Sunday 22 April 2018

Ανάσταση — «Φτου ξελευθερία» για όλους!

Οι μέρες ανθισμένες. Συνεχίζουμε να ζούμε την Άνοιξη, και μέσα στις γιορτινές μέρες που φεύγουνε σιγά σιγά, αναζητούμε ένα νόημα. 
Μάλλον ένα μήνυμα, μια πολύτιμη συμβουλή για να μπορέσουμε κι εμείς να ξυπνήσουμε τις καρδιές μας. 
Να μοιάσει η ζωή μας με τον κύκλο της φύσης, να αναταθεί μέσα από τους χειμώνες της, να τινάξει από πάνω της τον μικρό ή μεγάλο κόπο της.

Η Ανάσταση, είναι η κορύφωση, η λύτρωση. Όχι μόνο γιατί τελειώνουν τα μαρτύρια, ο αγώνας να κρατήσει κανείς την ουσία στην πορεία που διάλεξε. Δεν είναι ένα ακόμη «τέλος καλό όλα καλά». 
Είναι η στιγμή της νίκης της αντισυμβατικής αγάπης και η δύναμη της ελευθερίας ενάντια σε όσους και όσα στήνουν καθημερινά σταυρούς και επενδύουν στο φόβο μας.

Κάθε Γολγοθάς είναι ένας δρόμος αλλαγής της  ιστορίας των ανθρώπων. Οι δυσκολίες και τα πάθη του, χέρι χέρι με την πίστη ότι η αγάπη και η ομορφιά θα κερδίσει παρά τις αμφιβολίες μας. 
Και αυτή τη νίκη κάθε εποχή των ανθρώπων τη χρειάζεται. 
Και σήμερα επίσης. 
Και μπορεί να γίνει νίκη για τον καθένα αρκεί να ανοίξουμε την αγκαλιά μας, να στρέψουμε το βλέμμα έξω από την ασχήμια του μίσους και της μικρότητας, να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα , να πιστέψουμε ξανά στον άνθρωπο της αγάπης χωρίς όρους και όρια. Ανάσταση! 
Ένα «φτου ξελευθερία» για όλους!

trikalakids.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki