Thursday 14 July 2011

Βρέθηκε «χαμένος» πίνακας του Μιχαήλ Άγγελου!

Εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έλεγε 
ότι ο πίνακας που έχετε στο σπίτι σας είναι 

Lost 'Michelangelo' found
at Campion Hall, Oxford

Μπροστά σε αυτό το ερώτημα βρέθηκε κι ο πάτερ Brendan Callaghan, καθώς, σύμφωνα με το BBC, ο πίνακας της σταύρωσης που κρεμόταν στον τοίχο της μικρής του κατοικίας στην Οξφόρδη, φέρεται να είναι το έργο του μεγάλου δασκάλου της Αναγέννησης.
Ο πάτερ Callaghan, δήλωσε: «Είναι ένας πολύ όμορφος πίνακας, αλλά παραείναι πολύτιμος για να συνεχίσει να υπάρχει στον τοίχο μας».
Το κομμάτι, το οποίο αγοράστηκε σε δημοπρασία το 1930, θεωρούταν, μέχρι στιγμής, ότι είναι έργο ενός σύγχρονου του Μιχαήλ Άγγελου, του Μαρτσέλο Βενούστι.
Τώρα, όμως, ο ιστορικός και συντηρητής έργων τέχνης, Antonio Forcellino, με τη βοήθεια υπέρυθρων καμερών, υποστηρίζει ότι ο πίνακας είναι αυθεντικό έργο του Μιχαήλ Άγγελου.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα The Independent, ο Forcellino είπε ότι

«Δεν αγοράζεται η Αγάπη»

♥ ♥
Ένας αγρότης πουλούσε κουταβάκια.
Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι.
Γύρισε κι είδε... ένα μικρό αγόρι.
«Κύριε, θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι» είπε το αγόρι.
Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε: 
«Ξέρεις, αυτά τα κουταβάκια είναι από πολύ σπουδαίους γονείς και στοιχίζουν πολλά χρήματα
Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό.
Μετά έβγαλε από τη τσέπη του μερικά κέρματα, τα έδειχνε στον αγρότη και ρώτησε:
«έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να δω τα κουταβάκια;»
Ο αγρότης έβγαλε ένα σφύριγμα και στη στιγμή πετάχτηκε από το σκυλόσπιτο η μαμά σκύλα κι από πίσω της τρέχοντας πέντε γούνινες μπαλίτσες.
Το αγόρι τα κοιτούσε με μάτια γεμάτα ευτυχία.
Ξαφνικά, είδε μια ακόμα γούνινη μπαλίτσα να έρχεται προς το μέρος τους, ακολουθώντας όμως με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουτάβια.
Σερνόταν και αγωνιζόταν να τα φτάσει.
«Αυτό θέλω» είπε το αγόρι.
«Μα δεν μπορείς να πάρεις αυτό» είπε ο αγρότης.
«Δεν θα μπορέσει ποτέ να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουτάβια
».
Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας… δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του και να καταλήγουν σε ένα ειδικό παπούτσι.
«Βλέπετε κύριε» είπε το αγόρι,
«ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω πολύ καλά και θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να τον καταλαβαίνει».

Ο αγρότης με δάκρυα στα μάτια έσκυψε, πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού.
«Πόσο κάνει;» ρώτησε ο μικρός.
«Τίποτα δεν κάνει» είπε ο αγρότης,  

«ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ» 
 .
♥ ♥

Από: ο fylakas aggelos sou...
Αναρτήθηκε από αγέρας

Με το γάλα της «τάισε» 35 πρόωρα νεογνά!

«Το μητρικό γάλα δεν τελειώνει. Πάντα υπάρχει. Ακολουθεί το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης»

Μια φαρμακοποιός, εκτός από τα δίδυμα παιδιά της, τάισε με το γάλα της και βρέφη στο «Έλενα Βενιζέλου»

«Είμαι 50 ετών, εργάζομαι σκληρά, έκανα δύο παιδιά κι όμως τα θηλάζω κανονικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο θηλασμός δεν μπορεί να "λειτουργήσει" σε μία γυναίκα νεότερη με ένα παιδί; Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο και ευκολότερο από το θηλασμό για μία μάνα».

Η φαρμακοποιός κυρία Κωνσταντίνα Φαλάρα - Κεφαλά δεν θηλάζει μόνο τα δίδυμα παιδιά της. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο «τάισε» με το γάλα της 35 βρέφη που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Πρόωρων Νεογνών του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».
«Άρχισα να "βγάζω" γάλα από την πρώτη στιγμή, διότι τα παιδιά μου γεννήθηκαν στους επτά μήνες, ενάμισι κιλό το καθένα, και έπρεπε να μείνουν στη μονάδα προώρων για έναν μήνα προκειμένου να πάρουν βάρος. Όταν τα πήραμε στο σπίτι άρχισα να θηλάζω. Αντλούσα όμως και γάλα. Επειδή όμως ήταν δύο, είχα και μία ανασφάλεια μήπως το γάλα μου δεν είναι αρκετό.«
»Έτσι, προμηθεύτηκα από το φαρμακείο ειδικά αποστειρωμένα βαζάκια και σακουλάκια, στα οποία φύλαγα το γάλα που περίσσευε έπειτα από κάθε θηλασμό. Τα βαζάκια τα τοποθετούσα στο ψυγείο, διότι τα χρησιμοποιούσα άμεσα και τα σακουλάκια στο καταψύκτη. Έκανα για αρκετό καιρό αυτή τη διαδικασία, μέχρι που κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να διατηρώ γάλα στον καταψύκτη.«
»Από τον Αύγουστο, οπότε γέννησα, μέχρι και τον Νοέμβριο είχα συγκεντρώσει στον καταψύκτη 20 κιλά μητρικού γάλατος. Αναγκάστηκα να το πετάξω και αυτό ήταν κάτι το οποίο με στεναχώρησε πολύ. Τότε σκέφτηκα: "είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένο τόσο γάλα". Άρχισα να ρωτάω αν μπορώ να το στέλνω κάπου, πως μπορεί να αξιοποιηθεί...».
Η κυρία Φαλάρα - Κεφαλά έμαθε για την τράπεζα γάλατος που λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». «Άρχισα πάλι να συγκεντρώνω γάλα. Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έστειλα την πρώτη παρτίδα, περίπου 70 κιλά γάλα. Η δεύτερη αποστολή έγινε στις 10 Φεβρουαρίου, οπότε συμπλήρωσα τον έκτο μήνα από τη γέννηση των παιδιών. Άλλη αποστολή δεν μπορούσα να κάνω διότι μετά το εξάμηνο το γάλα της μάνας αλλάζει σύσταση και δεν ενδείκνυται για πρόωρα νεογνά. Συνολικά πάντως απέστειλα περισσότερα από 90 κιλά μητρικού γάλατος».
Η διαδικασία που ακολουθούσε η κυρία Φαλάρα - Κεφαλά ήταν η ακόλουθη: Με το θήλαστρο

Απέτυχε στις εξετάσεις... Πως να το χειριστώ;

Οι βαθμοί βγήκαν και δυστυχώς το παιδί δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Πως νιώθει εκείνο; Πως πρέπει να το χειριστεί ο γονιός;
... να μάθουν να αναγνωρίζουν
τις «αλήθειές τους»
Πως νιώθουν οι έφηβοι;
- Η αποτυχία είναι «βαριά κουβέντα» για μικρούς και μεγάλους. Ουσιαστικά σαν λέξη αλλά και σαν ουσία δίνει μια αίσθηση ανεπάρκειας και το 18χρονο αγόρι ή κορίτσι αισθάνεται -ακόμα κι όταν δεν το ομολογεί- ότι «αφού απέτυχε να μπει στο Πανεπιστήμιο, δεν αξίζει τίποτε».
Ακόμα και τα παιδιά που «μένουν απέξω», επειδή δεν διάβαζαν και ξέρουν πολύ καλά ότι εκείνα ευθύνονται για τη μη εισαγωγή τους, αισθάνονται ότι είναι ανάξια επειδή ακριβώς δεν κατάφεραν να «στριμώξουν» τον εαυτό τους ώστε να διαβάσει αρκετά.
- Εξίσου ανάξια νιώθουν και τα παιδιά που προσπάθησαν όσο μπορούσαν, μα δεν τα κατάφεραν. Αίσθηση μη ικανοποίησης διαποτίζει και την ψυχή των παιδιών που δεν πέρασαν στη σχολή που ονειρεύονταν αλλά σε μία που δεν τα συγκινεί καθόλου 

Να ξαναπροσπαθήσει;
- Αν το παιδί επιθυμεί να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια και «να το παλέψει» για να μπει στη σχολή που το ενδιαφέρει, τότε καλό είναι αυτή η ευκαιρία να του δοθεί.
- Αν όμως είναι ήδη η δεύτερη χρονιά που δίνει και οι γονείς θεωρούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση... 

ΚΟΖΑΝΗ. Σύλληψη 26χρονου για παιδική πορνογραφία!

Έλεος πια!! 
Λύσσαξαν οι ανώμαλοι :((

Στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών, που πραγματοποιούνται εντατικά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος διακινούσε στον διαδικτυακό ιστό, αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Έπειτα από την ανάλυση των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του χρήστη και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων».
Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της 12-07-2011, στην οικία του συλληφθέντα στην Κοζάνη, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, βρέθηκε αποθηκευμένο στον υπολογιστή του πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων (άνω των 600). Επιπλέον, από την έρευνα στην οικία του 26χρονου κατασχέθηκαν, δεκαοκτώ (18) σκληροί δίσκοι, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

από radioflorina.
πηγή της πηγής: kozaniLife.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki