Wednesday 9 March 2016

Φαρμακευτική εταιρεία – κολοσσός προωθεί σε παιδιά
και εφήβους το επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό Paxil

Σοκαριστικές αποδείξεις ενισχύουν για άλλη μια φορά την άποψη ότι η απληστία των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών τις οδηγεί να κάνουν τα πάντα προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. 
Global drug giant GSK 'published a flawed study which led to millions of children being wrongly prescribed dangerous antidepressants'

Μετά από επανεξέταση μιας γνωστής μελέτης του 2001 η οποία προωθούσε σε εφήβους το αντικαταθλιπτικό Paxil από την εταιρεία-κολοσσό SmithKline Beecham (γνωστή πλέον ως GlaxoSmithKline) ισχυριζόμενη ότι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, διαπιστώθηκε ότι το φάρμακο τελικά δεν ήταν ασφαλές. 
Παρ’ όλα αυτά, το σόου της απληστίας πρέπει να συνεχιστεί, σωστά;

Δείτε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα
Η μελέτη του 2001, η οποία ονομάστηκε Μελέτη 329, χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία GlaxoSmithKline. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αντικειμενικότητα όταν κάποιος χρηματοδοτεί τη δική του έρευνα και δημοσιεύει τα αποτελέσματα σε συγκεκριμένα περιοδικά και σε ανθρώπους που χρειάζονται αυτά τα χάπια.
Οι δηλώσεις περιέχουν τις εξής πληροφορίες: «Αυτή η μελέτη υποστηρίζει ότι η παροξετίνη είναι ευεργετική στη θεραπεία των εφήβων με μείζονα κατάθλιψη». Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία. Το Paxil, το οποίο είναι χημικά γνωστό ως παροξετίνη, ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στους εφήβους με κατάθλιψη. Με το πέρασμα των χρόνων βέβαια, η ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια του φαρμάκου μεγάλωνε. 

Οι άνθρωποι άρχιζαν να γίνονται πιο καταθλιπτικοί και παρουσίαζαν αυτοκτονικές συμπεριφορές και βίαιες τάσεις, δηλαδή το ακριβώς το αντίθετο από τα υποτιθέμενα αποτελέσματα του φαρμάκου.
Δεν είναι καθόλου περίεργο που μια επανεξέταση της αρχικής μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό «BMJ», αποκάλυψε ότι η Μελέτη 329 είναι γεμάτη με λάθη όπου συμπεριλαμβάνονται η αγνόηση κάποιων πληροφοριών και λεπτομερειών. 
Με άλλα λόγια, το Paxil κρίθηκε μη ασφαλές και αναποτελεσματικό αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά για κάτι στο οποίο πολλοί άνθρωποι στήριζαν τη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.
Η επανεξέταση της αρχικής μελέτης όσον αφορά το Paxil δείχνει ότι είναι γεμάτη λάθη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η χρήση συγγραφέων-φάντασμα με σκοπό την προώθηση δημοσίων σχέσεων.
....................
περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki