Sunday 17 March 2013

Και χίλια περιστέρια ... - Καληνύχτα σας ...

Πήρα λουλούδια κι έπλεξα
στεφάνι να σου κάνω
και ένα άσπρο σύννεφο
εκεί για να σε βάλω
Και χίλια περιστέρια
να σου φιλούν τα χέρια
κι εγώ να σ’ αγαπώ

Πήρα απ' τ' αηδόνια τις φωνές
να λέω τ' όνομά σου
και από χίλια αρώματα
έφτιαξα τ' άρωμά σου

Πήρα των αστεριών το φως
χρυσάφι να σε ντύσω
την αγκαλιά μου άνοιξα
εκεί για να σε κλείσω

Μαθήτριες για Βραβείο Τιμιότητας

Αρχαία Ολυμπία: Μαθήτριες για όσκαρ τιμιότητας
Έκαναν μια γυναίκα να δακρύσει...
11 Μαρτίου 2013
.
Πρωταγωνίστριες της υπόθεσης τρεις μαθήτριες Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας - Αν υπήρχε... όσκαρ τιμιότητας, σίγουρα θα ήταν υποψήφιες να το κατακτήσουν 

Ηλεία — Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες αλλά στις μικρές κοινωνίες τα ιδανικά και οι αξίες παραμένουν ακόμα ζωντανά. Στην Αρχαία Ολυμπία τρεις μαθήτριες του γυμνασίου, βρήκαν μια γυναικεία τσάντα στο κέντρο της πόλης και χωρίς δεύτερη σκέψη την παρέδωσαν στην Αστυνομία.
Οι μαθήτριες εντόπισαν την τσάντα πολύ κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ στο αλσύλλιο που συχνά κάνουν βόλτες τα παιδιά της περιοχής. Αναζήτησαν την κάτοχο της τσάντας και όταν η δική τους έρευνα δεν έφερε αποτέλεσμα, τότε κάλεσαν την Αστυνομία.
Όταν και αυτή η κίνηση δεν απέδωσε καρπούς τότε έψαξαν για κάποιο στοιχείο ταυτότητας μέσα στην τσάντα και όταν το βρήκαν απευθύνθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. 
Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την ιδιοκτήτρια που συγκινημένη, ευχαρίστησε τις μαθήτριες για την προσπάθεια και για την κίνησή τους αυτή...

NewsIt.gr

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε τηγανόψωμα!!

Τι χρειαζόμαστε:

ΖΥΜΗ

  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. ζεστό νερό (στους 40C)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • αλεύρι όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
  • 100γρ. ανθότυρο Θεσσαλίας (λιγότερο λιπαρό και αλμυρό από το κρητικό)
  • 100γρ. φέτα
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 κουτ. καλή μουστάρδα (dijon ή αυτή με το βαλσάμικο)
  • πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο προαιρετικά
και
  • ΕΠΙΛΟΓΗ από τα αρωματικά (όλα ψιλοκομμένα):
  • 1) άνηθο και πράσινο κρεμμυδάκι ή
  • 2) δυόσμο ή
  • 3) μάραθο 
  • Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου και 1-2 κουταλιές λάδι για το ψήσιμο στο τηγάνι.
sintagespareas

«... ὅπου εἶναι ὁ θησαυρός σου,
ἐκεῖ θὰ εἶναι καὶ ἡ καρδιά σου»

Μὴ θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυροὺς ἐπὶ τῆς γῆς, ὅπου σὴς καὶ βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται διορύσσουσι καὶ κλέπτουσι· θησαυρίζετε δὲ ὑμῖν θησαυροὺς ἐν οὐρανῷ, ὅπου οὔτε σὴς οὔτε βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδὲ κλέπτουσιν· ὅπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρὸς ὑμῶν, ἐκεῖ ἔσται καὶ ἡ καρδία ὑμῶν.
.
«Μὴ θησαυρίζετε διὰ τὸν ἑαυτόν σας θησαυροὺς εἰς τὴν γῆν, ὅπου ὁ σκόρος καὶ ἡ σαπίλα τοὺς καταστρέφουν καὶ ὅπου οἱ κλέπται κάνουν διάρρηξιν καὶ τοὺς κλέβουν, ἀλλὰ θησαυρίζετε διὰ τὸν ἑαυτό σας θησαυροὺς εἰς τὸν οὐρανόν, ὅπου οὔτε σκόρος οὔτε σαπίλα τοὺς καταστρέφει καὶ ὅπου κλέπται δὲν κάνουν διάρρηξιν καὶ κλέβουν. Διότι ὅπου εἶναι ὁ θησαυρός σου, ἐκεῖ θὰ εἶναι καὶ ἡ καρδιά σου».
.
περισσότερα στο Ορθόδοξο χαμομηλάκι 

Θα επαναλειτουργήσει το Καρδιοχειρουργικό
του Παίδων «Αγία Σοφία»

Επιτέλους!!
.
Σε λειτουργία τίθεται ξανά, από την ερχόμενη εβδομάδα, το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά θα λειτουργήσουν και πάλι όλα τα τμήματά του.  
.
Την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου είχαν ζητήσει, με επιστολές τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιατρικοί σύλλογοι και οι γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες. 
.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» ανέφερε ότι 1.500 οικογένειες παιδιών, που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από μόνο του δεν δύναται να καλύψει όλα τα κενά που δημιουργούνται και ζητά την επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής και Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής, ως πρότυπης Πανεπιστημιακής Μονάδας.

tovima

Συρίγος Ευθύμιος του Γεωργίου και της Μαρίας
Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Ανακοίνωση της αστυνομίας: 
.
«Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας»

Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, ένας 44χρονος για προμήθεια και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και οπλοκατοχή. 
Πρόκειται για τον Συρίγο Ευθύμιο του Γεωργίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1969, στο Μοσχάτο Αττικής. 
.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και σε αποθήκη που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
• Μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
• Διακόσιοι δώδεκα (212) ψηφιακοί δίσκοι με φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. 
• Ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και εννέα μεταλλικά σφαιρίδια. 
• Μία απομίμηση ( REPLICA ) πυροβόλου όπλου με άδειο γεμιστήρα και δύο φυσίγγια. 
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Από την αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 44χρονου κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 
Σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.
από inews

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki