Wednesday 13 December 2023

Τι είδους δώρα θα μπορούσατε να δώσετε στα παιδιά σας, που δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ;

Αλήθεια, θυμάστε κάποιο δώρο από την παιδική σας ηλικία που σας έχει μείνει αξέχαστο; Ακόμα και αν βρείτε ορισμένα, πάλι θα είναι λίγα σε σχέση με τα παιχνίδια που πιθανόν είχατε.

Κι αν ανήκετε στη γενιά που δεν μεγάλωσε με πλήθος παιδικών παιχνιδιών, και θέλετε το παιδί σας να μην στερηθεί αυτή τη χαρά, σκεφτείτε λίγο το εξής: 
Τι είδους δώρα θα μπορούσατε να δώσετε στα παιδιά σας που δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ; 
Τι είδους δώρα θα μπορούσαν να επηρεάσουν πραγματικά τη ζωή τους;
Είναι τα δώρα που δεν αγοράζονται από κάποιο κατάστημα και είναι μοναδικά καθώς ο κάθε γονιός φροντίζει να τα «δώσει» στο παιδί του.

1. Επιβεβαίωση
Μερικές φορές μια απλή λέξη επιβεβαίωσης μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη ζωή. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν πόσο τα εκτιμάτε.
2. Πρόκληση
Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ονειρεύεται μεγάλα όνειρα. Ίσως, πετύχει περισσότερα απ’ όσα θεωρούσε πιθανό.
3. Συμπόνια- δικαιοσύνη
Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι. Πρέπει λοιπόν να μάθει το παιδί να δείχνει κατανόηση αλλά και να διεκδικεί όσα πιστεύει ό,τι του αναλογούν.
4. Περιέργεια
Διδάξτε στα παιδιά σας να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το ποιος, τι, πού, πώς, γιατί, και γιατί όχι.
5. Πειθαρχία
Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να λειτουργούν μέσα σε όρια από μικρή ηλικία. Τα βοηθάει να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.
6. Ενθάρρυνση
Οι λέξεις είναι ισχυρές. Αυτές που θα χρησιμοποιήσετε για να του μιλήσετε μπορούν να το ενθαρρύνουν ή να το οδηγήσουν σε απόγνωση. Γι’ αυτό επιλέξετε τις προσεκτικά.
7. Γενναιοδωρία
Διδάξτε στα παιδιά σας να είναι γενναιόδωρα δείχνοντας εσείς πρώτα το καλό παράδειγμα.
8. Τιμιότητα - ακεραιότητα
Τα παιδιά που μαθαίνουν την αξία και τη σημασία της ειλικρίνειας σε νεαρή ηλικία έχουν πολύ μεγαλύτερη ευκαιρία να γίνουν ειλικρινείς ενήλικες.
9. Ελπίδα
Η ελπίδα γεννά δύναμη, αντοχή και αποφασιστικότητα. Και στις απεγνωσμένα δύσκολες στιγμές της ζωής είναι αυτή που μας κάνει να βρούμε τη θέληση να προχωρήσουμε.
10. Αγκαλιές και φιλιά
Όλα τα παιδιά τα έχουν ανάγκη, ακόμα κι όταν διαμαρτύρονται ότι δεν θέλουν.
Δεν είναι μόνο αυτά. 
Προσπαθήστε να μάθετε στα παιδιά σας να πιστεύουν στον εαυτό τους, να ονειρεύονται, να έχουν διάθεση να μαθαίνουν καινούργια πράγματα, να σέβονται τη φύση, να ξέρουν ότι μπορούν να μάθουν από τα λάθη τους, να γελάνε, να εκτιμούν το χρόνο, να ζουν σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι.
Αυτά είναι δώρα ανεκτίμητα που θα συντροφεύουν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή.

1 comment:

  1. Κανονική βιομηχανία. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Διεθνής πατέντα. Ακόμα κι αν το έργο ξεκινήσει με τις καλύτερες, τις πιο αγνές προθέσεις, στην πορεία θα βρωμίσει η δουλειά. Να μείνει καθαρή είναι κομματάκι απίθανο.
    Διεθνείς οργανώσεις, από κοντά φιλάνθρωποι επώνυμοι, αξιόπιστοι κοινωνικά, και ένα σωρό εθελοντές

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki