Sunday 6 July 2008

iDoser: Τα ναρκωτικά του Internet (?)

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ίντερνετ. music-128x128
Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο. Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg.
Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν… κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.
 
Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις». Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.
 
Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία “δόση” ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα “δόση” του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».
espresso

Επισήμανση από το Χαμομηλάκι:
Παρακαλούμε, διαβάστε τα σχόλια, επειδή επαγγελματίες του ήχου, έχουν σοβαρές ενστάσεις για την ακρίβεια της πληροφορίας.

19 comments:

  1. Είναι σχεδόν απίστευτο
    σε τι σημείο αποσάρθρωσης
    έχει οδηγήσει το Θηρίο μαζί με τ'ανθρωποειδή όργανά του
    την κοινωνία μας...
    Και έπονται δυστυχώς χειρότερα
    & διαστροφικότερα...

    Στο Φώς.

    ReplyDelete
  2. Δεν το περίμενα να φτάσουμε σε τέτοια πράγματα ειλικρινά....Το διαδίκτυο, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Θέλει όμως και πολύ μεγάλη προσοχή. Ειδικά από τα παιδιά. Όπως και η μουσική είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και με βοηθάει όταν είμαι πεσμένος. Γενικά μου αρέσει να ακούω μουσική. Προτιμώ όμως, κομμάτια χορευτικά, όσο μπορώ φυσικά. Κρίμα που αρχίζουμε να μην ξέρουμε, από που θα μας έρθει που λένε.
    Με αγάπη πάντα
    Max

    ReplyDelete
  3. to alfa (A), egenise to vita(B),kai to vita egenise to (Γ),dioti to yama einai to etio tis geniseos tou alfa(A)...(????)

    i gnosi piyazi apo tin noisi.
    ma gia na parax8i xriazete kradasmiki donisi... xordes aorates notes me mousika
    ere8ismata... viomata...se
    sines8imata,
    opos oi leksis akougonte me ixo... kai o ixos metavalete se noitikous kradasmous sto katanoito tis psixis...to ti enoi i leksi...
    skepsou tora tous kradasmous mesa stin psixi xoris ton ixo se leksi...
    na einai to vioma prota...kai meta na to metafrasi stin fonei...
    etsi kai i mousiki paseis fisis...
    epireazi simantika tin psixosin8esi tou an8ropou... ton ipnotizei kiriolektika... opote sta ali8ia
    8elei diakrisei stin mousiki pou akoune i neolea.

    5 Ιούλιος 2008 7:26 μμ

    ------------
    ---------

    kalo mou xamomilaki me dikeoses sto parapano sxolio mou pou ginete mia meleti epano sto 8ema afto...
    keros na ksipname epitelous....



    --------------------------------
    stin olandia na deis pou oi ntavanzides ta mora ta vgazoune sto ''klari''...kai oloi siopoune....:(((((

    dixnontas mas ton kapno...
    mas odigane ston ekso apo edo...

    8anatos stous paidofilous edw kai tora! ! !

    ReplyDelete
  4. ως ηχολήπτης μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ανθρώπινη ακοή με το ζόρι επεκτείνεται ως τα 20Ηz κι αυτό σπάνια αλλά το κυριότερο κανένα αναπαραγωγικό σύστημα (εκτός κάποιων πανάκριβων hi end) δεν μπορεί να κατέβει τόσο "χαμηλά" ώστε να ακούσετε σε ικανή ένταση τις περιβόητες συχνότητες..

    οπότε προσέξτε τι διαβάζετε και τι αναπαράγετε
    ως ειδήσεις για να μη δημιουργείτε πανικούς και κέρδη σε επιτήδειους..

    ReplyDelete
  5. Απλά ρίξτε μία ματιά (όσοι ξέρουν αγγλικά) εδώ:
    http://www.bwgen.com/
    ...για να μάθετε περισσότερα για τον πρόγονο του iDoser που κάποιοι αντέγραψαν και έντυσαν με την εικόνα των ναρκωτικών για να προσελκύσουν κόσμο. Ουδε μία σχέση με ναρκωτικά έχει ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος. Πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα που έδωσα. Οι συχνότητες που αναφέρονται δεν είναι ακουστές, όντως, όπως λέει ο συνάδελφος από πάνω :) Απλά, όταν ακούς ημίτονο συχνότητας στο αριστερό αυτί 100Hz και στο αριστερό 107Hz, η διαφορά τους γίνεται αντιληπτή από τον εγκέφαλο, και σε αυτό βασίζονται αυτά τα προγράμματα. Περισσότερα στο παραπάνω site.

    Κάντε και μία έρευνα πριν το ρίξετε στην θρησκοληψία και τον παρανοϊσμό. Δεν είναι κακό. Δεν θα πάτε στην κόλαση γι' αυτό.

    ReplyDelete
  6. Επισήμανση από το Χαμομηλάκι:

    Παρακαλούμε, διαβάστε τα σχόλια, επειδή επαγγελματίες του ήχου, έχουν σοβαρές ενστάσεις για την ακρίβεια της πληροφορίας.

    ReplyDelete
  7. to exo akousei re pedia...vlakies...panta ipirhe i mousiki poy se paei allou kai se sindiasmo me tin ekstasi ginetai hirotero...ama eisai omos energitiko atomo de hriazesai aytes tis malakies gia na ftiahtis...eleos pia...to houme parahesei...gia na vgali hrima o kathe malakas

    ReplyDelete
  8. ποτε μη λετε ποτε.ποτε δεν ξερετε τι γινεται.προσεχετε κ να ειστε παντα επιφυλακτικοι.ετσι δε θα χασετε ποτε τιποτα

    ReplyDelete
  9. Symfwnw me ton synadelfo hxolhpth, den einai dynaton apo to anthrwpino ayti na ginoun antiliptoi hxoi se toso xamili syxnotita. Kai episis, den yparxei oute mia pithanonita sto ekatommyrio na mporoun ta koina akoustika-psires na vgaloun aytes tis syxnotites. Den yparxoun akoustika [den nomizw na yparxoun kai hxeia] pou na mporoun na vgaloun syxnotita 7Hz. Katalavete to. Akoma kai na ypirxane aytes oi syxnotites mesa sta tracks, oute vgainoun apo ta akoustika, oute mporei to ayti na tis akousei.

    ReplyDelete
  10. Βρε καλέ μου ανώνυμε,
    το εμπεδώσαμε, αλλά δεν ξέρουμε τι θέλετε να κάνουμε.

    Πιστεύουμε ότι το πιο σωστό είναι να παραμείνει το post με όλες τις διαφωνίες να φαίνονται, οπότε η ενημέρωση θα είναι πληρέστερη.

    Το θέμα κυκλοφορεί στο διαδύκτιο και δεν υπάρχουν παντού οι δικές σας πληροφορίες. Τουλάχιστον εδώ θα μαθαίνει κάποιος της αλήθεια.

    Άντε ψυχραιμία !!!

    ReplyDelete
  11. Λοιπον αυτο απο το youtube

    http://www.youtube.com/watch?v=KGG7hIYYX6c&feature=related

    Καλυτερα ειναι τα ακουστικα
    μεγιστοποιηση του βιντεο και κλειστο φως ( για να επικεντρονεται η οραση στην οθονη)

    Σε εμενα ειχε ενα μικρο αποτελεσμα

    ReplyDelete
  12. Καταπληκτικό.
    Ώστε οι ηχολήπτες γνωρίζουν τα πάντα για την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Θα τους παρακαλούσα τότε να ειδοποιήσουν τους Αμερικανούς που αναπτύσσουν "όπλα καταστολής" βασισμένα σε εκπομπές υποήχων ή υπερήχων (ανάλογα με την περίπτωση), τα οποία δημιουργούν παραισθήσεις σσστους διαδηλωτές ή στους αντίπαλους στρατιώτες (πάλι ανάλογα με την περίπτωση)να σταματήσουν.
    Όλοι οι ηλεκτρονικοι, οι φυσικοί και οι βιολόγοι που ασχολούνται με αυτά είναι απατεώνες που τους τρώνε τα λεφτά.
    -Ανώνυμε ούτε τον ήχο της κεραίας του κινητού αντιλαμβάνεσαι αλλά τα κύματα σε επηρεάζουν (εκτός αν και τα πανεπιστήμια που κάνουν τις σχετικές έρευνες δεν ρώτησαν ηχολήπτες).
    -Blackcoatman ααφού είσαι τόσο γερός στην έρευνα ψάξε λίγο και τις ανακοινώσεις του αμερικανικού Πενταγώνου. Δεν θα πας στην κόλαση για αυτό.
    -Χαμομηλάκι φαίνεσαι έξυπνο άτομο. Είναι δυνατόν να προσβάλεις την νοημοσύνη σου θεωρώντας έναν ηχολήπτη ειδικό σε θέματα υποσυνείδητων διεργασιών του ανθρώπινου εγκεφάλου ή έστω ειδικό για τις ιδιότητες του ηχου;
    Στο http://www.angelfire.com/or/mctrl/nonlethal.html μπορείτε να διαβάσετε μια αναφορά για τα NONLETHAL WEAPONS,από την
    USAF (Ινστιτούτο μελέτης εθνικής ασφαλείας)Colorado.
    Είναι 74 σελίδες αλλά αν ψάξετε λίγο θα βρείτε μέσα τις σχετικές αναφορές.

    Δεν ξέρω πως να βάλω το όνομά μου με αυτές τις ρυθμίσεις που έχεις .
    Μιχάλης

    ReplyDelete
  13. Αγαπητέ Μιχάλη, χαίρομαι που ένιωσες την ανάγκη να μοιραστείς τις γνώσεις που απέκτησες από τις μυστικές υπηρεσίες που εργαζόσουν στο παρελθόν, αλλά να σου επισημάνω ότι εδώ συζητάμε για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εφαρμογή και τα ΚΟΙΝΑ μέσα αναπαραγωγής ήχου. Οι κοινές κάρτες ήχου, όπως και τα απλά ακουστικά και ηχεία δεν είναι σε θέση να αναπαράγουν υπέρηχους/υπόηχους - εκτός κι αν πιστεύεις ότι δεν μας το λένε, ή το iDoser δημιουργεί και υπέρηχους από τις δονήσεις του DVD-ROM.

    Το πώς πραγματικά μπορεί τα μη ακουστά ηχητικά κύματα να επιρρεάσουν τον εγκέφαλο είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο και κανείς δεν αμφιβάλει γι αυτά που λες. Απλά είναι λίγο εκτός του παρόντως θέματος.

    ReplyDelete
  14. Χαλαρώστε λίγο και μάθετε κατ' αρχάς πως λειτουργεί η κάθε συσκευή πριν την χρησιμοποιήσετε και πριν αρχίσετε να διαδίδετε φήμες για τον ερχομό του Θηρίου και την ενασχόλησή του με την μουσική.
    Πριν αρχίσετε να πιστεύετε οτι τα ακουστικά με τα 2 ευρώ που αγοράσατε και η φτηνιάρικη κάρτα ήχου του pc σας μπορεί να βγάλει συχνότητες 3-4-5-6-7Hz, σε δυνατές εντάσεις κιόλας, μπείτε στον κόπο να διαβάσετε λίγο περι ψηφιοποίησης, περι ψηφιακού σήματος και περι συμπίεσης....
    ...καθώς και να μάθετε τι υλικά θα έπρεπε να έχουν τα ακουστικά σας για να παράγουν 3Hz συχνότητα και το πιθανό κόστος τους!
    Εμένα μου κάνει ένα κόλπο των δισκογραφικών εταιριών προκειμένου να φοβίσουν τη μάζα και να μην κατεβάζουν mp3 πλέον, φοβούμαινοι τα "ψηφιακά ναρκωτικά" αναγκάζοντας τον κόσμο να αγοράζει τα cd τους.
    Να έχουμε λίγη κρίση και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε αν αυτά που διαβάζουμε είναι αληθινά ή κακόγουστες φάρσες.... Άντε και καλή χρονιά.

    ReplyDelete
  15. Χαλαρώστε λίγο και μάθετε κατ' αρχάς πως λειτουργεί η κάθε συσκευή πριν την χρησιμοποιήσετε και πριν αρχίσετε να διαδίδετε φήμες για τον ερχομό του Θηρίου και την ενασχόλησή του με την μουσική.
    Πριν αρχίσετε να πιστεύετε οτι τα ακουστικά με τα 2 ευρώ που αγοράσατε και η φτηνιάρικη κάρτα ήχου του pc σας μπορεί να βγάλει συχνότητες 3-4-5-6-7Hz, σε δυνατές εντάσεις κιόλας, μπείτε στον κόπο να διαβάσετε λίγο περι ψηφιοποίησης, περι ψηφιακού σήματος και περι συμπίεσης....
    ...καθώς και να μάθετε τι υλικά θα έπρεπε να έχουν τα ακουστικά σας για να παράγουν 3Hz συχνότητα και το πιθανό κόστος τους!
    Εμένα μου κάνει ένα κόλπο των δισκογραφικών εταιριών προκειμένου να φοβίσουν τη μάζα και να μην κατεβάζουν mp3 πλέον, φοβούμαινοι τα "ψηφιακά ναρκωτικά" αναγκάζοντας τον κόσμο να αγοράζει τα cd τους.
    Να έχουμε λίγη κρίση και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε αν αυτά που διαβάζουμε είναι αληθινά ή κακόγουστες φάρσες.... Άντε και καλή χρονιά.

    ReplyDelete
  16. εμ βασικα απο οτι καταλαβα δεν παραγει καθ αυτου συχνοτητες 3-4-5-6 Hz το εν λογω προγραμμα
    απλα η διαφορα συχνοτητας απο το ενα ακουστικο στο αλλο ειναι τετοια ωστε οι παραπανω συχνοτητες να γινονται αντιλυπτες απο τον εγκεφαλο

    ReplyDelete
  17. 2 pragmata gia mena..
    Eimai fysikos kai asxoloume polla xronia me tin synthesi mousikis kai tis electronikis kai exw dokimasi to enlogo programa sto paral8on.


    Katarxas as kseka8arisume kapia pragmata gia tin liturgia tis syskevis.

    ta akustika den exun kamia simasia dioti kai 5,10,20 Hz na edinan to anthropino auti antilamvanete apo 20Hz kai panw(wikisearch->sound).

    Ta akustika dinun ixus diaforetikis sixnotitas se ka8e auti.To miso egefaliko imisfairio diegirete px sta 440 Hz enw to allo sta 449 Hz.Etsi o egefalos tini na sygxronisi ta dio imisfairia meto na kinithi sta 9 Hz.
    me liga logia to auti den asxolite me tin miksi ton ixon,i mixi ginete electrika.(pi8anotata stin perioxi tou mesoloviou)

    Tora oso gia tin epikindinotita tis siskevis thelo na toniso oti dimiurgei katastaseis opou o egefalos mporei na tis paragei kai apo monos tou(px ypnos,yoga,skepsi)
    diladi vazei ton egefalo na teinei pros mia epi8imiti katastasi drontas ypovoithitika.

    Twra i tampeles twn narkwtikwn pou xrisimopoiountai einai ka8ara thema marketing(mia apati gia mena).
    Skeftite tis poliseis kai tis syzitiseis pou tha prokalouse ean onomazotan px instand yoga,kamia sxesi kata tin apopsi mou.

    I prosopiki mou ebiria me to programa mu edikse oti i pli8ora ton komation den parusiazei idietera apotelesmata eno ta video tu utube einai pseftika.Ta komatia pou mou kinisan to endiaferon einai auta pou asxolunte me ton ypno(px to komati opium)kai kata ti gnomi mou dulevun kai einai ligotero epikindina apo xapia.
    Oso gia ton e8ismo pistevw oti den ifistate ka8ws eixa ksexasei tin yparksi tous teleutaious 4+mines mexri kai simera pu eida to ar8ro.


    Episis ta diadika kimata den ginete na xrisimopoiithun mazika(px se ntisketek) dioti 8a prepei o ka8e parevriskomenos na exei ta dika tou asirmata akustika.


    Mia paraklisi 8a i8ela na kanw mono..
    sas parakalw min parakindinologite!!!


    filika

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki