Monday 22 February 2016

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις παιδεραστίας - ΕΛ.ΑΣ: «Οι γονείς να προσέχουν ποιος προσέχει τα παιδιά»

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά παιδεραστίας με δράστες πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του θύματος.
Την περασμένη Πέμπτη αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν έναν 35χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος ενός 7χρονου κοριτσιού στα Άνω Λιόσια. 
Ο παιδεραστής εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξε νεαρό ζευγάρι φίλων και γειτόνων του. 
Οι γονείς του θύματος άφηναν το παιδί σε εκείνον για να το προσέχει και τότε ο 35χρονος έβρισκε την ευκαιρία να προβαίνει σε αποτρόπαιες πράξεις μέσα σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια. Το 7χρονο παιδί δεν άντεξε αυτό που βίωνε και κάποια στιγμή ομολόγησε στους γονείς του τα πάντα.

Οι γονείς κατήγγειλαν στην Αστυνομία το περιστατικό με αποτέλεσμα ο 35χρονος να συλληφθεί για αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση. 

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ασελγούσε σε βάρος της 7χρονης επί έξι ολόκληρους μήνες, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό. 
Και αυτό γιατί είχε πείσει το θύμα ότι δεν πρέπει να μιλάει στους γονείς του για όσα γίνονται όταν είναι οι δυο τους.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη. Ο παιδεραστής οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια στον Ανακριτή.
Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής επισημαίνουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των προσώπων που προσέχουν τα παιδιά όταν εκείνοι απουσιάζουν, διότι τα περισσότερα περιστατικά παιδεραστίας έχουν ως «πρωταγωνιστές» άτομα του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki