Monday 9 January 2017

Μισή ώρα μελέτης με τη βοήθεια της μητέρας
κάνει το παιδί εξυπνότερο και πιο κοινωνικό

Εκτός από τις γνωστικές ικανότητες, η καθημερινή επαφή με τη μητέρα σε «δημιουργικές δραστηριότητες» καθιστούν το παιδί πιο κοινωνικό στη μετέπειτα ζωή του.
Μια νέα έρευνα, η οποία υποστηρίζει πως η μισάωρη βοήθεια της μητέρας στην καθημερινή μελέτη των μικρών παιδιών το βοηθά να γίνει εξυπνότερο, είδε το φως της δημοσιότητας.
Για την ακρίβεια, τα παιδιά μεταξύ 3-7 ετών που βοηθούνται από τη μητέρα τους στη μελέτη φαίνεται πως αναπτύσσουν περισσότερο τις γνωστικές τους ικανότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Εκτός αυτού, ο αντίκτυπος της καθημερινής επαφής με τη μητέρα φαίνεται πως είναι σημαντικός και στις κοινωνικές σχέσεις του παιδιού στη μετέπειτα ζωή του.
Οι ερευνητές από το πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου και το πανεπιστήμιο του Έσσεξ μελέτησαν τα δεδομένα από 8.000 παιδιά μέσα σε διάστημα 16 ετών της ζωής τους. 
Ο καθηγητής Marco Francesconi από το πανεπιστήμιο του Έσσεξ σχολίασε: «Υπάρχουν δυο σημαντικά ευρήματα που προκύπτουν από αυτή τη μελέτη. 
Το πρώτο είναι πως τα παιδιά που περνούν χρόνο με τις μητέρες τους σε “εκπαιδευτικές δραστηριότητες” μεταξύ των ηλικιών 3-7, όπως το διάβασμα ή η βοήθεια με τις ασκήσεις τους, τείνουν να αναπτύσσουν περισσότερο τις γνωστικές τους ικανότητες. 
Το δεύτερο εύρημα είναι πως τα παιδιά που περνούν χρόνο με τις μητέρες τους σε “δημιουργικές δραστηριότητες”, όπως η ζωγραφική ή ο χορός, τείνουν να κοινωνικοποιούνται καλύτερα».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως μισή ώρα ενασχόλησης με το παιδί κάθε μέρα στις παραπάνω δραστηριότητες, αρκεί ώστε να ενισχύσει σημαντικά τόσο την εξυπνάδα όσο και την κοινωνικότητα του παιδιού.
Η μελέτη εστίασε στην επίδραση της επαφής του παιδιού με την μητέρα του, μη καθιστώντας σαφές αν το ίδιο αποτέλεσμα προκύπτει και μέσω της ανάλογης επαφής με τον πατέρα.

Σκύλος «ξεσκέπασε» νταντά που κακοποιούσε το παιδί

Ένα ζευγάρι από τη Νότια Καρολίνα ευχαριστεί το σκύλο τους που τους «αποκάλυψε» ότι η νταντά κακοποιούσε το παιδί τους.
🐕🐕🐕
Οι Benjamin και Hope Jordan, προσέλαβαν πέρσι την 22χρονη Alexis Khan για να φροντίζει τον 7 μηνών γιο τους, Finn. 

Benjamin and Hope Jordan became suspicious 
of their babysitter after dog Killian became 
aggressive towards her
«Πάνω στους 5 μήνες παρατηρήσαμε ότι ο σκύλος μας ήταν υπερπροστατευτικός με τον γιο μας, όποτε η νταντά ερχόταν στην πόρτα του σπιτιού μας. 
Ήταν πολύ επιθετικός απέναντί της και κάποιες φορές αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε το σκύλο για να μην της επιτεθεί», δήλωσε ο Benjamin Jordan στο WCSC. 
Με την υποψία ότι το κατοικίδιό τους ίσως έχει καταλάβει κάτι, το ζευγάρι τοποθέτησε μια κάμερα κάτω από τον καναπέ για να δει τι έκανε η νταντά όταν ήταν μόνη της με το παιδί.
Η καταγραφή αποκάλυψε ότι η μπέιμπι σίτερ έβριζε και χαστούκιζε το βρέφος, το οποίο άρχισε να κλαίει από πόνο.
Τελικά η Khan καταδικάστηκε σε ένα με τρία χρόνια φυλάκισης και δεν θα της επιτραπεί να εργαστεί ποτέ ξανά με παιδιά και το σκυλάκι έχει γίνει ήρωας διεθνώς! 

«Αν δεν είχαμε το σκύλο μας να μας καταστήσει την προσοχή, θα μπορούσε ο Finn να είχε σκοτωθεί από τα χέρια της babysitter. Ποτέ δεν ξέρεις», δήλωσε ο πατέρας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki