Thursday 1 September 2016

Η Σχολική Τσάντα και το περιεχόμενό της

Το καλοκαίρι σιγά-­σιγά φτάνει στο τέλος του και πριν καλά καλά το καταλάβουμε τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο!
Η νέα σχολική τσάντα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα πράγματα.
Για να σας βοηθήσουμε σας βρήκαμε ποια είναι τα 5 πράγματα που κάθε παιδί πρέπει να έχει στο σακίδιό του από την πρώτη κιόλας μέρα του σχολείου.

Τετράδια

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά στυλ που θα έχετε άπειρες επιλογές τετραδίων. Σπιράλ ή κλασικά, εσείς και το παιδί διαλέγετε ποιο είναι του γούστου σας.

Κασετίνα

Η κασετίνα είναι επίσης απαραίτητη και βοηθά στην οργάνωση της τσάντας. Εκεί μέσα δεν μπαίνουν μόνο στυλό και μολύβια, αλλά τα παιδιά θα μπορούν να βάζουν τους συνδετήρες, τις γόμες και τις ξύστρες.

Μαρκαδόροι

Οι περισσότερες κασετίνες έχουν έναν επιπλέον χώρο με θήκες για τους μαρκαδόρους ή τα χρωματιστά μολύβια.

Δοχεία φαγητού και παγούρια για το σχολείο

Βρίσκοντας ένα πολύχρωμο δοχείο φαγητού η ώρα του μεσημεριανού γεύματος του παιδιού γίνεται διασκεδαστική. Μπορείτε να συνδυάσετε το δοχείο φαγητού με το παγούρι για το νερό.

Απολυμαντικό χεριών

Η επιστροφή στο σχολείο σημαίνει και επιστροφή στα μικρόβια! Κρατήστε τα παιδιά σας υγιή βάζοντας στη σχολική τους τσάντα ένα μίνι απολυμαντικό χεριών. Αυτό είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να διδαχθούν τα παιδιά τη σημασία του πλυσίματος των χεριών τους.

One in Five - «Ένα στα Πέντε» και «Το Μυστικό της Νίκης»

Πρόκειται για την καμπάνια «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία στην Ελλάδα συντονίζεται από την Έλενα Ράπτη, με «Το Μυστικό της Νίκης».

«Το Μυστικό της Νίκης» είναι μια ιστορία κινουμένων σχεδίων (3D animation video), που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία και να φτάσει σε γονείς και παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.
Το βίντεο είναι μια εξαιρετική παραγωγή της DVS Design, (με την ευγενική υποστήριξη της Media Strom για το κόστος παραγωγής και του Ιδρύματος Λάτση για το κόστος αναπαραγωγής των αντιτύπων), προκειμένου «Το Μυστικό της Νίκης» να μοιραστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki