Saturday 4 March 2017

Έχεις χαρά μες στην καρδιά σου;
Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας

Εσύ, έχεις χαρά μες στην καρδιά σου;

Δεν σε ρωτάω αν είσαι καλά. Αν έχεις έγνοιες, σκοτούρες, προβλήματα. Από καιρό σε καιρό αυτά αλλάζουν άλλωστε. Ούτε αν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου.

Αν έχεις μέσα σου χαρά. Ανάπαυση. Αυτό σε ρωτάω.

Μπορεί να είσαι ηθικός, καθωσπρέπει, σεβαστός. Μπορεί να έχεις πρόσωπο στην κοινωνία. Να έχεις φίλους. Παρέες. Ανθρώπους γύρω σου. Μπορεί να έχεις δύναμη, χρήματα, γνωριμίες. Μπορεί και πάλι να μην έχεις τίποτα από όλα αυτά. 
Και στις δυο τις περιπτώσεις όμως, μπορεί να πιάνεις τον εαυτό σου να έχει μια εσωτερική κόπωση, μια έλλειψη διάθεσης για ζωή, μια βαριεστημάρα.
Είναι γιατί, είναι ανεξάρτητα όλα αυτά με την πραγματική χαρά. 
Με την πραγματική ανάπαυση της καρδιάς.

Την έχεις; Έχεις χαρά μες στην καρδιά σου;
Αν ναι, να ξέρεις πως σε ζηλεύω. Προσπάθησε να τη φυλάξεις, όσο πιο καλά μπορείς. Ως τον πιο πολύτιμο θησαυρό σου.

Αν πάλι όχι, αναρωτήσου. Τι σου λείπει; Τι θα ήθελες; Μην βιαστείς να απαντήσεις. Σκέψου. Υπάρχει κάτι στο κόσμο αυτό, που με βεβαιότητα θα έλεγες, ότι θα σου παρείχε τη χαρά αυτή; Αυτή την εσωτερική ανάπαυση;
Ξέρεις…
Μπορείς να ψάξεις όσο θες. Μόνο όμως η αναζήτηση του Θεού, του Ζώντος Θεού, μόνο αυτή μπορεί να σου παρέχει την ανάπαυση και τη χαρά, που η καρδιά ζητάει.

Κοίτα, μπορείς να ζωγραφίσεις τον δικό σου κόσμο

Ο David Mesguich είναι καλλιτέχνης δρόμου. Τοποθετεί μεγάλα γεωμετρικά γλυπτά σε δημόσιους χώρους στο Βέλγιο, στην Γαλλία και την Πολωνία. 
Επίκεντρο της δουλειάς του είναι, συνήθως, το δύσκολο ταξίδι των προσφύγων στην Ευρώπη.
Η σειρά έργων του με επωνυμία «Stateless» περιλαμβάνει δύο γλυπτά πορτρέτα προσφύγων, από έγχρωμο πλαστικό, τα οποία στα τέλη του 2015 τοποθετήθηκαν σε προάστια του Παρισιού.


Την ίδια χρονιά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ τέχνης σε αστικό περιβάλλον «Mister Freeze» στην Τουλούζη, φιλοτέχνησε το γλυπτό «Santa Europa», ένα γυναικείο πορτρέτο της Ευρώπης και των πολλών αντιφάσεών της σχετικά με όσους προσπαθούν να μετεγκατασταθούν μέσα στα σύνορά της.
Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι, όμως, τελείως διαφορετική.
«Στις αρχές του 2016, με πλησίασε η αίθουσα τέχνης "208" για να φιλοτεχνήσω ένα μνημειώδες γλυπτό σε δημόσιο χώρο στο Πόζναν, στην Πολωνία» αφηγείται ο Mesguich.

«Ο προγραμματισμός που μου επέβαλαν ήταν πράγματι σφικτός, είχα μόλις πέντε μήνες να σχεδιάσω και να υλοποιήσω ένα γλυπτό ύψους 10 μέτρων και βάρους πέντε τόνων» συνεχίζει.
«Για να φανταστώ αυτό το γλυπτό, η σκέψη μου πήγε στην κόρη μου, και μέσα απ' αυτήν στα παιδιά που θα μεγάλωναν εκεί και θα περνούσαν κοντά απ' το γλυπτό κάθε μέρα.
Ήθελα να κάνω κάτι θετικό, που ένα τετράχρονο θα καταλάβει, και το οποίο γλυπτό θα του πει: κοίτα, μπορείς να ζωγραφίσεις τον δικό σου κόσμο.

Αυτό το γλυπτό, που είναι το πορτραίτο της τετράχρονης κόρης μου, της Lucie, είναι ο τρόπος μου να δείξω τι αντιπροσωπεύει αυτή για μένα, είναι επίσης κάτι που ελπίζω ότι θα φέρει λίγο ήλιο στα παιδιά του Πόζναν» εξομολογείται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
realgr

Άμεση ανάκληση γνωστού γλυκίσματος από τον ΕΦΕΤ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συνολικής ποσότητας της παρτίδας που αφορά στο προϊόν «γλύκισμα με γεύση σοκολάτα», το οποίο παράγεται από γνωστή εταιρεία.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συνολικής ποσότητας της παρτίδας που αφορά στο προϊόν "γλύκισμα με γεύση σοκολάτα", με την εμπορική ονομασία «Frutomania σοκολάτα», με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 19/3, σε πολυσυσκευασία των 3x140 γρ. έκαστο, που παράγεται από την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. και διατίθεται στη λιανική πώληση, στo οποίο διαπιστώθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων (οσμή, υφή).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι σε συνεργασία και με την παραγωγό εταιρεία.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.


Μην κρίνεις ΠΟΤΈ τους ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση - Don't judge by appearance

Αρκετές φορές βλέπουμε στο δρόμο κάποιους ανθρώπους και λόγω της εμφάνισής τους, τους βάζουμε στο περιθώριο.
Μας φοβίζουν, επειδή μπορεί να έχουν άγρια χαρακτηριστικά και δεν είναι περιποιημένοι. 
Αυτό όμως είναι λάθος κι έρχεται να μας το επιβεβαιώσει το παρακάτω εκπληκτικό βίντεο που κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου.
Μία μητέρα με το κοριτσάκι της, παρακολουθεί έναν άνδρα ντυμένο όχι και τόσο καλά, με μούσια να περπατάει στο δρόμο. 
Θεωρεί από το ύφος του και το περπάτημά του ότι είναι κάποιος εγκληματίας. Φοβισμένη κρατάει τη μικρή της στην αγκαλιά. 

Ξαφνικά βλέπει αστυνομικούς να τρέχουν προς το μέρος του. 
Αντί όμως να πιάσουν αυτόν που θεωρεί «κακό», συλλαμβάνουν έναν κύριο ντυμένο στην τρίχα από πάνω ως κάτω, με το κοστούμι του. Έναν άνδρα υπεράνω πάσης υποψίας, που είχε πάνω του ναρκωτικά.
Την ώρα της σύλληψης, η κόρη της της κάνει νόημα να δει τον άνθρωπο που θεωρούσε ότι ήταν εγκληματίας. Ο άνθρωπος εκείνος είχε σύζυγο και παιδιά τα οποία μόλις τα είδε τα αγκάλιαζε και τα φιλούσε.
Δείτε και το παρακάτω το βίντεο και θα διαπιστώσετε ότι η εμφάνιση δεν μετράει και κανείς μας δεν πρέπει να κρίνει κάποιον από αυτήν.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki