Friday 20 January 2017

Φτωχές οικογένειες στη Βενεζουέλα
«χαρίζουν» τα παιδιά τους για μια καλύτερη ζωή...

Πώς αναγκάζονται να τα αποχωριστούν
Δεν έχουν άλλη επιλογή

Άνεργη 43χρονη μητέρα εξηγεί στο αμερικάνικο δίκτυο NBC πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να δώσει την κόρη της στη γειτόνισσα - «Είναι προτιμότερο να είναι με μία άλλη οικογένεια από το να καταφύγει στην πορνεία», εξηγεί.
Οι φτωχές οικογένειες στη Βενεζουέλα που αδυνατούν οικονομικά να αναθρέψουν τα παιδιά τους, αναγκάζονται να τα αποχωριστούν.
Η περίπτωση της Ζούλει Πούλγκαρ, μητέρας επτά παιδιών, είναι ενδεικτική όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC. 

Η Πούλγκαρ ζήτησε από μία γειτόνισσα να αναλάβει την φροντίδα της εξάχρονης κόρης της. Η οικογένεια ζει στο πατρικό της.
Η άνεργη 43χρονη μητέρα εξηγεί στο αμερικάνικο δίκτυο πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να δώσει την κόρη της στη γειτόνισσα.

«Είναι προτιμότερο να είναι με μία άλλη οικογένεια από το να καταφύγει στην πορνεία ή τα ναρκωτικά», εξηγεί η Ζούλει.
Ο σύζυγός της είναι άνεργος, ο πατέρας της συνταξιούχος και μαζί με τα επτά παιδιά, ζουν όλοι σε ένα σπίτι.
Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των γονιών που αποχωρίζονται τα παιδιά τους- είτε τα δίνουν στο κράτος, είτε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, είτε σε φίλους ή ακόμη και σε γείτονες- είναι σίγουρο ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται την ώρα ενώ η χώρα στροβιλίζεται στη δίνη οικονομικής κρίσης και πολιτικής αστάθειας. 
Η Νάνσι Γκαρσία, η 54χρονη γειτόνισσα που πήρε υπό την προστασία της την κόρη της Πούλγκαρ, εργάζεται σε μπακάλικο και έχει πέντε δικά της παιδιά. Η ίδια δήλωσε ότι δεν άντεχε να βλέπει το παιδί να μην έχει ένα πιάτο φαγητό.

Στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών της Καριμπουμπάνα, που παρακολουθεί την πορεία του παιδιού στο ξένο σπίτι, καταφεύγουν καθημερινά δεκάδες γονείς κάνοντας έκκληση για βοήθεια σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών τους.
«Σε αυτή την απομονωμένη και άγονη περιοχή της Βενεζουέλας, αυτό που ωθεί τους γονείς να αποχωριστούν τα παιδιά τους είναι η έλλειψη τροφής», δηλώνει η Μαρία Σάλας , διευθύντρια του κέντρου κοινωνικών υπηρεσιών. 

Μίνα Αγγελίνη

protothema.gr

1 comment:

  1. Είναι τραγικό μία μητέρα να αποχωρίζεται τα παιδιά της.
    Τραγικότερο όμως είναι αυτό...
    https://ideopigi.blogspot.gr/2016/11/blog-post_807.html

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki