Sunday 11 September 2016

Παιδί πήγε σε σχολική εκδήλωση ντυμένο Χίτλερ και βραβεύτηκε! - Australian boy wins 'best dressed' prize for Hitler costume

Ως ένας από τους καλύτερα ντυμένους, κρίθηκε ο ανήλικος. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και Εβραίοι μαθητές.

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ένα ιδιωτικό σχολείο στην Αυστραλία, καθώς μαθητής του εμφανίστηκε σε εκδήλωση ντυμένος Χίτλερ και βραβεύτηκε για την στολή του. Όλα αυτά μάλιστα, ενώπιον Εβραίων μαθητών.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη σε σχολείο στο Άλις Σπρινγκς, στην Βόρεια Επικράτεια. Το παιδί, το οποίο σύμφωνα με το σχολείο, είναι 7-12 ετών, είχε ζητήσει την άδεια από δάσκαλό του να εμφανιστεί στην εκδήλωση ως ο Αδόλφος Χίτλερ. 
Η στολή "δεν θα έπρεπε να είχε εγκριθεί" αλλά έγινε δεκτή, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου. Η στολή του μάλιστα φαίνεται ότι ήταν τόσο εντυπωσιακή, καθώς βραβεύτηκε ως ένας από τους "καλύτερα ντυμένους" και δέχτηκε τα σχετικά εγκωμιαστικά σχόλια. 
Μια ομάδα Εβραίων μαθητών από σχολείο της Μελβούρνης ήταν παρούσα στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής.
Αργότερα ο διευθυντής τους ζήτησε συγγνώμη, η οποία έγινε αποδεκτή, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Australian Broadcasting Corporation. "Τους ζητήσαμε συγγνώμη και την έκαναν δεκτή. Επικοινωνήσαμε, επίσης, με το σχολείο τους λέγοντας τους τι συνέβη και να δείξουν κατανόηση", πρόσθεσε.
Ο διευθυντής του σχολείου των Εβραίων μαθητών επεσήμανε ότι ο δάσκαλος που έδωσε την άδεια στο παιδί να ντυθεί Χίτλερ πήρε μια κακή απόφαση. 
"Ο δάσκαλος που εμπλέκεται στο περιστατικό είναι σεβαστό μέλος του προσωπικού και απολογήθηκε για την λανθασμένη κρίση του. Ο μαθητής, που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία και την πολιτική, έκανε το σωστό, ζητώντας άδεια", 
αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: RT

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki