Tuesday 19 July 2011

Εκπομπή ενάντια στην παιδική κακοποίηση

Παιδική κακοποίηση.
Ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα

On The Road: Παιδική κακοποίηση... by trupokarudos

Συνεντεύξεις ειδικών με θέμα την Παιδική κακοποίηση

Έλληνες μαθητές, κρατούμενοι σε φυλακή, Αρίστευσαν
σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό!

Πήραν πρωτιά ανάμεσα σε έξι
εκατομμύρια συμμετέχοντες!
Κρατούμενοι μαθητές του γυμνασίου, που λειτουργεί μέσα στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, αρίστευσαν (συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 85%) σε παγκόμιο μαθητικό διαγωνισμό. Σ' αυτό τον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 43 χώρες και συμμετείχαν έξι εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τον... μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό, που ξεκίνησε το 1993 ο οργανισμός "Kangourou Sans Frontieres" (Καγκουρό χωρίς σύνορα). 
Η μαθηματικός Φιλιώ Μαρινοπούλου, διευθύντρια του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των φυλακών Θεσσαλονίκης δήλωσε σχετικά: "Ενιωσα περήφανη και πολύ χαρούμενη. Είναι πολύ σημαντικό ότι διακρίνονται και αριστεύουν τα παιδιά του σχολείου μας, γιατί οι ίδιοι καταρχήν παίρνουν το μήνυμα ότι όταν προσπαθούν πετυχαίνουν πράγματα. 
Η επιτυχία αυτή τους ανέβασε την ψυχολογία, ενώ αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Νιώθουν δηλαδή ότι δεν στερούνται σε τίποτα, διότι ανταγωνίζονται επάξια άλλους μαθητές που ζούν έξω ελεύθερα. Παράλληλα από αυτή τη δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύθηκε η ομαδικότητα και το 'δέσιμο' μεταξύ τους". 
πηγή
http://www.katoci.com/

Παγωτά και γρανίτες — Μμμμμμ... η μανούλα φτιάχνει !!
Η θρεπτική αξία του παγωτού - Homemade Ice Cream

Παγωτά και γρανίτες
από σπίτι!

Στις μέρες μας το παγωτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Οι αναφορές που υπάρχουν ξεκινούν από τον 4ο αιώνα στην Περσία και τον 2ο αιώνα στην Κίνα μέχρι και την αυλή του Νέρωνα ̇ τον Μάρκο Πόλο να μεταφέρει την πρώτη συνταγή στην Ευρώπη από την Άπω Ανατολή και πολύ αργότερα τον Γάλλο σεφ του βασιλιά Καρόλου να εντυπωσιάζει τους εκλεκτούς καλεσμένους του με ένα ξεχωριστό επιδόρπιο.

Μερικά από τα βασικά συστατικά του παγωτού είναι το γάλα, η κρέμα γάλακτος, η ζάχαρη, τα αυγά, οι γλυκαντικές ουσίες, οι αρωματικές και χρωστικές ύλες, καθώς και οι σταθεροποιητές και οι γαλακτοματοποιητές. Μπορεί να περιέχει επιπροσθέτως και σοκολάτα ή χυμούς φρούτων, ξηρούς καρπούς και διάφορα άλλα επιτρεπόμενα συστατικά, που συμβάλουν στην ποικιλία των γεύσεων του.

Homemade Ice Cream in a Bag

Το παγωτό, αν και με μεγάλη θερμιδική αξία είναι πλούσιο σε φώσφορο, μαγνήσιο, λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, σε βιταμίνες C, B1, B2, B6, B12 και πρωτεΐνες. Επίσης περιέχει λινολεϊκό οξύ που έχει προστατευτική δράση σε χρόνιες παθήσεις. 
Σημαντική είναι  και η ποσότητα ασβεστίου που λαμβάνουμε από μια μερίδα παγωτού, αφού 100gr μας προσδίδουν περίπου το 10% της ημερήσιας ανάγκης σε ασβέστιο.
Η ενεργειακή αξία του παγωτού κυμαίνεται από 75-240 θερμίδες ανά 100gr και για αυτό δε πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι επιδόρπιο, αυτό σημαίνει ότι δεν υποκαθιστά γεύματα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά ή το φρέσκο γάλα.
Στην αγορά κυκλοφορούν και παγωτά από αποβουτυρωμένο γάλα με χαμηλά λιπαρά. Πολλά από τα  διαιτητικά παγωτά περιέχουν και υποκατάστατα ζάχαρης, όπως ασπαρτάμη.

Σημαντική είναι και η σωστή αποθήκευση:
Στην κατάψυξη, οι πιθανοί μικροοργανισμοί που υπάρχουν σε αυτό δεν πολλαπλασιάζονται, αλλά παραμένουν ζωντανοί σε αδρανή κατάσταση. Όταν όμως το παγωτό βγει από την κατάψυξη και η θερμοκρασία ανέλθει, τότε πολλαπλασιάζονται και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα. Για αυτό το λόγο συνιστάται να μη  βάζουμε το λιωμένο παγωτό ξανά στην κατάψυξη.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki