Monday 11 November 2013

Αχ, Μαρία... και Ρομ, και Βουλγάρα και Αλμπίνα; ❝Très Banal❞

Καλό μας κοριτσάκι,
από τα μέσα του Οκτώβρη, που ξέσπασε η ιστορία, η ιστορία σου, το χαμομηλάκι δεν ασχολήθηκε μαζί σου καθόλου.
Πίστεψέ μας, δεν ήταν από αδιαφορία.
.
Κάτι δεν μας άρεσε, κάτι μας χάλαγε από την πρώτη στιγμή.
Το ύφος των παρουσιαστών, η εμμονή τους στα κατάξανθα μαλλάκια και τα γαλανά σου ματάκια, η αδικαιολόγητη επιθετικότητα εναντίον της φυλής σου -από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανένα στοιχείο σοβαρό σε βάρος της- και κυρίως η φωτογραφία σου σε όλα τα μέσα, πάλι και πάλι, σε όλα τα δελτία, σε όλες τις εκπομπές, ακόμα και στις άσχετες, αυτά και μερικά άλλα μας έκαναν να θεωρήσουμε ότι είναι πιο συνετό να περιμένουμε.

Βρήκαν θέμα πιασιάρικο, σκεφτήκαμε, και συνάμα πίσω από την κάθε τους φράση, προσπαθούσαμε να καταλάβουμε, τι στο καλό συμβαίνει.
Ακούσαμε τον κ. Τάκη Χατζή να αναρωτιέται  στον αέρα, σε μια από τις εκπομπές που συμμετέχει: Ρομά;; τι είναι αυτό… δεν καταλαβαίνω γιατί τους λένε έτσι.
Κύριε Τάκη μας, έτσι προς ενημέρωσή σας, τους «παλιόγυφτους»  Ρομά τους λέμε πια (βλ. wikipedia: Ρομά), Ρομ στον ενικό, και αν θέλετε μπορείτε να τους αποκαλείτε έτσι και σεις, για να κρύβεται επιμελώς ο ρατσισμός σας.

Από την πρώτη μέρα, αν δεν κάνουμε λάθος, παρουσιάστηκε ο κ. Γιαννόπουλος, σε όλα τα κανάλια, σε όλες τις εκπομπές και έκανε καρδιές να ραγίσουν με τον μελοδραματικό του λόγο.
Που είναι τώρα ο Γιαννόπουλος να μας ενημερώσει για το πόσο ευτυχισμένο είσαι μακριά από αυτούς που σε μεγάλωσαν. Να μας πει ότι μιλάς τα ελληνικά φαρσί, έτσι ξαφνικά, ότι ούτε μια φορά δεν αναζήτησες τη «μάνα» και τα αδέρφια σου, τη μόνη μάνα και τα μόνα αδέρφια που γνώρισες στη μικρή ζωή σου.
Το επιβεβαίωνε σθεναρά και η ευειδεστάτη κυρία από το «χαμόγελο»
Ούτε για μια στιγμή δεν το πιστέψαμε…
και τελικά δικαιωθήκαμε:

Μετά βγήκαν στον αέρα τα videos. Τότε όλοι φρικάρισαν, όλοι θίχτηκαν και βγήκαν από τα καλοραμμένα ρούχα τους, εξαιτίας του παιδικού  χορού σου.
Καλά, δεν ξέρουν ότι όλα τα παιδάκια Ρομά περπατούν χορεύοντας και χορεύουν περπατώντας;;;
Μα ένα κατάξανθο κοριτσάκι με γαλανά ματάκια να χορεύει τα γύφτικα;
Εμείς, τι να λέμε, Μαράκι, μια χαρά μπεμπούλα σε βλέπαμε, τσουπωτή και καλοταϊσμένη και χαρούμενη.
Και περιμέναμε να μάθουμε τι συνέβη, πως βρέθηκες εκεί, μιας και οι Ρομά που σε μεγάλωσαν ορκίζονταν ότι κάποια σε άφησε σ’ αυτούς…

Ρούσεβα: Αν μου πάρουν τα παιδιά μου, θα αυτοκτονήσω

Μακάρι να μην ήταν τελικά μάνα σου αυτή η ταλαίπωρη Ρομ, η Σάσα Ρούσεβα, που τα ΜΜΕ κανιβάλισαν τη φτώχεια και τη μιζέρια της και να ήταν μια ψηλή, ξανθιά με δυο μέτρα πόδι Σκανδιναβή. 
Στην περίπτωση αυτή, το ενδιαφέρον θα ήταν αμείωτο και οι παπαράτσι σε όλη σου τη ζωή θα σε κυνηγούσαν.

Τώρα όμως; Τι θα γίνεις;;
Σε ίδρυμα για προβληματικά παιδιά η Μαρία!
Γιατί, όπως και να το κάνουμε, είσαι εντελώς προβληματικό κοριτσάκι και πολύ μας απογοήτευσες: Και Ρομ, και Βουλγάρα και Αλμπίνα; "Tres Banale"  
Τι γονίδια είναι αυτά;;

Αχ, Μαρία...
Ο Χίτλερ, αν ζούσες τότε, θα σε έκανε σύμβολο αντιπροσωπευτικό της Άριας φυλής (βλέπεις τότε δεν υπήρχε το test DNA), και θα πέρναγε από τα κρεματόρια, με ακόμα μεγαλύτερο πάθος, όλους τους βρομιάρηδες, σκούρους ομόφυλούς σου, που κλέβουν παιδιά, που τους πίνουν το αίμα και άλλα τέτοια όμορφα μεσαιωνικά.

9 comments:

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο. Ετσι είναι τα πράγματα στη χώρα μας, χώρα αχρήστων που εύκολα ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα.
    Νίκος Σπιτάλας
    http://spitalas.blogspot.com
    Πρόεδρος ΣΥΓΑΠΑ
    www.sos-sygapa.eu

    ReplyDelete
  2. ποσο μα ποσο καλα τα λες!!!

    ReplyDelete
  3. για το θέμα των επιδομάτων ξεχάσατε να γράψετε κάτι ....όχι γιατί έκλεβαν το Ελληνικό κράτος όπως πολλοί κατα τα άλλα λευκοί "πολίτες"...αλλά γιατί είναι μια ένδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης μέ την οποία περιέβαλλαν οι Ρομά το κοριτσάκι....τι καλοί που είναι αυτοί και πόσο γελοίοι είμαστε εμείς που δεν νοιώθουμε την ανθρωπιά και την καλωσύνη τους .

    ReplyDelete
  4. Σε κανένα σημείο δεν αναφερθήκαμε σε ανιδιοτελή πρόθεση των Ρομά που μεγάλωσαν τη μικρή Μαρία.
    Κακοποίηση δεν διαπιστώθηκε.
    Αλήθεια, έχετε κανένα νέο για το κοριτσάκι; Τι θα γίνει; Που θα καταλήξει;
    Αλλά, τι λέμε τώρα; Ρομά, βουλγάρα και Αλμπίνα είναι.
    Δεν το πετάνε καλύτερα να ησυχάσουμε από δαύτο!!

    ReplyDelete
  5. τα στερεότυπα αγαπητέ είναι το θέμα μου σχετικά με την δημοσίευσή σας....μακρυά από εμένα οποιεσδήποτε ρατσιστικές "υποθετικές σκέψεις" και φυλετικοί χαρακτηρισμοί ... κακοποίηση δεν διαπιστώθηκε λέτε , ε και ? νομιμοποιείται η παρανομία όταν δεν υπάρχει κακοποίηση ? η τύχη χιλιάδων παιδιών Ρομά που στερούνται την δυνατότητα να πάνε σχολείο και να ζήσουν σαν παιδιά όταν υποχρεώνονται σε γάμο από την παιδική τους ηλικία και γίνονται μητέρες και πατέρες πριν ενηλικιωθούν σας απασχολεί ? τι γίνονται ,πού καταλήγουν ? ή σας απασχολεί μόνο η Μαρία ? η οποία καλώς σας απασχολεί αλλά , μόνο αυτή ? μοιάζει επιλεκτικό το ενδιαφέρον σας αν και υποθέτω ότι έιστε άτομο με ευαισθησία και καλή προαίρεση ...σας διαβεβαιώ ότι είμαι κι εγώ και απλά επισημαίνω ότι σχεδόν πέφτετε στα ίδια σφάλματα για τα οποία (καλώς) ελέγχετε τους άλλους .

    ReplyDelete
  6. Το χαμομηλάκι έχει 27 αναρτήσεις με θέμα τα παιδιά Ρομά.

    ReplyDelete
  7. Προσέξτε λίγο το σχόλιο σας για ξανθιά Σκανδιναβή μανά.... και αυτό ρατσισμός είναι...

    ReplyDelete
  8. Ίσα-ίσα Αλέξανδρε, τον ρατσισμό στηλιτεύουμε ...

    ReplyDelete
  9. Συγχαρητήρια (εκ των υστέρων, αλλά το θέμα είναι διαχρονικό).
    Και μερικές παράλληλες σκέψεις, τότε:

    Στον καιρό των τσιγγάνων και της μικρής Μαρίας
    http://aftercrisisblog.blogspot.gr/p/23102013-gitanes-gitanos-gypsies.html

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki