Monday 12 March 2018

Το παιδί μου είναι υπέρβαρο. Τι πρέπει να κάνω;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους. Είναι απαραίτητο να αναλάβετε δράση το συντομότερο για να επανέλθει το παιδί σας σε νορμάλ κιλά, κυρίως για λόγους υγείας:
Όλα ξεκινούν και τελειώνουν από τις διατροφικές συνήθειές του. 
Είναι προφανές ότι μέχρι τώρα δεν έχετε φροντίσει να τρέφεται το παιδί σας κατάλληλα, οπότε πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο τα ανθυγιεινά σνακ και γενικότερα να καθιερωθεί μια ισορροπημένη διατροφή.
Επειδή είναι βέβαιο ότι θα δυσανασχετήσει με τη μεγάλη αυτή αλλαγή, θα πρέπει να δώσετε πρώτοι εσείς το καλό παράδειγμα με τις δικές σας διατροφικές συνήθειες. Βλέποντας το παιδί ότι τρώτε πλέον σωστά, αργά ή γρήγορα θα καμφθούν οι αντιστάσεις του.
Εκτός από την ισορροπημένη διατροφή, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ποσότητες φαγητού που καταναλώνει. Το να τρώει, για παράδειγμα, κάτι υγιεινό, αλλά να του βάζετε μεγαλύτερη μερίδα από όσο έχει πραγματικά ανάγκη, είναι δώρον άδωρον.
Εκείνες τις φορές που θα τύχει να μη θέλει να φάει άλλο, μην το πιέσετε να το κάνει, εκτός αν συστηματικά αυτό συμβαίνει με υγιεινά φαγητά και στα υπόλοιπα δεν εκδηλώνει αίσθημα κορεσμού.
Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι να λαμβάνει χώρα συγκεκριμένος αριθμός γευμάτων μέσα στη μέρα, σε σταθερές ώρες. Ακόμα και η ρουτίνα παίζει το ρόλο της εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας.
Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κινείται περισσότερο και να αφήσει την καθιστική ζωή. Να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες με τους φίλους του και να αθλείται. Επειδή τον πρώτο καιρό είναι λίγο δύσκολο να το κάνει με δική του επιθυμία, θα ήταν μια καλή ιδέα να πάτε κάπου μαζί (πχ για ποδόσφαιρο, περπάτημα κτλ).
Τέλος, όλα τα παραπάνω θα έχουν πρακτική αξία, με την προϋπόθεση ότι έχει εξετάσει γιατρός το παιδί και δεν έχει καταλήξει ότι η παχυσαρκία οφείλεται σε παθολογικά αίτια. 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki