Friday 27 May 2016

Lanna Monaghan: Βασάνιζε τον 3χρονο γιο της
με ηλεκτρικό κολάρο σκύλου

Ex-soldier bit, kicked and gave electric shocks to toddler using dog training collar


Τον ανάγκαζε να κάνει κρύα ντους και χτυπώντας τον έσπασε μια ξύλινη κουτάλα πάνω του.
Φρίκη και αποτροπιασμό μόνο προκαλούν τα όσα αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο για την 34χρονη πρώην στρατιωτικό από το Εδιμβούργο Lanna Monaghan.
Η Monaghan κακοποιούσε βάναυσα τον τρίχρονο γιο της. Μεταξύ άλλων, τον ανάγκαζε, όταν εκείνος την εκνεύριζε να κάνει μπάνιο με κρύο νερό, τον γρονθοκοπούσε και τον κλωτσούσε, μάλιστα μια μέρα τον χτύπησε τόσο πολύ και τόσο δυνατά που του έσπασε πάνω του μια ξύλινη κουτάλα, ενώ το αποκορύφωμα των βασανιστηρίων ήταν όταν του φορούσε ηλεκτρικό κολάρο σκύλου υποβάλλοντάς τον σε μίνι ηλεκτροσόκ.
Η 34χρονη παραδέχθηκε ότι είχε ευαίσθητο νευρικό σύστημα και πως είχε συχνά ξεσπάσματα, ενώ ιδιοκτήτης σκύλου που της είχε δώσει το ηλεκτρικό κολάρο κατέθεσε στη δίκη πως του είπε πως «αν έχει αποτέλεσμα στην εκπαίδευση των σκύλων, τότε θα έχει και στα παιδιά».
Η δικαστής Lady Rae είδε φωτογραφίες του παιδιού στις οποίες διακρίνονταν οι τραυματισμοί του όπως τους διαπίστωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο που το περιέθαλψαν. Είχε σημάδια παντού ενώ εκείνα στο λαιμό του «ταίριαζαν» με τα ηλεκτρόδια του κολάρου. Σύμφωνα δε, με τις εκτιμήσεις των γιατρών από τα σημάδια «πρέπει να είχε χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις».
Το μαρτύριο του παιδιού τελείωσε όταν εκείνο έκλεισε τα τρία έτη ζωής και μια γυναίκα που είχε ανησυχήσει από τις φωνές κάλεσε τις Αρχές.
Η Monaghan έχει ομολογήσει πως έχει διαπράξει τις 5 κατηγορίες κακοποίησης αγοριού, που τη βαρύνουν, μεταξύ αυτών και τη χρήση του ηλεκτρικού κολάρου, όπως και ότι όταν τον έκανε μπάνιο, ξαφνικά του γύριζε το νερό μόνο στο κρύο, ενώ την ίδια ώρα τον κλωτσούσε. Επίσης, ομολόγησε ότι τον έδερνε πολύ συχνά με την ξύλινη κουτάλα, ενώ ένα από τα «αγαπημένα» της σημεία ήταν το αυτί του παιδιού.
Σημειώνεται ότι στην αρχική της κατάθεση στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν είχε αρνηθεί τα βασανιστήρια και ιδίως τα ηλεκτροσόκ, αλλά μετά παραδέχθηκε ότι πήρε τη συσκευή από το σπίτι μιας γνωστής της. Τελικά παραδέχθηκε ότι το χρησιμοποίησε μόνο μία φορά υποβάλλοντας τον γιο της σε τρία σοκ, όταν αυτός αρνήθηκε να καταπιεί τη μπουκιά από το φαγητό του.
«Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό που συνέβη, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγινε κάτι τέτοιο» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, στους οποίους ισχυρίστηκε ότι το παιδί κατάφερνε να την βγάζει εκτός ορίων, όταν εκείνο κατουριόταν και έκλαιγε.

Ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είπε: «Δεν εμφανίστηκε να αναγνωρίζει την πιθανότητα ότι το παιδί αντιδρούσε επειδή φοβόταν», ενώ η δικαστής απέρριψε την αίτησή της να παραμείνει ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους μέχρι τον Ιούλιο, οπότε θα ανακοινωθεί η ποινή της, επειδή είναι έγκυος και διέταξε τη συνέχιση της προφυλάκισής της.

Η δικαστής Lady Rae είπε στην 34χρονη η οποία έκλαιγε: «Αυτός είναι ένας φρικτός κατάλογος κατηγοριών βαρβαρότητας. Νομίζω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να περιγράψω αυτό που έχει γίνει σε ένα παιδάκι άνω των15 μηνών». «Ρεαλιστικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί η καταδίκη και η φυλάκιση σε μια τέτοια υπόθεση. Αυτό ήταν ένα μωρό, ένα ανυπεράσπιστο παιδί» πρόσθεσε.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki