Monday 5 January 2015

Εκεί στον Έβρο, η 4χρονη Τάλα από τη Συρία βρέθηκε κουλουριασμένη δίπλα στον νεκρό πατέρα της

Όλο το δράμα των Σύρων προσφύγων σε ένα τραγικό περιστατικό.
Η μικρή Τάλα παρέμεινε επί ώρες δίπλα στον νεκρό πατέρα του, προσπαθώντας να ζεσταθεί

Ένα 4χρονο κορίτσι και το άψυχο σώμα του νεαρού πατέρα του, βρήκε αγρότης μέσα σε οικίσκο γεώτρησης άντλησης υδάτων που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τον Έβρο στην περιοχή του Θουρίου και ειδοποίησε την αστυνομία.
Εκεί είχαν φθάσει καθώς μαζί με τον πατέρα της προσπάθησαν να περάσουν τα νερά του Έβρου για να έλθουν στην Ελλάδα. Εκείνες τις ημέρες οι θερμοκρασίες έφταναν έως και 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Ο πατέρας κουβαλούσε τη μικρή Τάλα στους ώμους του, όμως, αν και διέσχισαν τον ποταμό, και βρήκε ένα καταφύγιο γι’ αυτόν και την κόρη του, πέθανε από κρυοπαγήματα και ενώ είχε κουλουριαστεί προσπαθώντας να κρατήσει ζεστό το παιδί του.

Η μικρή Τάλα, έμεινε δίπλα του για 10 ώρες και δεν ήθελε να τον αποχωριστεί. Το κοριτσάκι βρήκε ένας αγρότης της περιοχής που πήγε να κλείσει κάποιες βάνες. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.
Όπως διαπιστώθηκε από τα έγγραφα, που έφερε πάνω του ο άντρας, επρόκειτο για έναν 32χρονο, υπήκοο Συρίας, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο θάνατός του, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.

Η μικρή Τάλα βρίσκεται σε σοκ και ζητά συνεχώς τον πατέρα της ενώ μέχρι στιγμής έχει κατορθώσει μόνο να πει το όνομα και την ηλικία της. Δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξιστορήσει από πού ξεκίνησαν με τον πατέρα της, ποιοι άλλοι ήταν μαζί τους, πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα. Από το “Χαμόγελου του Παιδιού” στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει, σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς, οι προσπάθειες επανένωσης με την οικογένειά του, εφόσον υπάρχει.

Όμως, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι, παρά την τρομερή περιπέτεια και τον θάνατο του πατέρα της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για ένα καλύτερο μέλλον, θα την επιστρέψουν πάλι στη Συρία. Αυτή τη φορά, χωρίς τον πατέρα της.

Κοινωνική λειτουργός και διασώστες, μετέβησαν στο νοσοκομείο, με πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού, παρέλαβαν το παιδί και αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.

Άμεσα εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό και ξεκίνησε η πραγματοποίηση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, για να αξιολογηθεί η γενικότερη κατάσταση της υγείας του.


news247.gr

2 comments:

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή Χρονιά κι Ευλογημένη :-)

      Delete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki