Wednesday 24 August 2016

Όταν το παιδί πηγαίνει διακοπές με τους παππούδες

Πολλοί γονείς παίρνουν την απόφαση να στείλουν το παιδί τους για διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά στο χωριό ή το νησί, μέχρι να έρθει η ώρα να πάρουν κι εκείνοι την άδειά τους. Αν κι εσείς σκέφτεστε αυτό το ενδεχόμενο, ας δούμε τι θα πρέπει να γνωρίζετε:
  • Αν πρόκειται για τους παππούδες που κρατούν το παιδί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού και εκείνοι είναι εξοικειωμένοι με το παιδί και το παιδί μαζί τους. Αν όμως πρόκειται για παππούδες που το παιδί δε βλέπει συχνά, ίσως θα πρέπει να κάνετε πρώτα μια δοκιμή, για παράδειγμα ένα σαββατοκύριακο, για να δείτε αν όλα πάνε καλά.
  • Σκεφτείτε την ηλικία του παιδιού και κατά πόσο είναι εφικτό να μείνει τόσες μέρες μακριά σας. Επίσης ίσως και οι ίδιοι οι παππούδες να μη νιώθουν άνετα να κρατήσουν για πολλές μέρες ένα μωρό. Όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί, τόσο πιο συνεργάσιμο θα είναι.
  • Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη, αλλά δώστε συγκεκριμένες οδηγίες στον παππού και τη γιαγιά για ό,τι θεωρείτε απαραίτητο, από τη διατροφή και τον ύπνο του παιδιού, μέχρι τυχόν φάρμακα που πρέπει να πάρει. Επιμείνετε σε θέματα που οι μεγαλύτεροι δε θεωρούν και τόσο σημαντικά, όπως τη χρήση αντηλιακού, τη μεταφορά με καθισματάκι αυτοκινήτου κλπ.
  • Συζητήστε αναλυτικά με το παιδί και λύστε του κάθε απορία σχετικά με το πόσο θα μείνει στο χωριό, πότε θα πάτε εσείς, πώς θα επικοινωνείτε όταν σας χρειάζεται κλπ. Είναι σημαντικό να το παρουσιάσετε ως μια απόλυτα θετική εμπειρία, έτσι ώστε το παιδί να μην αγχωθεί, αλλά να περιμένει αυτές τις διακοπές με ενθουσιασμό.
  • Τέλος, ετοιμάστε βαλίτσες μαζί με το παιδί και διαλέξτε ρούχα, παιχνίδια και βιβλία που θέλει να πάρει μαζί του. Και φυσικά μην ξεχάσετε το μαγιό του ή το αγαπημένο του αρκουδάκι, χωρίς το οποίο είναι αδύνατον να κοιμηθεί.
mother.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki