Saturday 21 July 2012

Τα κουνούπια και εμείς...

Μία φορά στο τόσο θυμάμαι, όπως θα έχετε παρατηρήσει, και το επάγγελμά μου. Τώρα τελευταία πολλοί φίλοι και συγγενείς με παίρνουν τηλέφωνο, αγχωμένοι όσο δεν πάει, γιατί τους τσίμπησε κουνούπι.
Σκέφτηκα, αν και από ότι παρατήρησα υπάρχουν αρκετά sites, να σας γράψω και εγώ λίγα πραγματάκια και κυρίως να σας δώσω διευθύνσεις στον ιστό ώστε να ενημερωθείτε όσο μπορείτε περισσότερο για το θέμα κουνούπια.
..........................................

Θα ήθελα να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο απευθυνόμαστε και εμείς οι ιατροί για ενημέρωση και οδηγίες, όχι μόνο για αυτά τα θέματα όπως θα δείτε αλλά και για οδηγίες για εμβολιασμούς και για τα ταξίδια όλων μας.
  1.  Σε αυτή την διεύθυνση ΕΔΩ δίνονται όλες οι πληροφορίες και συχνές ερωτήσεις και απορίες. Στο τέλος της σελίδας υπάρχουν και οι διευθύνσεις για τις παγκόσμιες οδηγίες.
  2. Για όποιον βαριέται να ψάξει εκεί κοιτάξτε ΕΔΩ, πάλι από το ΚΕΕΛΠΝΟ απλά σας το δίνω έτοιμο να μην ψάχνετε... (για τον ιό του Δυτικού Νείλου).
  3. Σας δίνω επίσης και τις οδηγίες για εμάς τους ιατρούς να δείτε τι ψάχνουμε και κυρίως που μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε ... είμαι σίγουρη ότι δεν θα καταλάβετε τα περισσότερα αλλά να ξέρετε και την δική μας οπτική γωνία και επίσης πώς και τι ψάχνουμε ... ΕΔΩ.
  4. Οδηγίες για την προφύλαξη από τα κουνουπάκια ΕΔΩ.
  5. Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία στην χώρα μας ΕΔΩ.(και πάλι για τον ιό WNV).
..........................................

  1. Πληροφορίες για την ασθένεια  ΕΔΩ και επίσης ΕΔΩ.
  2. Τα κουνούπια ΕΔΩ.
  3. Οι μύθοι ΕΔΩ.
Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο.... Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει πολλές παραμέτρους  και μερικές από αυτές δεν θέλω καν να τις διανοηθώ ούτε... 

περισσότερα εδώ: fofoula

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki