Wednesday 22 February 2017

Δανός κτηνάνθρωπος πλήρωνε για να βλέπει live
την σεξουαλική κακοποίηση 346 παιδιών

Danish man charged with ordering rape of 346 children 
in ‘historic’ livestream sex abuse case
Παράγγελνε τη σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών ηλικίας ακόμα και 3 ετών από τις Φιλιππίνες πληρώνοντας ελάχιστα χρήματα και παρακολουθούσε αυτές τις εγκληματικές πράξεις διαστροφής μέσω live streaming από την άνεση του σπιτιού του σε προάστιο της Κοπεγχάγης.
Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε 70χρονο άνδρα από το Μπρόντμπι, ο οποίος φέρεται ότι ευθύνεται για την κατά παραγγελία κακοποίηση 346 παιδιών, «πρωταγωνιστώντας» σε μία από τις πιο μεγάλης έκτασης υποθέσεις κατά παραγγελία σεξουαλικών επιθέσεων που έχει πραγματοποιηθεί μέσω ίντερνετ παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το σάιτ The Local, στο κατηγορητήριο 119 σελίδων περιέχονται λεπτομέρειες για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. 
Ο 70χρονος πλήρωνε μόλις 35 ευρώ για κάθε παιδί και σε κάποιες περιπτώσεις έδινε τα χρήματα στους ίδιους τους γονείς, από τους οποίους ζητούσε να προχωρήσουν στις ειδεχθείς πράξεις σε βάρος των παιδιών τους. 
Μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι μερικά από τα θύματα ήταν μόλις 3 ετών και αναγκάζονταν κάποιες φορές να κάνουν διάφορες σεξουαλικές πράξεις σε συνομηλίκους τους.
...........
η συνέχεια εδώ

Η μαύρη κουκκίδα - The black dot


Κάποτε, ένας καθηγητής ζωγράφισε μια
μαύρη κουκκίδα στο κέντρο μια λευκής σελίδας.

Στη συνέχεια την έδειξε στους μαθητές της τάξης του και τους ρώτησε: Παιδιά μου, τι βλέπετε;
– Μια μαύρη κουκκίδα, απάντησαν εν χορώ οι μαθητές.


Όλοι σας επικεντρωθήκατε στην μαύρη κουκκίδα που είναι τόσο μικρή, απάντησε ο καθηγητής, και δεν προσέξατε ολόκληρη άσπρη κόλλα στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η κουκκίδα!
Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή μας. 
Αυτό καταλήγουμε να κάνουμε με τις ζωές μας. 
Αντί να απολαμβάνουμε τη ζωή, επικεντρωνόμαστε στα σκοτεινά σημεία της ζωής μας. Σε μικρά προβλήματα υγείας, σε πολυτέλειες που δεν έχουμε, σε διαφωνίες που έχουμε στις σχέσεις μας, κλπ.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα σκοτεινά σημεία είναι πολύ μικρά και λίγα. Και όμως τα επιτρέπουμε να επηρεάζουν και να μολύνουν τη σκέψη μας.
Η ζωή είναι μια αλληλουχία στιγμών, συνέχισε στοχαστικά ο δάσκαλός τους.
Η πραγματική ευτυχία είναι να τις αντιμετωπίζετε όπως τις αρμόζει, γιατί αυτές συνθέτουν τη μεγάλη λευκή σελίδα και μην επικεντρώνετε την προσοχή σας στο μελανό σημείο.

Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού - Πότε θα το πάρετε
Πού θα το χρησιμοποιείτε

Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού θα χορηγηθεί στους γονείς από το καλοκαίρι αφού όπως κάνε γνωστό το υπουργείο Υγείας με απόφαση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, ανατέθηκε η εκτύπωση του νέου Βιβλιαρίου Υγείας στο Εθνικό Τυπογραφείο.
...................
Στόχος του νέου Β.Υ.Π. είναι να αποτελέσει εργαλείο για την οργάνωση και εφαρμογή της συστηματικής παρακολούθησης της υγείας και της ανάπτυξης των παιδιών και υποστήριξης των γονέων στην ανατροφή τους, λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά κατά ηλικία χαρακτηριστικά, τόσο σε σχέση με τις βιολογικές όσο και με τις συναισθηματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας.


Το νέο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
• Επιλέχθηκαν «ηλικίες-κλειδιά» στις οποίες προτείνεται η εκτίμηση της υγείας και των αναγκών φροντίδας του παιδιού και της οικογένειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ηλικίες στις οποίες συνιστάται να γίνονται οι εμβολιασμοί, η εκτίμηση αναπτυξιακών ή σχολικών δεξιοτήτων και η εφαρμογή καθολικών ή επιλεκτικών ανιχνευτικών ελέγχων (screening), καθώς και οι ηλικίες συμπλήρωσης του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή.
• Προτείνονται σε αυτές τις ηλικίες, ειδικά φύλλα παρακολούθησης, τα οποία περιλαμβάνονται στο Β.Υ.Π. 
Το περιεχόμενό τους αναφέρεται στο ιατρικό ιστορικό και τη φυσική εξέταση, στα κατά ηλικία αναπτυξιακά ορόσημα, σε θέματα συμπεριφοράς και αγωγής υγείας. ώστε η προσέγγιση να είναι ολιστική και στοχευμένη.
• Η σύσταση για εφαρμογή καθολικών ή επιλεκτικών ανιχνευτικών ελέγχων (screening) αφορά μόνο στους ελέγχους που έχουν τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα, μετά από βαθμολόγηση της ποιότητας της τεκμηρίωσης και της ισχύος της σύστασης.
• Χρησιμοποιήθηκαν τα πρότυπα διαγράμματα αύξησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η άδεια για την δημιουργία της Ελληνικής μορφής και η χρήση, έχει δοθεί στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού από τον ΠΟΥ (WHO). Για τον Δείκτη Μάζας Σώματος, περιλαμβάνονται στο Β.Υ.Π. τα διαγράμματα του !nternational Obesity Task Force (Revised BMI cut-offs, 2012), η χρήση των οποίων προτείνεται για καλύτερη εκτίμηση του υπερβάλλοντος βάρους και της παχυσαρκίας.
• Οι εμβολιασμοί καταγράφονται από τη γέννηση των παιδιών μέχρι την ηλικία των 18 χρόνων, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών του 2016.
• Με στόχο την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού, έχουν συμπεριληφθεί ερωτήσεις για την τοποθέτηση του νεογνού δέρμα με δέρμα μετά τον τοκετό, την συνδιαμονή του νεογνού με την μητέρα του στο μαιευτήριο καθώς και η ενυπόγραφη από τον γιατρό χορήγηση υποκατάστατου γάλακτος.

Στο νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιου περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες ανά ηλικιακή ομάδα για τους γονείς. 
Κατόπιν των ανωτέρω, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε την εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία παρουσιάζεται το νέο Β.Υ.Π. και διαμορφώνονται οι διαδικασίες διανομής και διάθεσης του Β.Υ.Π. σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, σε οικογένειες, ενώ ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με την εποπτεία και τον έλεγχο ως ακολούθως : Η χρονική – μεταβατική περίοδος διανομής, διάθεσης και κατανομής του προγενέστερου και του νέου τύπου Β.Υ.Π., ορίζεται ως ακολούθως : 
...................
Το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού είναι έκδοση του Υπουργείου Υγείας, διατίθεται δωρεάν, δεν αποτελεί αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής, 
χορηγείται από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων στις δημόσιες και ιδιωτικές μαιευτικές κλινικές και η πώληση ή η παραποίησή του, όπως και η κάλυψη του εξωφύλλου και της έσω πλευράς του με πρόσθετο φάκελο που φέρει την επωνυμία επιχειρήσεων ή διαφήμιση εμπορίας προϊόντων, σε οποιοδήποτε χώρο (δημόσιο ή ιδιωτικό), απαγορεύεται και θεωρείται έκνομη πράξη.

Για την ορθή τήρηση των ανωτέρω διαδικασιών, για τη διασφάλιση της εγκυρότητας του Β.Υ.Π., για τη διαφύλαξη του σχετικού νομικού πλαισίου που ρυθμίζει το θεσμό αυτού, αλλά και για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του Παιδιού, οι Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων θα πρέπει να ακολουθούν όλες τις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία των πολιτών από την παράνομη και παράτυπη διακίνηση του Β.Υ.Π.

ολόκληρο το άρθρο εδώ: imerisia

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki