Wednesday 24 January 2018

Μα τόσα λεφτά;

Άκουσα προχτές στο πρωινό δελτίο ειδήσεων ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών με τους "κόκκινους διαβόλους". 
Για τους ανίδεους, όπως εγώ, ο χιλιανός κύριος Αλέξις Αλεχάντρο Σάντσες ήταν ποδοσφαιριστής και τώρα τον προσέλαβε η εν λόγω ομάδα ως προπονητή. Και είπε ο αθλητικογράφος ότι η αμοιβή του Σάντσες θα είναι 490 χιλιάδες λίρες. 

Και λέω εγώ μέσα μου: 
"έεε, τον χρόνο", 
αλλά ο παρουσιαστής ρωτάει: «τον μήνα φαντάζομαι» 
και απαντάει ο αθλητικογράφος: «την εβδομάδα» και μάλιστα χωρίς φόρους, τους οποίους αναλαμβάνει να πληρώσει η ομάδα του. 
Τα άκουσε αυτά ένας κύριος Πολ Πογκμπά, φαντάζομαι ότι θα είναι παίκτης σ' αυτή την ομάδα, και απαίτησε να να διπλασιαστούν οι απολαβές του, επειδή αμείβεται μόνο με 200,000 λίρες την εβδομάδα (!!!).

Ένα κορίτσι από την Βραζιλία, που το λένε Ζιζέλ και έχει επώνυμο Μπούντχεν, αμείβεται, ή τουλάχιστον αμειβόταν με 47 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Αυτά τα έβγαζε με τις βόλτες της στην πασαρέλα. Τώρα βγάζει άλλα τόσα το χρόνο 
 μόνο από τις διαφημίσεις.

Και ο Σάντσες βγάζει από διαφημίσεις. Και τα κορίτσια της πασαρέλας έχουν λογαριασμό στο Instagram με εκατομμύρια "ακόλουθους" και πάνε οι εταιρείες και πληρώνουν μια φωτογραφία που θα βάλει στο Instagram με τα ρούχα τους, άπειρα εκατομμύρια, επειδή τα εκατομμύρια που θα βγάλουν αυτές, οι εταιρείες, είναι πολλαπλά περισσότερα.

Εμένα, πάντως, μια απορία μου γεννήθηκε: 
Τι θα τα κάνουν τόσα λεφτά;
Πότε θα προλάβουν να τα καταναλώσουν;
Επειδή δεν τους χρειάζονται.
Επειδή τόσα λεφτά είναι αδύνατον να ξοδευτούν.

Εγώ νομίζω, ότι επειδή τώρα δεν κυκλοφορούν λεφτά, νομίζω ότι απλά θα βλέπουν σε ένα βιβλιάριο το υπόλοιπο του λογαριασμού τους, ή μάλλον καλύτερα, με συγχωρείτε, θα βλέπουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους στο κινητό τους.

Ναι και, τι καταλαβαίνουν από αυτό;
Τι σόι χαρά παίρνουν;

Σαν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ που έκανε βουτιές στα λεφτά και αυτό άντε να πεις κάτι ήταν, μα το να βλέπεις έναν αριθμό σε μια οθόνη τι χαρά σου δίνει;;

Μα πόσο, πόσο ...
(Όλο αυτό έχει πολλές προεκτάσεις ...
και αυτοί που τα πληρώνουν ...
και αυτοί που πληρώνονται ...
και η φτώχεια στον πλανήτη...
και...
και...)

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki