Sunday 20 March 2016

Nicki Alarie: Η 8χρονη βιολίστρια, με αναπηρία στο δεξί χεράκι της, που καταφέρνει τα πάντα!

Είναι 8 χρονών, παίζει βιολί, κάνει ιππασία, παίζει ποδόσφαιρο, συμμετέχει σε παιχνίδια με τους φίλους της, βοηθά στις δουλειές του σπιτιού και μαγειρεύει μαζί με τη μητέρα της! 

Ο λόγος για την 8 χρονών Νίκη (Nicki Alarie) από μια μικρή πόλη του Οντάριο στον Καναδά, που παρά την αναπηρία της, είναι σε πλήρη λειτουργικότητα και καταφέρνει να κάνει τα πάντα!
Σίγουρα δε μιλάμε για ένα παιδί θαύμα όπως αρκετοί θα βιάζονταν να τη χαρακτηρίσουν. Είναι ένα κορίτσι με πείσμα και θέληση, που δε το βάζει κάτω. Ένα παιδί που οι γονείς της τη μεγάλωσαν με ένα πολύ υγιή τρόπο, ώστε να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που συναντά και να πραγματοποιεί τις επιθυμίες της!
Είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας και οι γονείς της, έμαθαν την 20η εβδομάδα πως έχει μια αναπηρία στο δεξί της χέρι και ότι δε θα μπορεί να το χρησιμοποιεί όπως όλοι μας. Δεν ήξεραν σε εκείνη τη χρονική περίοδο πόσο σοβαρό θα ήταν το πρόβλημα και τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει στη μετέπειτα ζωή της.

Από τότε όμως η Νίκη δεν έχει σταματήσει να εντυπωσιάζει τους πάντες με το τι μπορεί να κάνει και να είναι υπέροχη με ό,τι και αν καταπιάνεται! 
Είναι ανεξάρτητη και όπως δηλώνει η μητέρα της Τζόυς (Joyce Alarie) «εμείς της δίνουμε το στόχο και αυτή βρίσκει τον τρόπο για το πώς θα καταφέρει να τον πραγματοποιήσει. Εγώ ήμουν αυτή που έπρεπε να μάθω ότι δεν πρέπει να βάζω όρια στο τι μπορεί ή δε μπορεί να κάνει και να τις παρέχω προκλήσεις όλη την ώρα.»
Παίζει βιολί τα τελευταία 2μιση χρόνια. Ειδικοί στη βιομηχανική της παρείχαν ένα ειδικό πρόσθετο εξάρτημα ώστε να μπορεί να κρατά το δοξάρι για να παίζει το αγαπημένο της μουσικό όργανο. 
Η καθηγήτρια της στη μουσική Πώλα (Paul Barsalov) λέει ότι «η Νίκη είναι πάντα η οδηγήτρια δύναμη στην εκμάθηση, δε το βάζει κάτω, δε φοβάται να επαναλάβει κάτι ξανά και ξανά και μπορεί να προσπερνά τα εμπόδια που συναντά!»

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki