Friday 20 May 2011

Η άγνοια του εργοδότη δεν δικαιολογεί την απόλυση εγκύου

Η απόλυση εγκύου είναι άκυρη, ακόμη και στην περίπτωση που ο εργοδότης της δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος. 

Οι δικαστές σημειώνουν ότι αυτό προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 176/1997, με το οποίο η χώρα μας συμμορφώθηκε προς την ευρωπαϊκή οδηγία 95/85/ΕΟΚ και προσθέτουν ότι στη νομοθετική ρύθμιση δεν επαναλήφθηκε η διάταξη του παλαιότερου Ν. 1082/1980, που απαιτούσε να γνωρίζει ο εργοδότης ότι η υπάλληλος τελεί σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Με την απόφαση αυτή, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε εργαζόμενη στην Κόρινθο, η οποία απολύθηκε ενώ ήταν δύο μηνών έγκυος.

Ο εργοδότης της είχε επικαλεστεί το γεγονός ότι πληροφορήθηκε για πρώτη φορά ότι ήταν έγκυος 12 ημέρες μετά την απόλυσή της, όταν προσήλθε στην Επιθεώρηση Εργασίας για συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς. 

enet

Ανήλικη θύμα αποπλάνησης από οικογενειακό… «φίλο»!

Ούτε που μπορούσαν να φανταστούν τι είδους τραυματική εμπειρία θα ζούσε το παιδί τους οι γονείς ενός 13χρονου κοριτσιού στη Μέση Κέρκυρα, όταν έβαζαν στο σπίτι τους έναν οικογενειακό «φίλο». Ο «άνθρωπος εμπιστοσύνης» αποπλάνησε το ανήλικο κορίτσι και επιχείρησε να το βιάσει!

Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 13χρονη κοπέλα βρήκε το κουράγιο και την δύναμη να μιλήσει στους γονείς της για τα όσα της έκανε και επιχείρησε να της κάνει ο 38χρονος φίλους τους. 
Οργισμένοι εκείνοι, κατέφυγαν στην
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, όπου κατήγγειλαν τον φερόμενο ως δράστη της σεξουαλικής επίθεσης.
Ο 38χρονος συνελήφθη και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανήλικης κατά συρροή και της απόπειρας βιασμού ατόμου μικρότερου των 14 χρόνων, με την οποία θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα

Κέρκυρας. Την ίδια ώρα, η 13χρονη μαθήτρια παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο για να διαπιστωθεί ο βαθμός της ψυχικής βλάβης που υπέστη.

πηγή
Πηγή της πηγής: Πρώτο Θέμα

23 χρόνια στον «πατέρα» που βίαζε τον 7χρονο γιο του

"Καμπάνα" 23 ετών "έριξε" χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στον 35χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος επί δύο χρόνια ξυλοκοπούσε και βίαζε τον 7χρονο γιο του. 

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008
Συνελήφθησαν "πα-τέρας" και γιαγιά στο Ηράκλειο
... το μαρτύριο του ανήλικου ήταν
«κοινό μυστικό» στη γειτονιά...
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του Ηρακλειώτη ξεκίνησε όταν το αγόρι μεταφέρθηκε με τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι γιατροί που το εξέτασαν, υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ενημέρωσαν το γραφείο ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Η μητέρα του παιδιού είχε φύγει από το σπίτι, αφήνοντας το αγοράκι στα χέρια του πατέρα και της ηλικιωμένης γιαγιάς του, η οποία αποδείχτηκε αδύναμη να το στηρίξει και να αποτρέψει την κτηνωδία.

Ακόμα και όταν το παιδί μεταφέρθηκε με σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο, η γιαγιά προσπαθούσε να καλύψει την αρρωστημένη συμπεριφορά του γιου της, υποστηρίζοντας ότι ο εγγονός της είχε πέσει.

Υπό την προστασία πλέον των Αστυνομικών, ο 7χρονος εξιστόρησε όλα όσα είχε περάσει στο σπίτι της ντροπής. Ακόμα και τότε όμως ο 35χρονος έκανε τον ανήξερο, προσποιούμενος τον στοργικό πατέρα.

Στην πορεία όμως αναγκάστηκε να ομολογήσει την κτηνώδη συμπεριφορά του, την οποία απέδωσε στα άσχημα παιδικά του βιώματα και στο αλκοόλ.

Το πιο τραγικό όμως απ' όλα είναι ότι το μαρτύριο του ανήλικου ήταν «κοινό μυστικό» στη γειτονιά όπου διέμενε η οικογένεια. Άκουγαν τις φωνές, τα κλάματα και έβλεπαν τα σημάδια της κακοποίησης στο σώμα και στο πρόσωπο του 7χρονου.

Ουδείς όμως τόλμησε να καταγγείλει, έστω και ανώνυμα, και να σώσει αυτό το παιδί από τον χειρότερο εφιάλτη του.


ΠΑΤΡΙΣ

Ακτινοβολίες: Κίνδυνος για την εγκυμοσύνη; Αιτία αυτισμού;
Pregnancy and Radiation Exposure
Autism may be Linked to Electromagnetic Radiation Levels In Mother’s Bedroom During Pregnancy


"Τα όρια της έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι ανεπαρκή. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις εξελίξεις στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών και την ύπαρξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως οι έγκυοι, τα νεογέννητα και τα παιδιά"  
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ψήφισμα 2007/2252 [i]

Autism may be Linked to Electromagnetic Radiation Levels In Mother’s Bedroom During Pregnancy

Pregnancy and Radiation Exposure

Γιατί οι αναπτυσσόμενοι οργανισμοί είναι πιο ευάλωτοι στις ακτινοβολίες;

  • το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο ανεπτυγμένο από αυτό των ενηλίκων
  • ο αυξημένος πολλαπλασιασμός των νεανικών κυττάρων τα κάνει περισσότερο ευάλωτα στις γενετικές βλάβες [ii]
  • οι βιολογικές επιδράσεις στην κυτταρική ανάπτυξη που προκαλούνται από την έκθεση σε τεχνητές ακτινοβολίες είναι πολύ μεγαλύτερες στα νεαρά και ταχέως αναπτυσσόμενα κύτταρα από ό,τι στα γηρασμένα (Kwee 2003[iii])
  • η διείσδυση των ακτινοβολιών γίνεται σε μεγαλύτερο βάθος στους ανήλικους εξαιτίας του μικρότερου μεγέθους τους, των λεπτότερων οστών τους και της μεγαλύτερης περιεκτικότητας του σώματος τους σε νερό (αυξημένη αγωγιμότητα)
“Τα παιδιά είναι πιθανώς περισσότερο ευάλωτα στις ακτινοβολίες εξαιτίας του αναπτυσσόμενου νευρικού τους συστήματος, της μεγαλύτερης απορρόφησης ενέργειας από... 

Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες!!

Για το καλό όλων μας και για το μέλλον των παιδιών μας
στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας σας και δημιουργούμε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες μας!!!

στο BAR CODE...TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλαδή «το κεφάλι μας»...!

1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ. κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki