Sunday 20 November 2016

Πρόταση νόμου αθωώνει τους βιαστές παιδιών
Turkey child rape protests

Οι άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μπορούν να αθωωθούν και να αποφύγουν τη δίκη, εάν παντρευτούν το θύμα τους.
Τουρκία
Φωτιές στην κοινή γνώμη και πολιτική θύελλα προκαλεί στην Τουρκία η πρόταση νόμου που πρότεινε χθες στην τουρκική Εθνοσυνέλευση το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, το οποίο προβλέπει ότι 
οι άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μπορούν να αθωωθούν και να αποφύγουν τη δίκη εάν παντρευτούν το θύμα τους.
Γυναικείες οργανώσεις και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου χθες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας λόγο για ακόμη μια οπισθοδρόμηση της χώρας. Προβληματισμένοι και οι Τούρκοι πολίτες, αλλά και νομικοί.
Ο Alisbah Tuskan μέλος του δ.σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κων/πολης ανέφερε πως
«Με αυτό τον τρόπο, θα νομιμοποιηθούν οι γάμοι ανηλίκων. 
Η νομιμοποίησή τους είναι εντελώς λάθος. Το κράτος πρέπει να προστατεύσει το παιδί. Είναι μεγάλη αντίφαση να λες ότι προστατεύεις το παιδί και να δίνεις χάρη στο βιαστή του»
«Ακόμη και ένα ενήλικα να αγγίξεις χωρίς τη θέλησή του είναι έγκλημα. Πόσο μάλλον ένα παιδί. Μου προκαλεί αηδία το όλο θέμα» 

δήλωσε ο Asli Zayner, κάτοικος Κωνσταντινούπολης

Έντονες και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως του ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος. Το θέμα έχει διαστρεβλωθεί δηλώνει το Κυβερνών κόμμα ενώ ο Πρωθυπουργός Μπίναλί Γιλντιρίμ έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο διάλογος με την αντιπολίτευση επί του νομοσχεδίου.

..............
περισσότερα εδώ: ant1iwo

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki