Saturday 17 December 2016

Παιδίατρος καταγγέλλει ότι «γονείς» εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του 3χρονου παιδιού τους

Ρόδος
Για έκθεση σε κίνδυνο καταγγέλθηκαν δημοσίως από γνωστή παιδίατρο του νησιού, μέσω της προσωπικής της σελίδας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook αλλά και χθες με παράστασή της ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι γονείς ενός 3χρονου παιδιού, που πάσχει από λευχαιμία και χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών.
Η παιδίατρος, που έχει αναθέσει στον δικηγόρο κ. Στέλιο Αλεξανδρή, την υποβολή σχετικής μηνυτήριας αναφοράς, ανάρτησε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων για την συγκεκριμένη υπόθεση, την ακόλουθη καταγγελία:
«Αληθινό τραγικό περιστατικό: Προ 10μήνου περίπου ένας γονέας, από τα παιδιά που παρακολουθώ, αποφάσισε να διακόψει τους εμβολιασμούς των παιδιών του χωρίς να με ενημερώσει όμως.

Έτσι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ στο τρίχρονο κοριτσάκι του! Αρχές Ιουλίου του 2016 κάναμε τον ετήσιο εργαστηριακό έλεγχό του και ήταν φυσιολογικός! 
Είχε μόνο φυσιολογική μεν αλλά οριακή TSH και ζήτησα να εξεταστεί από ενδοκρινολόγο στον οποίον οι γονείς πήγαν 2 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!!! Μόλις είδε τις τιμές ΤSH η ενδοκρινολόγος ζήτησε να πάρει άμεσα το παιδί Τ4 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ κι έτσι έγινε νέος εργαστηριακός έλεγχος, όπου βέβαια η ΤSH όχι απλά δεν ήταν πια φυσιολογική αλλά διπλάσια του φυσιολογικού!!!
Για άλλη μία φορά η ενδοκρινολόγος παρακάλεσε τους γονείς να δώσουν Τ4 επισημαίνοντας την επικίνδυνη πια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αλλά ΑΥΤΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!
Είμαστε ήδη στα μέσα του Σεπτέμβρη κι εγώ έχω να εξετάσω το παιδί ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ!!!
Ξεκινά μία ίωση εκείνες τις ημέρες με πυρετό και οι γονείς δεν με ενημέρωσαν καν!!! 
Αντίθετα κράτησαν το παιδί στο σπίτι, με ένα χρώμα κάτασπρο ΕΠΙ 25 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!!. 6/10/2016 αποφασίζουν να πάνε πάλι από μόνοι τους να μετρήσουν TSH. Βλέποντας η μικροβιολόγος το χρώμα του παιδιού αποφασίζει να του κάνει και γενική αίματος η οποία ήταν επηρεασμένη χωρίς όμως να θέτει σαφή διάγνωση. Με παίρνει τηλέφωνο να με ενημερώσει και να μου στείλει να εξετάσω το παιδί το οποίο είχα να δω 8 ολόκληρους μήνες!!! Θυμόμουν όμως ότι είχε φυσιολογικές εξετάσεις τον Ιούλιο. Μόλις άρχισα την εξέταση μου λέει ο πατέρας ότι ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!! Δεδομένης λοιπόν της καλής γενικής κατάστασης του παιδιού και των αμφίβολων εξετάσεων του είπα να με ενημερώσει τις επόμενες ώρες αν αλλάξει Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ!.

Αντ' αυτού τις επόμενες ώρες που άλλαξε η διάθεση του παιδιού, μπήκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Την επόμενη ημέρα το ΕΚΑΒ το μετέφερε μέσω διαφόρων νησιών κι έτσι έφτασε στην Αθήνα Παρασκευή απόγευμα τα εργαστήρια ήταν κλειστά και περίμενε άλλες τρεις ημέρες για τη διάγνωση η οποία είναι ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΨΑΧΝΕ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΩΣΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ; ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 25 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!».

Από τα παραμύθια στη λογοτεχνία

Πώς να αγαπήσει το παιδί τα βιβλία και το διάβασμα

Θέλετε να μεγαλώσετε έναν μικρό βιβλιοφάγο που προτιμάει τα βιβλία απ' τις οθόνες και χαίρεται τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου; Δεν θέλει κόπο (και κήρυγμα), θέλει τρόπο!
Είναι πολύ ευχάριστο το πώς οι σύγχρονοι γονείς αναγνωρίζουν την γνωριμία των παιδιών με τα βιβλία ως ανάγκη κι όχι ως πολυτέλεια. 
Όλοι λίγο-πολύ οι γονείς, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, βιβλιοφάγοι αλλά και μη φανατικοί αναγνώστες, φροντίζουν να αγοράζουν παραμύθια στα μικρά τους, να τους διαβάζουν ιστορίες για πριγκίπισσες, γουρουνάκια, αδερφάκια και ζωάκια μέσα από πρωτοποριακές εκδόσεις και αριστουργηματικές εικονογραφήσεις.
Αυτά τα καλά νέα, θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερα, αν βοηθούσαμε τα παιδιά μας να κάνουν το βήμα από την ανάγνωση παραμυθιών στη λογοτεχνία, συστήνοντάς τα έτσι σε έναν κόσμο με χιλιάδες παράθυρα: τον κόσμο των βιβλίων.
Πώς ωφελούν τα βιβλία τα παιδιά
Κατ’ αρχάς, τα βιβλία είναι μια ασταμάτητη μηχανή παραγωγής ερεθισμάτων, που παροτρύνει το πνεύμα να δραστηριοποιηθεί. 

Πώς να είναι η φωνή του Μικρού Πρίγκιπα; 
Πώς να μοιάζουν οι ηρωίδες της Άλκης Ζέη; 
Πώς να μοιάζει ο κόσμος που πλάθει ο Μιχαέλ Έντε;

Διαβάζοντας, ο αναγνώστης αναρωτιέται. Ρωτάει τον συγγραφέα, τον εαυτό του, τα λεξικά ή τη μαμά του: τι σημαίνει αυτή η καινούρια έννοια και γιατί ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα μιλάει; 

Η ανάγνωση συστήνει ένα σωρό ιδέες, απόψεις, οράματα και αισθητικά πρότυπα στα παιδιά, εμπλουτίζοντας το γνωστικό και πνευματικό τους κόσμο και ολοκληρώνοντάς τα.
Και –για να γίνουμε (και) πιο πρακτικοί- δεν υπάρχει δάσκαλος και Φιλόλογος που να μην το πει: ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσει ένα παιδί το λεξιλόγιο, την ορθογραφία, την έκφραση και τη δομή του λόγου του είναι το διάβασμα.

«Ναι» στα βιβλία, αλλά σε ποια βιβλία;
Η αλήθεια είναι ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν πια χιλιάδες νέοι τίτλοι παιδικών βιβλίων ετησίως, γεγονός που καθιστά την επιλογή του «σωστού» βιβλίου κάθε άλλο παρά εύκολη για τους γονείς. Αφού αξιολογήσετε το νοητικό και πνευματικό στάδιο ανάπτυξης του παιδιού, αντιστοιχήστε το με βιβλία ανά ηλικία. Από εκεί και πέρα, η επιλογή είναι καθαρά στο χέρι σας.

Ένα εύκολο κριτήριο επιλογής είναι η σταθερή αξία των κλασικών –των κλασικών έργων και των κλασικότερων συγγραφέων τους. 
Από Τριβιζά και Όμηρο, έως Σαίξπηρ και Βερν, στα ράφια των βιβλιοπωλείων, μπορείτε πια να βρείτε σειρές με αριστουργηματικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις δεξιότητες των παιδιών. 
Τέτοιο παράδειγμα διασκευασμένης λογοτεχνίας για μικρούς αναγνώστες, είναι η σειρά «Η πρώτη μου λογοτεχνία» των εκδόσεων Μεταίχμιο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, όπου διαχρονικά λογοτεχνικά έργα έχουν γραφτεί από την αρχή από διακεκριμένους Έλληνες συγγραφείς, που με την πένα τους ζωντανεύουν την αφήγηση και τα μετατρέπουν από έργα κλασικά και «ενήλικα» σε έργα παιδικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του πρωτότυπου.

Πώς θα κάνω το παιδί να αγαπήσει τα βιβλία
Το παράδειγμα του γονιού-βιβλιοφάγου

Όπως πολλάκις έχουμε γράψει (και δεν θα κουραστούμε ποτέ να επαναλαμβάνουμε), τα παιδιά δεν «νουθετούνται» από κενά κηρύγματα και στομφώδεις διαλέξεις. Τα παιδιά μιμούνται τις πράξεις μας και ενσωματώνουν τις συμπεριφορές και τις επιλογές μας στο σύστημα αξιών τους. 
Έτσι, αν θέλετε να «φτιάξετε» έναν βιβλιοφάγο, είναι απαραίτητο να κλείνετε κι εσείς πότε-πότε το Facebook, να κάθεστε αναπαυτικά στον καναπέ σας κι αντί για τηλεόραση, να ανοίγετε ένα βιβλίο.

Βοηθήστε το να κάνει το βήμα από το παραμύθι, στη λογοτεχνία

Το να παράξεις βιλιόφιλους, σημαίνει να μεταλαμπαδεύσεις όπως μπορείς την αγάπη σου για τη παγκόσμια λογοτεχνία και τα αριστουργήματά της. Χωρίς να κλείσετε εντελώς την πόρτα σε διεθνή best sellers και εύπεπτα αναγνώσματα (κινδυνεύοντας να δημιουργήσετε έναν σνομπ της λογοτεχνίας), αγοράστε, διαβάστε και προτείνετε παράλληλα βιβλία «κύρους».

Βρείτε σειρές βιβλίων «φτιαγμένων» ειδικά για λιλιπούτειους επίδοξους βιβλιοφάγους και κάντε έτσι το πρώτο βήμα για να γίνει το παιδί ένας φανατικός της λογοτεχνίας.

Μπορείτε να συστήσετε στο παιδί το μεγαλειώδες έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (φέτος ειδικά, γιορτάζονται και τα 400 χρόνια από τον θάνατό του), μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Ο πρώτος μου Σαίξπηρ: Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας», των εκδόσεων Μεταίχμιο σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου και
διασκευή Αγγελικής Δαρλάση. 
Αντίστοιχα, το έργο του Κάρολου Ντίκενς «Μεγάλες Προσδοκίες» σε εικονογράφηση Ράνιας Βαρβάκη και διασκευή Τζέμης Τασάκου, είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα στον κόσμο που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού από… 4 ετών.
Αν επιμένετε ελληνικά, μπορείτε να χαρίσετε στο παιδί την πρώτη του Πηνελόπη Δέλτα. Συγκεκριμένα, ο αγαπημένος «Μάγκας» αλλά και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» κυκλοφορούν σε ειδική έκδοση κατάλληλη για νήπια με παραστατική αφήγηση (τη διασκευή έχει κάνει η Τζέμη Τασάκου) και ζωντανή εικονογράφηση (με την υπογραφή της Αιμιλίας Κονταίου) ή τα έπη του Ομήρου Ιλιάδα (σε εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου και διασκευή του Κώστα Πούλου) και Οδύσσεια (εικονογραφημένη από την Κατερίνα Βερούτσου
διασκευασμένη από τη Λίνα Σωτηροπούλου), που θα εκτιμηθούν και να μαγέψουν και τους πιο μικρούς αναγνώστες.

Μια δελεαστική γωνίτσα
Για να κάνετε τη διαδικασία πιο διασκεδαστική κι ευχάριστη, φτιάξτε ... 
............
η συνέχεια εδώ

(Σχεδόν) καμία έγκυος δεν μπορεί να κάνει τα παρακάτω!

Η προχωρημένη εγκυμοσύνη διακρίνεται για την γλυκιά προσμονή αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια έγκυος.
Απλές διαδικασίες της καθημερινότητας σας δυσκολεύουν την καθημερινότητα της εγκύου. 
Ποια είναι λοιπόν τα 4 πράγματα που αδυνατεί να κάνει μια έγκυος γυναίκα;
Να βάλει κάλτσες και παπούτσια
Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει να τα βάλετε στο κρεβάτι ή στο πάτωμα. Ή ακόμα και όρθια ενώ στηρίζεστε στον τοίχο. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν πιάνει και το καλύτερο είναι να ζητήσετε από τον άντρα σας να σας βάλει κάλτσες και παπούτσια.
Ξύρισμα στα πόδια
Μπορεί στην αρχή να τα καταφέρνατε αλλά ξεχάστε τέτοιου είδους επιτυχία στην επόμενη προσπάθειά σας. Όσο για την ευαίσθητη περιοχή; Φυσικά όσο μεγαλώνει η κοιλιά τόσο πιο δύσκολη είναι η αποτρίχωση …σε μέρη που δεν βλέπετε. 
Επειδή οι αποτριχωτικές κρέμες με την έντονη μυρωδιά μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδα και η αποτρίχωση με Laser είναι προτιμότερο να διακοπεί κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το πιθανότερο είναι να αφεθείτε στα χέρια του ιατρικού προσωπικού όταν έρθει η ώρα του τοκετού.
Να στριφογυρνάει στο κρεβάτι
Εκτός κι αν έχετε θητεία στο Cirque du Soleil. Σε διαφορετική περίπτωση, μόνο η περιστροφή από τα δεξιά στα αριστερά και το αντίθετο, είναι δυνατόν.
Να ξεντυθεί
Αυτό η αλήθεια είναι πως γίνεται αλλά σε τόσο αργούς ρυθμούς που μπορείτε να διεκδικήσετε το ρεκόρ του πιο αργού ντυσίματος στο Γκίνες! Πείτε μας ποια από ‘σας δεν προτιμάει να πάει στη δουλειά ακόμα και με τις πυτζάμες;;

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki