Sunday 20 November 2016

Πρόταση νόμου αθωώνει τους βιαστές παιδιών
Turkey child rape protests

Οι άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μπορούν να αθωωθούν και να αποφύγουν τη δίκη, εάν παντρευτούν το θύμα τους.
Τουρκία
Φωτιές στην κοινή γνώμη και πολιτική θύελλα προκαλεί στην Τουρκία η πρόταση νόμου που πρότεινε χθες στην τουρκική Εθνοσυνέλευση το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, το οποίο προβλέπει ότι 
οι άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μπορούν να αθωωθούν και να αποφύγουν τη δίκη εάν παντρευτούν το θύμα τους.
Γυναικείες οργανώσεις και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου χθες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας λόγο για ακόμη μια οπισθοδρόμηση της χώρας. Προβληματισμένοι και οι Τούρκοι πολίτες, αλλά και νομικοί.
Ο Alisbah Tuskan μέλος του δ.σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κων/πολης ανέφερε πως
«Με αυτό τον τρόπο, θα νομιμοποιηθούν οι γάμοι ανηλίκων. 
Η νομιμοποίησή τους είναι εντελώς λάθος. Το κράτος πρέπει να προστατεύσει το παιδί. Είναι μεγάλη αντίφαση να λες ότι προστατεύεις το παιδί και να δίνεις χάρη στο βιαστή του»
«Ακόμη και ένα ενήλικα να αγγίξεις χωρίς τη θέλησή του είναι έγκλημα. Πόσο μάλλον ένα παιδί. Μου προκαλεί αηδία το όλο θέμα» 

δήλωσε ο Asli Zayner, κάτοικος Κωνσταντινούπολης

Έντονες και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως του ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος. Το θέμα έχει διαστρεβλωθεί δηλώνει το Κυβερνών κόμμα ενώ ο Πρωθυπουργός Μπίναλί Γιλντιρίμ έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο διάλογος με την αντιπολίτευση επί του νομοσχεδίου.

..............
περισσότερα εδώ: ant1iwo

Το παιδάκι με τα οχτώ μανταρίνια:
«Αυτά είχαμε μόνο στο σπίτι μας και τα έφερα…»

Η συγκλονιστική κίνηση ενός μικρού παιδιού σε θεατρική παράσταση που αντί για εισιτήριο πρόσφεραν τρόφιμα.
«Αυτά είχαμε μόνο στο σπίτι μας και τα έφερα…», 
ήταν τα λόγια ενός μικρού παιδιού τη στιγμή που παρέδιδε μία τσάντα με οκτώ μανταρίνια στους συντελεστές της Θεατρικής Ομάδας της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, συγκλονίζοντας άπαντες.
Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η Θεατρική Ομάδα ανεβάζει την παιδική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου» και αντί εισιτηρίου καλεί τους θεατές να προσφέρουν μία σακούλα τρόφιμα.
Αξία ανεκτίμητη
Η κίνηση του μικρού παιδιού το πρωί της Δευτέρας, κατά την παρουσίαση της παράστασης σε σχολεία, αποδεικνύει το μεγαλείο ψυχής αλλά και το αίσθημα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που έχει αναδειχθεί στην Ελλάδα της κρίσης, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη.
Το μικρό παιδί προσέφερε αυτό που είχε δίνοντας το παράδειγμα και το δρόμο για να μπορέσουμε να βγούμε όσο το δυνατόν λιγότερο αλώβητοι από την κρίση.
Φυσικά την πράξη του αυτή δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης Χάρης Κότσιφας, χθες το πρωί κατά την διάρκεια της παράδοσης των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν το τετραήμερο των παραστάσεων.
Η προσφορά του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πραγματικά το φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου ξεχείλισε από σακούλες με τρόφιμα, οι οποίες παραδόθηκαν χθες το πρωί στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Ήλιδας για να διατεθούν στο Κέντρο Ημερήσιας Φύλαξης Ηλικιωμένων και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
«Η κίνηση που έκανε το παιδάκι με τα μανταρίνια, πραγματικά μας συγκλόνισε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και το παιδί και όλο τον κόσμο για τη φοβερή συμμετοχή του. Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι γιατί η σκέψη μας αποδείχθηκε ωφέλιμη για τον τόπο μας και η αγάπη για την ομάδα μας έγινε αγάπη για την κοινωνία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε» 

είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κότσιφας.
Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στον αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς κ. Γιάννη Ντακούλια, παρουσία και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
Δεν χάθηκε η ανθρωπιά
«Ευτυχώς που δεν χάθηκε η ανθρωπιά. Ευτυχώς που οι συνάνθρωποί μας προσέφεραν από το υστέρημά τους, όπως έκανε και το παιδί με τα μανταρίνια. Εύχομαι να βρουν μιμητές όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και στη γύρω περιοχή, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Κότσιφα και τη θεατρική ομάδα, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς και όσους εργάστηκαν γι’ αυτό το σκοπό και δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

Από την πλευρά του ο ...
......
περισσότερα εδώ
Περισσότερες ειδήσεις για την Ηλεία στο patrisnews.com

Εγκλήματα πολέμου — Πάνω από 25.000 χειρουργεία αφαίρεσης οργάνων παιδιών

Χάνονται παιδιά
Ένα τα πλέον φρικτά εγκλήματα πολέμου αποκαλύπτει το ιρανικό πρακτορείο φνα επικαλούμενη τη μαρτυρία του Dr. Noufel, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Συρίας.

Ο Dr. Noufel υπολογίζει ότι από το 2011 έχουν πραγματοποιηθεί περί τις 25.000 εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων όχι μόνο σε περιοχές που ελέγχονται από τους ισλαμιστές αλλά ακόμη και σε στρατόπεδα προσφύγων σε γειτονικές χώρες. 
Τα όργανα αυτά μοσχοπωλούνται ύστερα στη διεθνή μαύρη αγορά.Για παράδειγμα ένας νεφρός πωλείται έναντι $ 10.000 στην Τουρκία, στο Ιράκ $ 1.000, στη Συρία και το Λίβανο $ 3.000.Ο Dr. Noufel σημειώνει ότι επίσης ότι ο σπλήνας και ο κερατοειδής χιτώνας πωλούνται στη μαύρη αγορά.
Υπάρχουν αναφορές πως παιδιά που "διασώθηκαν" από τα στρατόπεδα του Abdullah Muhammad al-Muhaysini, ανώτερος κληρικός που συνδέεται με την al Qaeda και θρησκευτικός ηγέτης της Jeish al-Fatah απειλούνται τώρα με τον κίνδυνο της εμπορίας των οργάνων τους.
Η εφημερίδα al-Akhbar που κυκλοφορεί στην επαρχία του Ιντλέμπ αναφέρει ότι μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν πέσει θύματα απαγωγής 15 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά.
Ακτιβιστές της ενημέρωσης στο Ιντλέμπ απευθύνουν διαρκώς μηνύματα στους κατοίκους να προσέχουν τα παιδιά τους καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος απαγωγής τους για να τους αφαιρεθούν τα όργανα και επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των παιδιών αυτών καταλήγει στη γειτονική Τουρκία.
Τοπικές πηγές κάνουν λόγο για απαγωγή πάνω από 10 παιδιών από διάφορα σημεία της επαρχίας ενώ γίνεται λόγος για ένα άσπρο βαν που επιχείρησε να αρπάξει ένα 10χρονο παιδί στη Sarmada. 
Ωστόσο οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους, συνελήφθησαν και αντί να αποκεφαλιστούν όπως μας έχουν συνηθίσει οι τζιχαντιστές, αφέθησαν ελεύθεροι μόλις την ίδια ημέρα από την Fatah al-Sham. Ως εκ τούτου αρκετοί κάτοικοι της επαρχίας καταφεύγουν στη γειτονική ελεύθερη ως επί το πλείστον επαρχία της Χάμα για να σώσουν τα παιδιά τους.
Εν τω μεταξύ, μια πηγή δήλωσε ότι η ISIL έχει δημιουργήσει μια αγορά στην Τουρκία, η οποία πωλεί ανθρώπινα όργανα που έχουν κλαπεί από τα ακρωτηριασμένα σώματα νεκρών ιρακινών που είχαν απαχθεί από τις τρομοκρατικές ομάδες.
Επιπλέον η ISIS μετέφερε πρόσφατα κατεψυγμένα όργανα από τη Μοσούλη στο Ταλ Αφάρ και από εκεί στη Ράκκα της Συρίας με τελικό προορισμό την τουρκική μαγία.
Η οργάνωση εμπορεύεται όργανα όπως ο νεφρός έναντι $ 4.000 και η καρδιά έναντι $ 6.000 στην τουρκική αγορά.
Επίσης καταφθάνουν αναφορές ότι μέσα στο μήνα, η ISIS ακρωτηρίασε και πούλησε όργανα παιδιών από το Ιράκ για να αντισταθμίσει τις οικονομικές της απώλειες και ελλείψεις!
Τοπικές πηγές στην πόλη al-Qae'm στην Ανμπάρ του Ιράκ αναφέρουν πως με το άνοιγμα των σχολείων απήχθησαν 11 παιδιά τα οποία βρήκαν αργότερα οι οικογένειές τους νεκρά και έχοντας αφαιρεθεί η καρδιά, οι νεφροί, οι κερατοειδείς και ό,τι άλλο θα μπορούσε να μεταμοσχευθεί.
Ωστόσο κανείς από τους γονείς δεν προχώρησε σε αναφορά, καταγγελία ή νομικές κινήσεις λόγω του φόβου και του τρόμου από την παρουσία της οργάνωσης.
Εκτός όμως του χρήματος, η οργάνωση χρησιμοποιεί τα όργανα των απαχθέντων για μεταμοσχεύσεις σε τραυματισμένα μέλη της, τα οποία αφαιρεί από αιχμαλώτους.
Επιπροσθέτως η ISIS αναβάλλει στη Μοσούλη την εκτέλεση καταδικασθέντων σε θάνατο για να τους χρησιμοποιήσει σε αιμοδοσίες.
Η ισπανική εφημερίδα El Mondo επικαλείται μαρτυρίες εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης που κάνουν λόγο για τουλάχιστον 183 ανθρώπους που έπεσαν θύματα της εμπορίας οργάνων.
Σύμφωνα με την αναφορά, η ISIS έχει δημιουργήσει ολόκληρη ομάδα στη Μοσούλη, της οποίας ηγείται Γερμανός γιατρός (και εδώ υπενθυμίζουμε παλαιότερο κείμενό στη Freepen.gr όπου αποκαλύπταμε μόνο εμείς στην Ελλάδα τη δράση του "γιατρού" αυτού) που είναι ειδικός στην εμπορία οργάνων.
Ο Ιρακινός πρέσβης στον ΟΗΕ, Mohamed Alhakim είχε προβεί πέρυσι σε σχετικές καταγγελίες ενημερώνοντας επίσης για την εκτέλεση πολλών γιατρών που αρνήθηκαν να μετάσχουν σε αυτή τη φρίκη.

Στρατής Μαζίδης

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki