα, που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα ενώ ενδέχεται, παράλληλα, να εμφανίζουν σωματική υπερδραστηριότητα.

Ειδικότερα τα άτομα με ΔΕΠ-Υ χαρακτηρίζονται από απροσεξία, αδεξιότητα, δυσκολίες στην αφοσίωση στις σχολικές υποχρεώσεις ή τη συμμόρφωση σε υποδείξεις. Η διαταραχή μεταφράζεται ως ανικανότητα ρύθμισης της συμπεριφοράς. Συχνά, σχετίζεται με αρνητικές επιδόσεις στο σχολείο, καθυστέρηση (ελλείμματα) στη μάθηση και στην επικοινωνία. 

Αν το παιδί σας έχει παρουσιάζει αυτά τα χαρακτηριστικά τότε καλό θα ήταν να προσέξετε το πως θα το διαχειριστείτε και στο σπίτι και στο σχολείο.
Είτε είστε γονιός είτε εκπαιδευτικός πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω. 
Ένα παιδί που έχει ΔΕΠ-Υ νιώθει πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην συμπεριφορά του και αισθάνεται διαφορετικά:

Αισθάνεται απόρριψη. 
Επειδή οι γύρω τους προσπαθούν να ελέγξουν την συμπεριφορά τους και εκείνοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν και νιώθουν πως βρίσκονται στο περιθώριο.
Νιώθει αποθάρρυνση. 
Τα άτομα με ΔΕΠ-Υ μιλάνε πολύ, γελάνε δυνατά και οι υπόλοιποι τους κάνουν παρατήρηση. Αυτό μπορεί να τους κάνει να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση ακόμη και κατάθλιψη.
Ψάχνει αγάπη και υποστήριξη. 
Αν τους απορρίπτουν συνεχώς είναι λογικό να ψάχνουν την υποστήριξη και την αγάπη που τους λείπει.
Αν εξάψετε την περιέργειά του μπορεί να μείνει συγκεντρωμένο. 
Το ξέρουν πως μπορούν να το κάνουν και οι ίδιοι αρκεί να τους δώσετε την ευκαιρία να κάνουν κάτι ενδιαφέρον.
Είναι χαρούμενο όταν έχει ένα καλά δομημένο πρόγραμμα. 
Τα άτομα αυτά βαριούνται εύκολα. Αν έχετε ένα καλά δομημένο πρόγραμμα ρουτίνας έτσι ώστε να ξέρουν τι να κάνουν κάθε στιγμή, τότε είναι ευτυχισμένοι.
Νιώθει αναστάτωση. 
Η κοινωνία απαιτεί να είμαστε ακριβείς και τακτικοί. Όμως αυτά είναι ο εφιάλτης τους. Δείξτε τους κατανόηση λοιπόν γιατί την χρειάζονται απεγνωσμένα.
Το αγχώνετε υπερβολικά με επιτυχημένες ιστορίες ατόμων με ΔΕΠ-Υ. 
Είτε έχεις ΔΕΠ-Υ δεν σημαίνει ότι θα αποτύχεις ή θα πετύχεις στην ζωή σου. Τον μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξή σου παίζει το περιβάλλον σου.
Νιώθει εξαντλημένο από τα τόσα συναισθήματα και για αυτό χρειάζεται διαλείμματα και ξεκούραση πολύ πιο συχνά από τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Είναι χαρούμενο όταν έχει να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. 
Έτσι νιώθει και αυτό μπορεί να κάνει.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Η Απληστία, η Υποκρισία και η Απανθρωπιά έχουν χρώμα και οσμή

Το χρώμα του αίματος και την οσμή του πετρελαίου
Χτες βγήκε η ερίτιμος καγκελάριος -η Άντζελα του σκότους- και είπε ότι η Volkswagen πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα με τους κινητήρες πετρελαίου στα αυτοκίνητά της (!!) 
 
Δηλαδή από τα πλέον επίσημα χείλη ακούστηκε ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο εξαπατούσε τους πελάτες της. Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες αυτοκίνητα, όχι μόνο ήταν ελλαττωματικά, όχι μόνο επιβάρυναν το περιβάλλον, αλλά γνώριζαν ότι είχαν πρόβλημα και το λογισμικό τους αλλοίωνε τα στοιχεία και εξαπατούσε τους καταναλωτές της, βγάζοντας μετρήσεις άλλες αντί των πραγματικών.
Ποιο κυβερνητικό γραφείο επικύρωνε τις προδιαγραφές των προϊόντων της συγκεκριμένης βιομηχανίας;
Έχουμε εκτός της παγκόσμιας απάτης και διαφθορά πρώτου μεγέθους;
Έχουμε ή δεν έχουμε συγκάλυψη αυτής της πράξης με τον πιο επίσημο τρόπο;
Κι αν δεν τα έπαιρναν οι Γερμανοί κυβερνητικοί, τουλάχιστον επέτρεπαν τον παράνομο πλουτισμό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Και μετά τους φταίει η διαφθορά στην Ελλάδα, ενώ εκεί είναι θεσμοθετημένη και ανέγγιχτη.
Μα πόση υποκρισία και ξετσιπωσιά μπορεί να ανεχτεί ο άνθρωπος!
........................................
Χτες βγήκε η ερίτιμος καγκελάριος -η Άντζελα του σκότους- και είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορα της Ευρώπης και ζήτησε την βοήθεια της Τουρκίας για να υποστηρίξει την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Δηλαδή, η ηγέτις κυρία και η ηγέτις χώρα της Ευρώπης αναγνωρίζουν το πρόβλημα των προσφύγων και αποφασίζουν να το καταστείλουν.
Οι ίδιοι άνοιξαν τα σύνορα και πήραν όσους εργάτες-παρίες χρειάζονταν και μετά τα σφράγισαν.
Δεν θέλουν να ξοδέψουν ούτε την ελάχιστη προσπάθεια για να βοηθήσουν στη «προστασία» των συνόρων και καλούν, αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα να βοηθήσουν στη λύση του.
Μα πόση υποκρισία μπορεί να ανεχτεί ο άνθρωπος!
........................................
Καλούν τους δουλέμπορους να περιστείλουν τα κέρδη τους.
Και οι άνθρωποι καγκελάριέ μου;
Οι άνθρωποι τι θα γίνουν;
Αυτοί δεν μας απασχολούν;
Δηλαδή να σφραγίσουμε τα σύνορα και να τους πνίξουμε.
Δεν μας νοιάζουν οι άνθρωποι;
Εσείς που δημιουργήσατε τον πόλεμο στη Συρία, θέλετε να αποτελειώσετε με τα τσιράκια σας τους εξαθλιωμένους ανθρώπους;
Πόσο μερίδιο από τα πετρέλαια θα τάξετε στους εκτός Ευρώπης γείτονες;
Αλλά δεν πειράζει, εσείς θα έχετε καθαρά τα χέρια σας, θα βάλετε άλλους να τους αποτελειώσουν.
Μα πόση απανθρωπιά μπορεί να ανεχτεί ο άνθρωπος!
........................................
Η Ελλαδίτσα, με τα χιλιάδες προβλήματα της, με τα μνημόνια της που τα προκάλεσε η εισαγόμενη διαφθορά, με τη φτώχεια της και την τεράστια ανεργία της, είναι η μόνη χώρα που είχε ένα πιάτο φαγάκι για τους ταλαίπωρους πρόσφυγες.
Η μόνη χώρα.
Οι μόνοι άνθρωποι.
Γι’ αυτό, πρώτα οργίζομαι με αυτά που κάνουν οι ξένοι «φίλοι» και «σύμμαχοι» και μετά συγκινούμαι που είμαι Έλληνας.


το χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki