Tuesday 4 April 2017

Οι έφηβοι που δεν γυμνάζονται έχουν πιο αδύναμα οστά
Inactive teens have weaker bones

Πιο αδύναμα οστά για τους εφήβους που δεν γυμνάζονται

Η καθιστική ζωή στην εφηβεία μπορεί να «καταδικάζει» τους νέους σε μια ζωή αδύναμων οστών, αναφέρουν καναδοί επιστήμονες.
Οι ερευνητές εξέτασαν την φυσική δραστηριότητα και την δύναμη των οστών 309 εφήβων και νεαρών ενηλίκων στη διάρκεια μιας τετραετίας που είναι πολύ σημαντική για την υγεία των οστών: στις ηλικίες 10-14 ετών για τα κορίτσια και 12-16 ετών για τα αγόρια.
Στη διάρκεια αυτών των ετών, δημιουργείται ποσοστό έως 36% του σκελετού και τα οστά είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα στη φυσική δραστηριότητα, λένε οι ερευνητές.

Όπως διαπίστωσαν, οι έφηβοι που έκαναν τη λιγότερη γυμναστική είχαν τα πιο αδύναμα οστά, γεγονός που υποδηλώνει ότι μεγαλώνοντας θα ήταν ευάλωτοι στα κατάγματα.
«Τα παιδιά που περνούν όλη μέρα καθισμένα σε μία καρέκλα δεν ασκούν φορτία στα οστά τους που προάγουν την οστική δύναμη», 
δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Λη Γκάμπελ, από το 
Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.

Και πρόσθεσε ότι οι έφηβοι δεν πρέπει κατ’ ανάγκην να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες για να τονώσουν την υγεία των οστών τους. Ακόμα και απλές δραστηριότητες, όπως ο χορός στο σπίτι ή το κυνηγητό στο πάρκο, είναι αποτελεσματικά.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki