Saturday 10 September 2016

Κτήνος ασελγούσε σε 5χρονο αγοράκι
με την ανοχή των γονιών του παιδιού

Στη φυλακή ο 46χρονος που κακοποιούσε 5χρονο παιδί!
Την προφυλάκιση ενός 46χρονου από το Άργος, που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου, ασέλγεια και παιδική πορνογραφία, καθώς και ενός ζεύγους Ρουμάνων 29 και 30 ετών, που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε ασέλγεια, διέταξε σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας και ο ανακριτής Ναυπλίου, ύστερα από την απολογία τους.

Συγκεκριμένα, προχθές Τετάρτη, συνελήφθη ο 46χρονος Έλληνας, κάτοικος Άργους, ύστερα από καταγγελία που έκανε το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος είχε φωτογραφίες ενός 5χρονου αγοριού στο κινητό του και προχώρησαν στη σύλληψη των Ρουμάνων γονιών του ανήλικου, που, όπως διαπιστώθηκε, επέτρεπαν στον 46χρονο να φωτογραφίζει το παιδί τους, προσφέροντάς τους τρόφιμα.
Ο 5χρονος, μαζί με τα τρία μικρότερης ηλικίας αδέλφια του, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αργολίδας, όπου εξετάστηκαν από τον ιατροδικαστή Ναυπλίου και ευτυχώς δεν έχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης (βιασμού).
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ναυπλίου, ο οποίος άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου προσήχθησαν σήμερα και απολογήθηκαν.
Μετά την απολογία τους, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή τους. Η 30χρονη Ρουμάνα θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο 29χρονος Ρουμάνος και ο 46χρονος Έλληνας, στις φυλακές Τρίπολης.

Τέλος, τα τέσσερα ανήλικα αδέλφια που βρίσκονται στο νοσοκομείο Αργολίδας, θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Το Facebook έκοψε τη φωτογραφία με το «κορίτσι της ναπάλμ»!! Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι;
Facebook backs down from 'napalm girl'

Το Facebook έκοψε τη φωτογραφία με το «κορίτσι της ναπάλμ» λόγω... γυμνού!

Norway’s largest newspaper published a front-page open letter to Mark Zuckerberg on Thursday, slamming Facebook’s decision to censor the historic photograph of nine-year-old Kim Phúc running away from a napalm attack and calling on the CEO to live up to his role as “the world’s most powerful editor”.
theguardian
-------------------
Το Facebook στη Νορβηγία αποφάσισε να λογοκρίνει μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες, το «κορίτσι της ναπάλμ», επιβάλλοντας τον κανόνα της απαγόρευσης των γυμνών εικόνων.

Στην εμβληματική φωτογραφία του Nικ Ουτ, που έχει βραβευτεί με πούλιτζερ, η 53χρονη σήμερα Παν Τι Κιμ Πατς τρέχει ολόγυμνη προσπαθώντας να γλιτώσει από τις βόμβες ναπάλμ που έριχναν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά στο Βιετνάμ.

Ο Νορβηγός συγγραφέας Τομ Έγκελαντ δημοσίευσε τη φωτογραφία στη σελίδα του στο Facebook, στο πλαίσιο μιας σειράς αναρτήσεων σχετικά με τις φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο. Όμως αυτό ελάχιστα απασχολεί το Facebook, που μπλόκαρε την ανάρτηση γιατί παραβίαζε τον κανόνα απαγόρευσης δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών.
Παρά τις αντιδράσεις το Facebook επέμεινε στην απόφασή του να διαγράψει τη φωτογραφία. Αντίδραση υπήρξε και από την Παν Τι Κιμ Πατ, η οποία πλέον ζει μόνιμα στον Καναδά. 
«Η Κιμ είναι εξαιρετικά λυπημένη από το γεγονός πως κάποιοι μπροστά σε μια τέτοια εικόνα είναι δυνατόν να επικεντρώνονται στο γυμνό και όχι στο ισχυρό μήνυμα που μεταφέρει» δήλωσε η εκπρόσωπος του ιδρύματος «Kim Phuc».
Ένα σχόλιο με το οποίο συμφωνούμε απολύτως
Michael Grigoriou
Tι αλλο θα ειναι οι "διαχειριστες" του Facebook παρα αγραμματοι γιαπιδες, υπηρετες μιας πολυεθνικης, θυματα του παγκοσμιου life style που περνιεται για "επικοινωνια" απο την πλειοψηφια. Που να γνωριζουν αυτα τα γελοια υποκειμενα για την σφαγη του Μι-Λαϊ και για αλλα "δυσαρεστα" που ξεφευγουν απο την χαζοχαρουμενη εικονα της πραγματικοτητας. Αναμενομενα φαινομενα της πολιτιστικης και ηθικης παρακμης που χαρακτηριζει τον μαζικο πολιτισμο.
tvxs
Η Σφαγή του Μι Λάι (Μάι Λάι)
Βιετναμέζες γυναίκες και παιδιά στο Μι Λάι, πριν σκοτωθούν στη σφαγή, 
16 Μαρτίου 1968. Δολοφονήθηκαν δευτερόλεπτα μετά τη λήψη της φωτογραφίας. Φωτογραφία από τον Ρόναλντ Λ. Χάμπερλι.
Μία από τις ντροπιαστικότερες σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ, ένα έγκλημα πολέμου, που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει κάποιο διεθνές δικαστήριο.
Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 1968 η ομάδα του 25χρονου υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ διατάσσεται να εκκαθαρίσει το χωριό Μι Λάι (Μάι Λάι όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα) από τους κομμουνιστές αντάρτες Βιετκόνγκ που το κατείχαν. Η πληροφορία αποδεικνύεται εσφαλμένη. Στο χωριό αυτό του Νοτίου Βιετνάμ βρίσκονται μόνο γυναικόπαιδα και ανήμποροι ηλικιωμένοι. Την επομένη το πρωί (16 Μαρτίου) οι στρατιώτες του Κάλεϊ, με προϋπηρεσία μόλις τριών μηνών στο αφιλόξενο Βιετνάμ, κατασφάζουν με πρωτοφανή αγριότητα τους αμάχους. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων κυμαίνεται από 350 ως 500.............

περισσότερα εδώ: sansimera

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki