Friday 2 February 2024

Έχετε τη σωστή νταντά (babysitter) για το παιδί σας; Watch Out For 8 Warning Signs Of A Bad Babysitter

Ο άνθρωπος που φροντίζει τα παιδιά σας ενώ εσείς λείπετε, είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος μετά από εσάς. Άρα καλό είναι να ξέρετε ότι είναι σωστός στη δουλειά του και έχει την ίδια αφοσίωση που θα είχατε κι εσείς. 
Ποιά είναι τα σημάδια που μπορούν να σάς δείξουν ότι δεν έχετε τον κατάλληλο άνθρωπο στο πλευρό σας;

Το παιδί σας δεν χαίρεται, όταν την συναντάει. 
Αν το παιδί σας δεν χαίρεται όταν συναντάει τη νταντά του θα το καταλάβετε αμέσως. Αυτό και μόνο είναι μία ένδειξη ότι κάτι δεν γίνεται όπως θα έπρεπε. Τα παιδιά σας πρέπει να νιώθουν ότι είναι με έναν άνθρωπο που τα αγαπάει και αφιερώνει χρόνο σε αυτά.

Παρατηρείτε ότι η νταντά των παιδιών σας σάς κρύβει λεπτομέρειες για το πώς πέρασαν τη μέρα τους. 
Όταν γυρνάτε στο σπίτι και θέλετε να μάθετε πώς τα παιδιά σας πέρασαν τη μέρα τους ενώ λείπατε, αν η νταντά δεν είναι πρόθυμη να σάς πει με λεπτομέρεια το τί έκαναν, ή σάς κρύβει πράγματα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Το τί έκαναν μαζί δεν θα έπρεπε να είναι μυστικό.

Βλέπετε στο μωρό σας μικροτραύματα που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. 
Τα παιδιά είναι έτσι κι αλλιώς πιο επιρρεπή σε μικροτραύματα λόγω της ενεργητικότητάς τους και της έλλειψης εμπειρίας. Αν όμως βλέπετε συχνά τραυματισμούς, τότε ίσως η νταντά να μην προσέχει αρκετά ή σε συνεχόμενη βάση τα παιδιά σας ενώ λείπετε.

Οι οδηγίες σας δεν ακολουθούνται. 
Η νταντά και εσείς ασχολείστε και οι δύο και συνεργάζεστε για την φροντίδα των παιδιών σας, δεν θα έπρεπε εκείνη να ξέρει καλύτερα ή να σάς υποδεικνύει τί είναι καλύτερο για τα παιδιά σας, αυτό το ξέρετε μόνο εσείς. Αν έχετε συμφωνήσει σε κάποια πράγματα, αυτά θα πρέπει να ακολουθούνται.

Σάς αποδοκιμάζει για τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας. 
Συχνά μπορεί να νιώσετε ότι η νταντά δεν συμφωνεί με κάποιες πρακτικές που ακολουθείτε στην ανατροφή των παιδιών σας και να εναντιώνεται σε αυτές. Φυσικά και θα πρέπει να καλωσορίζετε εποικοδομητική κριτική και ιδέες εφόσον συνεργάζεστε στη φροντίδα των παιδιών αλλά η τελική απόφαση θα πρέπει πάντα να είναι δική σας. Μην ξεχνάτε ότι κάθε μητέρα είναι διαφορετική και μόνο εκείνη ξέρει τί είναι καλύτερο για τα παιδιά της.

Είναι ασυνεπής στην ώρα της. 
Το να είναι συνεπής και να έρχεται στην ώρα της είναι μία από τις πιο σημαντικές ενδείξεις για το κατά πόσο παίρνει τη δουλειά της στα σοβαρά. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε κάποιον που είναι αναξιόπιστος και σάς φέρνει συχνά σε απρόοπτες καταστάσεις.

Αυτά που σάς λέει είναι ύποπτα. 
Μην συμβιβαστείτε με κανέναν που πιστεύετε ότι σάς λέει ψέματα ή κρύβει την αλήθεια. Η σχέση με τον άνθρωπο που φροντίζει τα παιδιά σας πρέπει κυρίως να χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki