Tuesday 2 August 2016

Δέκα παιδικά βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση!

10 παιδικά βιβλία με μαγική εικονογράφηση!

Μπορεί τα σχολεία να έχουν κλείσει και οι διακοπές για τα πιτσιρίκια να έχουν αρχίσει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απέχουν από τα βιβλία. 
Φυσικά δεν λέμε για σχολικά ούτε εκπαιδευτικά βιβλία, αλλά για βιβλία που θα καταφέρουν να ταξιδέψουν τα παιδιά με την εικονογράφησή τους. 
Εξάλλου, «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις» και ειδικά στην περίπτωση των παιδιών που εντυπωσιάζονται πιο εύκολα με τα χρώματα και τις ζωγραφιές, αυτός μάλλον είναι ο κανόνας. 
Δείτε δέκα παιδικά βιβλία με απίστευτη εικονογράφηση που στο τέλος θα χαζεύετε ακόμα και εσείς…

1. Ο ιπτάμενος δίσκος
Τα πανέξυπνα στιχάκια του Ευγένιου Τριβιζά ενώνονται με τις ονειρικές εικόνες δια χειρός… Θεόδωρου Παπατσαρούχα. 
Το θέμα του βιβλίου είναι η διατροφή και περιγράφει την πληκτική ζωή των τροφίμων στην κουζίνα, μέχρι που κάποια στιγμή ένας ιπτάμενος δίσκος έρχεται να τα σώσει για να ταξιδέψουν μαζί! 
Χρώματα, αντιθέσεις, παιχνίδι με το μαύρο και ευφάνταστα αντικείμενα και τρόφιμα συνθέτουν τη μαγική εικονογράφηση, που απέσπασε και το αντίστοιχο Κρατικό Βραβείο το 2012, και όχι άδικα.
Δείτε περισσότερα εδώ.
Τιμή: 14,90 ευρώ (τιμή online 13,40 ευρώ). 

2. Ο φεγγαροσκεπαστής

Μια από τις καλύτερες και κλασικές πλέον επιλογές που θα μαγέψουν κάθε παιδί. Ήρωάς μας ο Τιμολέων, που αναλαμβάνει τον ρόλο του Φεγγαροσκεπαστή. Ο πρωταγωνιστής μας πρέπει κάθε βράδυ να σκεπάζει το μισό φεγγάρι για να βλέπουν οι άνθρωποι τα μισοφέγγαρα. 
Στην πορεία, όμως, ένα πρόβλημα θα σταθεί εμπόδιο στην καινούρια «καριέρα» του Τιμολέoντα… 
Η εικονογράφηση είναι ανάλογη του τίτλου του βιβλίου. Σε ένα νυχτερινό περιβάλλον, στο οποίο το φεγγάρι και οι ιδιαίτερες συνθέσεις χρωμάτων έχουν τον κύριο λόγο, τα παιδιά χάνονται στις εικόνες του. Ο συγγραφέας και εικονογράφος Eric Puybaret αποδίδει στο 100% το νόημα της ιστορίας μέσα από τη ζωγραφική του.
Για ευνόητους λόγους, αποτελεί την ιδανική επιλογή για διάβασμα πριν τον ύπνο.
Δείτε το εδώ.

Τιμή: 8,70 ευρώ.

3. Οι καλοί και οι κακοί πειρατές

Το κλασικό πλέον βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, οι «Καλοί και οι κακοί πειρατές» δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη. Οι πειρατές χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα, ενώ στην ουσία δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, που μαθαίνει στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν το κακό. 
Η ευρηματικότητα του Παπαθεοδούλου σε συνδυασμό με την απίστευτη εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή κατάφεραν να αποσπάσουν αρκετά βραβεία, ανάμεσα στα οποία είναι και το Κρατικό Βραβείου παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου. Σας εγγυόμαστε ότι ακόμα και εσείς δεν θα το αφήσετε εύκολα απ’ τα χέρια σας…
Θα το βρείτε εδώ.

Τιμή: 11,50 ευρώ (τιμή online 10,35 ευρώ).

Αν ψάχνετε κάτι πιο «κοριτσίστικο» σε αντίστοιχο ύφος είναι οι «Καλές και κακές μάγισσες» του ίδιου συγγραφέα και της ίδιας εικονογράφου. Ξόρκια, φίλτρα, στιχάκια και μαγικά ζωντανεύουν στις εικόνες του βιβλίου… μαγικά!

Δείτε το εδώ.
Τιμή: 11,50 ευρώ (τιμή online 10,35 ευρώ). 

4. Ωχ χταπόδι, λάθος πόδι!

Ένα χταπόδι, οκτώ πόδια, και οκτώ διαφορετικές δουλειές που αναλαμβάνει καθένα απ’ αυτά! Όταν το χταπόδι μας στραβοξυπνάει, μπερδεύεται και στέλνει τα πόδια του σε διαφορετικές δουλειές. 
Όλα αυτά περιγράφονται σε σύντομα στιχάκια με απολαυστικές ομοιοκαταληξίες που κάνουν μικρούς και μεγάλους να γελάνε. 
Η εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση είναι μοναδική και σκοπό έχει να περιγράψει όλη την ιστορία του φίλου μας χταποδιού με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.
Βρείτε το εδώ.
Τιμή: 12 ευρώ (τιμή online 10,80 ευρώ).

5. Το δώρο της παπλωματούς

Πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε αμέτρητες γλώσσες, η Παπλωματού θα διδάξει στα παιδιά την αξία της γενναιοδωρίας αλλά και της επιλογής. 
Η παπλωματού φτιάχνει παπλώματα για τους φτωχούς που τα χρειάζονται χωρίς αντίτιμο και γι’ αυτό έχει γίνει ξακουστή σε όλη την χώρα. 
Όταν όμως της ζητήσει ο βασιλιάς να του φτιάξει ένα απ’ τα παπλώματά της, εκείνη τι θα κάνει; 
Η εικονογράφηση είναι μαγική και «δένει» αρμονικά με την ιστορία. Είναι από τις φορές που το δίδυμο συγγραφέα ( Τζεφ Μπριμπό, μετάφραση: Κώστας Κοντολέων) και εικονογράφου (Γκέιλ ντε Μάρκεν) δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα που νομίζει κανείς ότι φτιάχτηκε από έναν άνθρωπο.
Δείτε το εδώ.
Τιμή: 12,70 ευρώ.

6. Η αρπαγή της κότας

Ένα παραμύθι της Beatrice Rodriguez που δεν έχει λόγια, μόνο εικόνες! Μέσα στο δάσος, η αλεπού κλέβει μια κότα και οι φίλοι της τρέχουν να την σώσουν. Στη συνέχεια, όμως, αποδεικνύεται ότι αυτή η ιστορία είναι διαφορετική και ότι τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν! 
Ένα βιβλίο που στηρίζεται μόνο στην εικονογράφηση και η αφήγηση γίνεται μέσω αυτής. 
Σκοπός του να μάθει στα παιδιά ότι κάποιες φορές, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Θα το δείτε εδώ.
Τιμή: 11 ευρώ.

7. Μεγάπολις


*Φωτογραφία: kathemeragoneis

Ένα διαφορετικό βιβλίο που διαβάζεται κάθετα. Απλωθείτε στο πάτωμα, βγάλτε τα παπούτσια σας και αρχίστε να ξετυλίγετε τις σελίδες του που μετρούν ούτε λίγο- πολύ τρία μέτρα! 
Τα παιδιά, θα δουν τι μπορεί να περιέχει μια πόλη, ψάχνοντας κάθε φορά αυτό που τους ζητείται. 
Μια μοναδική και πρωτότυπη ιδέα σε κείμενο και εικονογράφηση της Clea Dieudonne (μετάφραση: Εύη Γεροκώστα).
Δείτε το εδώ.
Τιμή: 14,80 ευρώ.

8. Η θυμωμένη μπετονιέρα

Ένα ιδιαίτερο μουσικό παραμύθι του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ που… τραγουδιέται! 
Πρωταγωνίστρια μια μπετονιέρα που αντιλαμβάνεται ότι έχει κάνει μεγάλο κακό στην πόλη της γιατί με το έργο της δεν έχει αφήσει ούτε εκατοστό γης ελεύθερο. Τότε, παρέα με τους φίλους, το τούβλο, το μυστρί και την μπουλντόζα θα προσπαθήσουν ν’ ανατρέψουν την κατάσταση. 
Ο εικονογράφος Κώστας Μαρκόπουλος πρωτοτυπεί, αναπαριστώντας τα εργαλεία με κανονικούς ανθρώπους και χρησιμοποιώντας χρώματα και σχήματα που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα της κλασικής παιδικής εικονογράφησης.
Αγοράστε το online από εδώ.
Τιμή: 15 ευρώ.

9. Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών

Όταν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια άρχισαν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των παιδιών, τα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια αποφάσισαν να επαναστατήσουν. 
Τη συνέχεια θα τη βρείτε στις σελίδες του βιβλίου… 
Η Φωτεινή Στεφανίδη με το ζωγραφικό της ταλέντο καταφέρνει να αποδώσει με μοναδικό τρόπο την ομορφιά και την αξία των παλιών παιχνιδιών στο χαρτί, σε απόλυτη σύμπνοια με το κείμενο του Χρήστου Μπουλώτη.
Θα το βρείτε online εδώ.

Τιμή: 15,90 ευρώ.

10. Πολυξένη


«Είμαι δρομέας, είμαι σκυτάλη, μικρούλι μήνυμα σε ένα άδειο μπουκάλι…», τραγουδάει η ηρωίδα μας, Πολυξένη, η οποία όμως κατά έναν παράδοξο τρόπο δεν μπορεί να μιλήσει και για την ακρίβεια, δεν μπορεί ούτε να αρθρώσει λέξη. 
Ένα από τα πιο ευαίσθητα και τρυφερά παιδικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. 
Το κείμενο της Στέλλας Μιχαηλίδου αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από την «ρομαντική» και ξεχωριστή εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαρία.
Θα το βρείτε εδώ.
Τιμή: 11 ευρώ (τιμή online 9,90 ευρώ)

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki