Friday 15 July 2011

Ταξίδι με παιδάκια στο αυτοκίνητο
Car Travel Games for Kids

Θυμάσαι πως ήταν να ταξιδεύεις ως παιδί;
Ήσουν ενθουσιασμένος και είχες τέτοια αγωνία να φτάσεις στον προορισμό ώστε η διαδρομή έμοιαζε με αιωνιότητα, κάτι που σίγουρα νιώθουν και τα σημερινά παιδιά. 

Παιχνίδια στο ταξίδι για μεγάλους και μικρούς

CarTravel Games for Kids

Το μακρινό ταξίδι, που σου αφήνει χρόνο να σκεφτείς και να νιώσεις σαν εξερευνητής, είναι απίθανα βαρετό για τα παιδάκια.
Γίνε λίγο πιο δημιουργικός και σκέψου τρόπους για να είναι η εμπειρία αυτή όσο το δυνατόν ευχάριστη. Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς; 

Διάβασε παρακάτω.
Οι συμβουλές πάντα χρήσιμες είναι.


1. Σχεδίασε μερικές στάσεις

Τα παιδιά θα ξεσκάσουν τρέχοντας και όχι πάνω σου και εσύ θα είσαι πιο ξεκούραστος για την οδήγηση.

2.
Πες τους πόσο θα κρατήσει το ταξίδι
Απάντησε στην ερώτηση «φτάσαμε;» με λεπτομέρειες. Αντί συνεχώς να λες φτάνουμε, προκαλώντας ανησυχία στα παιδιά, γίνε σαφείς και πες: «Όταν δείτε πολλά κτίρια και αυτοκίνητα θα έχουμε φτάσει».

3. Δώσε στα παιδιά ένα χάρτη

Σημείωσε την εκκίνηση και τον προορισμό και άφησε τα παιδιά να γίνουν οι πλοηγοί σου και να συμμετέχουν στο ταξίδι. Μιλήστε για τα τοπωνύμια, τα βουνά και τις λίμνες και πες τους να σε ενημερώνουν για το επόμενο χωριό από αυτό που μόλις περάσατε.

4. Πάρε μαζί σου ασφαλή παιχνίδια

Αν τα παιδιά είναι μικρά, πάρε μαζί μερικά μαλακά και όχι μυτερά παιχνίδια. Η αγαπημένη τους κουβέρτα ή το κασετόφωνο με τα αγαπημένα τους τραγούδια νανουρίσματος μπορεί να είναι ό,τι χρειάζονται.

5. Παίξε με τα παιδιά σου
Δεν χρειάζεται καν να αποσπάσαι από το δρόμο. Ζήτα τους να σου λένε τα μοντέλα των αυτοκινήτων που περνάτε ή να σου διαβάζουν τις ταμπέλες των διαφόρων χωριών. Όρισε και ένα βραβείο για το τέλος του ταξιδιού.


6. Άνεση για τα παιδιά

Τα παιδιά δυσανασχετούν όταν δεν είναι άνετα. Μήπως στο πίσω κάθισμα έχει πολύ ζέστη ή κρύο; Μήπως τα χτυπάει ο ήλιος;

7. Το αναπόφευκτο

Μερικά παιδιά υποφέρουν από ναυτίες άσχετα αν δεν κάνουν εμετό. Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν πάντα να εκφράσουν αυτό που νιώθουν. Τα κλάματα ή ο εκνευρισμός μπορεί να είναι η απόδειξη.

8. Τα βασικά της ασφάλειας

Κάθε χρόνο πολλά παιδιά τραυματίζονται ή και σκοτώνονται επειδή δεν κάθονταν σωστά στο αυτοκίνητο. Αρκετοί γονείς, ενώ έχουν παιδικό κάθισμα δεν γνωρίζουν πώς να το δέσουν και πώς να τοποθετήσουν το παιδί τους σε αυτό. Είναι σημαντικό όταν αγοράζουμε το κάθισμα να ζητάμε να μας δείξουν πως τοποθετείται και να επαναλαμβάνουμε τη σωστή διαδικασία τοποθέτησής του κάθε φορά. 

menslounge

Λαγανάς Ζακύνθου: Sex, drugs and free drinks!

Σοκάρει η εικόνα 15χρονων, 16χρονων, αγοριών και κοριτσιών να κυκλοφορούν με αδαμιαία περιβολή καταναλώνοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ άπειρες ποσότητες αλκοόλ.
Οι ανήλικοι τουρίστες με το που πατούν το πόδι τους
στο Λαγανά επιδίδονται σε ένα σωρό αλλόκοτες πράξεις.

Στο Λαγανά Ζακύνθου τη δεκαετία του 80 οι ντόπιοι στη προσπάθεια τους να προσελκύσουν τους τουρίστες αρκούνταν στο να φωνάξουν τρεις «μαγικές» λέξεις: Tzatziki, sirtaki, ouzo!

Εν έτη 2008 (και 2011) στην ίδια πάντα περιοχή οι τρεις αυτές «μαγικές» λέξεις εγκαταστάθηκαν με άλλες τρεις, εξίσου…μαγικές, κυρίως για την απελευθερωμένη- made in England- νεολαία. Sex, drugs and free drinks! 

Απίστευτα και όμως αληθινά τα όσα αντικρίζει ο επισκέπτης στο παραθαλάσσιο αυτό τουριστικό θέρετρο της Ελλάδας που τείνει να ανακηρυχτεί τα τελευταία χρόνια σε … Βρετανική αποικία. Σοκάρει η εικόνα 15χρονων, 16χρονων, αγοριών και κοριτσιών να κυκλοφορούν με αδαμιαία περιβολή καταναλώνοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ άπειρες ποσότητες αλκοόλ.
 
Στη καλύτερη περίπτωση, πρόκειται για οινοπνευματώδη ποτά ΄β ποιότητας, ενώ είθισται σε μερικά μπαρ να σερβίρονται και ποτά… κανονικές «μπόμπες» φτιαγμένες από βιομηχανικό ξυλόπνευμα αναμειγμένο με γρεναδίνη και μπλου κορακάο ώστε να δείχνει … σαν κοκτέιλ. Το παραδέχεται άλλωστε και ο δήμαρχος Λαγανά, κ. Διονύσης Κορφιάτης, ο οποίος χωρίς δισταγμό δήλωσε στο ΘΕΜΑ ότι, «από τη στιγμή που οι καταστηματάρχες προσφέρουν απεριόριστη κατανάλωση αλκοόλ έναντι 10 ευρώ, δεν υπάρχει περίπτωση να προσφέρουν αλκοόλ πρώτης ποιότητας. Ούτε καν δεύτερης ποιότητας». Την περασμένη βδομάδα έχασε τη ζωή του ένας 17χρονος, ο θάνατος του οποίου προήλθε από πνευμονικό οίδημα το οποίο προκάλεσε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Την ίδια στιγμή, η Ασφάλεια Αττικής  είχε βάλει μπρος την επιχείρηση «Αρετή» ψάχνοντας για ναρκωτικά, εκδιδόμενες γυναίκες και τυχερά παιχνίδια. 
Ως αποτέλεσμα ήταν να συλλάβει εννέα χορεύτριες που λικνίζονταν αισθησιακά … ερεθίζοντας τους πελάτες! Προτίμησε να κλείσει τα μάτια μπροστά στο πραγματικό έγκλημα που συντελείται με την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ από χιλιάδες ανήλικους και να ασχοληθεί με τα στριπτιζάδικα! 
Και αυτό συγκαταλέγεται στα απίστευτα και ελληνικά φαινόμενα που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής αποστολής.
Και δεν είναι μόνο αυτές οι μόνες εικόνες που σοκάρουν. Οι ανήλικοι τουρίστες με το που πατούν το πόδι τους στο Λαγανά επιδίδονται σε ένα σωρό αλλόκοτες πράξεις.
Λες και τους είχαν δεμένους στη χώρα τους, έρχονται στο Λαγανά για να βγάλουν το άχτι τους. Επιδίδονται σε σεξουαλικά όργια δίχως καμία αναστολή. Εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια τα οποία οι ίδιοι φροντίζουν να προκαλέσουν καθώς βρίσκονται συνεχώς υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
«Φροντίζουν για αυτό οι εταιρίες που τους φέρνουν» αναφέρει στο ΘΕΜΑ ON LINE o εκπρόσωπος του κλαμπ διασκέδασης του Λαγανά, κ. Σάββας Τσουράκης. 
Για να προσθέσει: «Πως είναι δυνατόν να μην γίνονται τα παιδιά λιώμα από το μεθύσι από τη στιγμή που τα ποτίζουν από το πρωί? Το ίδιο ερώτημα έκανα και στον Άγγλο πρόξενο αλλά δεν πήρα καμία απάντηση. Ας ελέγξουν λοιπόν πρώτα τις εταιρίες που τα φέρνουν εδώ και τα ποτίζουν νυχθημερόν και μετά ας έρθουν να ελέγξουν και τα μπαρ» 

madata 31 Ιουλίου 2008
TO ΘΕΜΑ

Σύλληψη αστυνομικού για Υλικό Παιδικής Πορνογραφίας

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση 
του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας συνελήφθη, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.  

Κατείχε περισσότερα από 2.500 αρχεία
με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.
Ήδη, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο 33χρονος «κατέβαζε» από το Διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια διακινούσε το συγκεκριμένο υλικό σε άλλους χρήστες του Ίντερνετ, με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος. 
Συνάδελφοί του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που τον συνέλαβαν, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο σπίτι του στη Φλώρινα, τέσσερις σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή κι έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς κατείχε περισσότερα από 2.500 αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.
Εξάλλου, κατασχέθηκαν δύο αποκωδικοποιητές, με τη χρήση των οποίων, λάμβανε το ψηφιακό σήμα του εγχώριου συνδρομητικού καναλιού, χωρίς να καταβάλλει την απαιτούμενη συνδρομή. 
Σε βάρος του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακαλύφθηκε «χαμένος» Χριστός του Ντα Βίντσι
«Salvator Mundi»

Βρισκόταν στην βρετανική Εθνική Πινακοθήκη και η αξία του υπολογίζεται στα 136 εκατομμύρια ευρώ

Η γυάλινη σφαίρα την οποία κρατάει
ο Χριστός στο χέρι του
στον πίνακα «Salvator Mundi» της βρετανικής Εθνικής Πινακοθήκης και ο οποίος θεωρούνταν ότι απλά ανήκει στη "σχολή των μαθητών" του Λεονάρντο ντα Βίντσι φαίνεται ότι παράλληλα έκρυβε το μυστικό για την πραγματική ταυτότητα του ζωγράφου: δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον μεγάλο Δάσκαλο της Αναγέννησης, τον μεγαλοφυή Λεονάρντο.
Η αποκάλυψη ότι ο εν λόγω πίνακας είναι ο «χαμένος» Χριστός του ντα Βίντσι εξακόντισε την εκτίμηση για την τιμή του. Το 1956 το έργο είχε κοστολογηθεί στα 51 εκατομμύρια ευρώ σε σημερινές τιμές, ενώ τώρα εκτιμητές τέχνης ανέβασαν την αξία του στα 136 εκατομμύρια ευρώ. Ο "Σωτήρας του Κόσμου" θα εκτεθεί το φθινόπωρο στη National Gallery ως γνήσιο έργο του δασκάλου.
Ο ντα Βίντσι είχε πολλούς μιμητές κατά τον 16ο αιώνα, όμως οι προσπάθείες τους σε καμία περίπτωση δεν πλησίαζαν το δικό του θεϊκό ταλέντο. Έτσι όταν ο νέος προσεκτικός καθαρισμός του πίνακα αποκάλυψε μια διαφανή γυάλινη σφαίρα ζωγραφισμένη με εξαιρετική μαεστρία, οι ειδήμονες ήταν βέβαιοι ότι δεν μπορεί να πρόκειται για έργο κάποιου μαθητή ή μιμητή. Άλλωστε ο καλλιτέχνης είχε εμμονή με την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονταν με τη δημιουργία της αίσθησης της διαφάνειας στους πίνακές του - όπως ακριβώς αυτό που θέτει η απεικόνιση μιας γυάλινης σφαίρας.
Όμως και άλλα στοιχεία του πίνακα συνάδουν με το ύφος του αναγεννησιακού ζωγράφου και επιστήμονα. Ο Χριστός μοιάζει να κοιτάζει με σοφία, διαθέτει σγουρά μαλλιά - αγαπημένο χαρακτηριστικό του ντα Βίντσι - και υψώνει το δεξί του χέρι σε ένδειξη ευλογίας. Το πολύπλοκο σχέδιο του χιτώνα του μοιάζει με έναν πίνακα που εκτίθεται στη Βασιλική Βιβλιοθήκη και αποτελεί αναμφίβολα σπουδή για το τελικό έργο.
Παράλληλα, ο «Salvator Mundi» συνδέεται ξεκάθαρα με τον «Μυστικό Δείπνο» του μεγάλου καλλιτέχνη, καθώς ο Χριστός έχει την ίδια αιθέρια και «άπιαστη» μορφή με την ξεθωριασμένη φιγούρα στο κέντρο της εξαίσιας τοιχογραφίας του ντα Βίντσι.
3otiko
πηγή: tovima.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki