Wednesday 9 October 2013

Πως θα καταλάβετε ότι η νταντά δεν είναι καλή

Τα 7 σημάδια μιας κακής babysitter 
Δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζετε εάν η babysitter του παιδιού σας κάνει σωστά τη δουλειά της. Για να το διαπιστώσετε ίσως χρειαστεί να την κατασκοπεύσετε.
.

Signs of a bad nanny or babysitter

Μερικοί γονείς που υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά, νοικιάζουνε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Μπορείτε όμως να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά χωρίς να φτάσετε σε αυτά τα άκρα.

Της Χρυσής Δούκα
Μπορεί να έχετε πρόβλημα εάν:
Το μωρό σας δεν χαίρεται όταν βλέπει την babysitter, είναι ανήσυχο και έχει απομονωθεί
Η babysitter δέν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει τη μαμά ή τον μπαμπά, το μωρό όμως θα πρέπει να αγαπάει και να εμπιστεύεται την babysitter του. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ίσως το παιδί σας και η babysitter δεν έχουν δεθεί αρκετά, ή η babysitter δεν παρέχει την ζεστασιά και την άνεση που χρειάζεται το παιδί σας. Όπως σε κάθε ανθρώπινη σχέση, η χημεία είναι σημαντική (εάν υποψιάζεστε όμως ότι κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει, προσπαθήστε να καταλάβετε εάν το μωρό σας κακοποιείται).
Η babysitter αποφεύγει να σας ενημερώσει για το πώς περνάνε την ημέρα τους
Το πώς περνάνε τον χρόνο τους η babysitter και το μωρό σας δεν θα πρέπει να είναι μυστικό. Όταν γυρίζετε σπίτι, ανυπομονείτε να μάθετε τι έκανε το μωρό σας και τι ακριβώς συνέβη κατά την απουσία σας. Εάν η babysitter δέν σας ενημερώνει αμέσως, σημαίνει ότι είτε δεν υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ σας είτε ότι έχει κάτι να κρύψει. Η babysitter ακόμη και αν δεν γνωρίζει καλά την γλώσσα επικοινωνίας θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να σας ενημερώσει για το τι συνέβη τις ώρες που λείπατε.
Το μωρό σας τραυματίζεται πολύ συχνά
 H babysitter θα πρέπει να προσέχει το παιδί σας συνέχεια και να μην το αφήνει μόνο του ούτε λεπτό, για να προλάβει τυχόν τραυματισμούς. Το μωρό μπορεί να μην το επιβλέπει συνέχεια μόνο τις ώρες που κοιμάται.
Παρατηρείτε πώς οι οδηγίες σας δεν ακολουθούνται
Και οι δύο πρέπει να συνεργάζεστε από κοινού για την φροντίδα του παιδιού σας. Μην επιτρέπετε στην babysitter να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες από εσάς, όσον αφορά θέματα αγωγής και ανατροφής.
Η babysitter είναι συχνά αργοπορημένη
Μια αναξιόπιστη babysitter δεν θα είναι συνεπής στους χρόνους της. Βρείτε κάποια που θα είναι πολύ συνεπής στην δουλειά της και θα σέβεται τις ανάγκες σας. Η ασυνέπεια στους χρόνους θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες και για ενδεχόμενη αναξιοπιστία στα υπόλοιπα καθήκοντα της.
Το μωρό σας είναι συχνά βρώμικο και απεριποίητο
Εάν η babysitter δεν είναι ικανή να αναλάβει τις βασικές ανάγκες τους μωρού σας, τότε ίσως δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα αναλάβει την φροντίδα του κατά την απουσία σας.
Οι δικαιολογίες της 'δεν στέκουν'
Ποτέ μην ανεχθείτε μέσα στο σπίτι σας κάποιον που κλέβει, που ψεύδεται ή σας εξαπατά με οποιονδήποτε τρόπο. Θα πρέπει να εμπιστεύεστε την babysitter για να μπορείτε να χτίσετε μια εποικοδομητική σχέση.
familylife

2 comments:

  1. Δεν είναι μαμά τους.

    ReplyDelete
  2. Καλυτερα ΝΑ ΜΗΝ εχετε Μπεμπυσιτερ..Εκτος αν ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναγκαιο....
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ το παιδι σας, αποστασιοποιειται..Οταν νοιωθει οτι ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ...
    Η Οτι ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ τη ζωη σας, η τη διασκεδαση σας,,,
    Αν λοιπον αποφασισετε, παρ ολα αυτα να εχετε ΜΠΑΙΜΠΥΣΙΤΕΡ...
    Προτιμηστε μια..ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ Εξαδερφη του μωρου..Η ΚΟΝΤΙΝΗ συγγενη...!!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki