Wednesday 22 March 2017

Διαδικτυακά «παιχνίδια» θανάτου με θύματα παιδιά

«Blue Whale» στα αγγλικά σημαίνει «γαλάζια φάλαινα» αλλά ο τίτλος δεν παραπέμπει σε κάποιο οικολογικό ρεπορτάζ ούτε είναι τόσος σαγηνευτικός όσο τα πανέμορφα θαλάσσια κήτη. 
Δυστυχώς πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι για το οποίο σήμανε –έστω κι αργοπορημένα– πανευρωπαϊκός συναγερμός.
Η διόλου αθώα, λοιπόν, «γαλάζια φάλαινα» φέρεται να είναι μια on-line ομάδα κοινωνικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα οποία ενθαρρύνουν εφήβους να αυτοκτονήσουν!
Πώς αυτό συμβαίνει; Εικάζεται ότι υπάρχει ένας «διαχειριστής της ομάδας» ο οποίος σε καθημερινή βάση αναθέτει «αποστολές» στα μέλη κι αυτά με τη σειρά τους πρέπει να ολοκληρώσουν σε 50 ημέρες.
Οι εν λόγω «αποστολές» μπορεί να περιλαμβάνουν αυτοτραυματισμούς, παρακολούθηση ταινιών τρόμου ή να ξυπνήσουν ασυνήθιστες ώρες. 
Ωστόσο την 50η ημέρα οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα του παιχνιδιού φέρονται να έχουν παρακινήσει σε αυτοκτονία νεαρά άτομα.
Η Ρωσία είναι η χώρα που μοιάζει να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς αναζητείται η διασύνδεση του φονικού παιχνιδιού με 130 περιστατικά αυτοκτονιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του tvxs.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ «SUN»
iapopsi.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki