Friday 22 July 2011

Andy Warhol: Κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη

Κάποτε ο Άντι Γουόρχολ ρωτήθηκε για το ποια είναι η εικόνα που του προκαλεί τη μεγαλύτερη αποστροφή και απάντησε:
.
Once Andy Warhol was asked what is the picture that causes the greatest disgust and he said:
«Μία έγκυος που καπνίζει».
"A pregnant woman who smokes"

Το μαγικό άγγιγμα των παιδιών!!

«Πολλές σφιχτές αγκαλιές»!!
Είμαι από τις μαμάδες που το καλοκαίρι για ένα περίπου μήνα  κάνει διακοπές στην Αθήνα δουλεύοντας! Και το ευχαριστιέται! Χωρίς τύψεις!
Βόλτες χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πρόγραμμα (ποιός θα προσέχει το παιδί, για πόσο κλπ κλπ…. τα ξέρετε), συναντάω χαλλλαρά φίλους που δεν έχουν υποχρεώσεις (“ελεύθερα πουλιά”) χωρίς να κοιτάω κάθε 10′ το ρολόι μου (αυτό, που περνάει η ώρα και μεταμορφώνεσαι σε κολοκύθα, αν δεν είσαι στην ώρα σου πίσω….αυτό!), κοιμάμαι όοοοο,τι ώρα θέλω, όοοοοοοσο θέλω (φράπα το δέρμα, λέμε-τί ορούς, κολλαγόνα και κουραφέξαλα…ύπνοοοοος), τρώω όοοοοο,τι ώρα θέλω, όχι όοοοοοοοοσο θέλω (εεεε! καλοκαίρι έχουμε προσέχουμε την σιλουέτα), πάω super market οοooooo,τι ώρα θέλω και πάει λέγοντας και επίσης το βασικότερο βρίσκουμε χρόνο με τον μπαμπά να θυμηθούμε γιατί παντρευτήκαμε, γιατί κακά τα ψέμματα, κάποιες φορές το ξεχνάμε.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, ζούσαμε ένα μήνα γεμάτο ένταση, με full πρόγραμμα κοινωνικών επαφών και εξορμήσεων χωρίς να καταλαβαίνουμε πώς περνάει ο χρόνος.
Και βέβαια μας λείπει! Και βέβαια τσακίζει λίγο η καρδούλα όταν λέει “Mανούλα, μου λείπετε!”. Όμως ΚΑΙ αυτή η σχέση θέλει αέρα. Θέλει να ξεκουραστεί και να βρει τον χώρο της.
Φέτος, λοιπόν, ήταν ένας τέτοιος μήνας διακοπών σε όλα ίδιος με τους προηγούμενους. 
Χαρούμενος, χρωματιστός, διασκεδαστικός μέχρι που ένα δυσάρεστο γεγονός κατέβασε  όλες τις ταχύτητες. Ένας χαμός φιλικού προσώπου, φρέναρε τα πάντα. Οι στιγμές βαριές και δύσκολες.
Όλα ανατράπηκαν! Τα συναισθήματα, τα προγράμματα, τα θέλω! Όλα! Οι μέρες και πάλι γεμάτες, αλλά όχι με χαρά.
Αυτόν τον Ιούλιο ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τόσο έντονα την απουσία του ευεργετικού μαγικού αγγίγματος της κόρης μου!

Ό,τι πρόβλημα κι αν έχω,  όταν γυρίζω σπίτι και είμαι μαζί της με παρασύρει στον μαγικό κόσμο της και τα ξεχνάω όλα. Με παίρνει μαζί της στην καθαρότητα και αθωότητα της σκέψης της, της ζωής της, των σχέσεων με τους φίλους της και ξεφεύγω από όλα τα άσχημα και δύσκολα του κόσμου “των μεγάλων”.  Παίρνω δύναμη από το μικρό πλασματάκι και αντέχω τα πάντα, γιατί μέσα από τα μάτια του βλέπω τί αξίζει. Μεταλλάσσομαι! Είναι το μαγικό άγγιγμα!  Αυτό που σε κάνει καλό άνθρωπο και πανίσχυρο! Έτσι νιώθω!

Μιλάω μαζί της στο τηλέφωνο πιο πολλές φορές. Θέλω να πάρω λίγο από την αύρα της, την καθαρότητά της, την γλύκα της!  Σήμερα μάλιστα μου είπε, «Τελικά, μαμά, νομίζω ότι σου λείπω πολύ! Αλλά μην στεναχωριέσαι! Θα περάσουν οι μέρες! Τον Αύγουστο θα είσαι εδώ και θα σε κάνω πολλές σφιχτές αγκαλίτσες! Τόσες που δεν θα μπορείς να αναπνεύσεις!!»
 .
Κι αυτό είναι το μαγικό φάρμακο,  
«Πολλές σφιχτές αγκαλιές»!!
Έτσι περνάνε όλα! :)

Παιδιά από μητέρες καπνίστριες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο οξέος καρδιακού επεισοδίου

Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι άνθρωποι των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών διαταραχών, σε σχέση με άλλους των οποίων οι μητέρες δεν ήταν καπνίστριες στη διάρκεια της κύησης, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Smoking in pregnancy raises child's risk
of heart disease in later life

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ επισημαίνει ότι οι κατ΄άλλα υγιείς οκτάχρονοι, των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη, είχαν 20% λιγότερη υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη ή καλή χοληστερόλη (HDL) σε σχέση με τους συνομηλίκους τους των οποίων οι μητέρες δεν κάπνιζαν.
Η HDL προστατεύει από τις καρδιοπάθειες και το εγκεφαλικό.
Ο Ντέιβιντ Σέλερμαχερ, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι τα ευρήματα αυτά είναι σημαντικά και προκαλούν έκπληξη.
«Αυτό που διαπιστώσαμε σε αυτή τη μελέτη είναι μείωση μέχρι 20% των επιπέδων της καλής χοληστερόλης στα παιδιά αυτά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη. 
Συνεπώς επισημαίνουμε ότι διατρέχουν μέχρι 20% μεγαλύτερο κίνδυνο οξέος καρδιακού επεισοδίου και εγκεφαλικού κάποια στιγμή στη ζωή τους», τονίζει ο Σέλερμαχερ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον σκότωσε για παρενόχληση μέσω facebook

Συμπλοκή εφήβων και μαχαιριές
στο κέντρο της πόλης
 
Δολοφονία στην Κέρκυρα για την παρενόχληση κοπέλας μέσω facebook. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης πολύ κοντά σε κεντρική πλατεία της πόλης. 

Οι παρέες δυο εφήβων από την Αλβανία έκλεισαν ραντεβού μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης για να «λύσουν» τις διαφορές τους.

Το ραντεβού ορίστηκε για τις 9 το βράδυ της Τετάρτης σε ένα από τα κεντρικά σημεία της Κέρκυρας.

Οι δυο παρέες, από τρία άτομα η κάθε μία, έκαναν την εμφάνισή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, ένας από τους αλλοδαπούς, ηλικίας 20 ετών, άρχισε να διαπληκτίζεται έντονα με έναν 18χρονο συμπατριώτη του, μέλος της άλλης παρέας. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως τον κατηγορούσε ότι παρενοχλούσε την κοπέλα του μέσω facebook. 
Στην παρέα του 20χρονου υπήρχε και μια νεαρή γυναίκα και εκτιμάται ότι ήταν η φίλη του.

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και τότε ο 20χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο. Στη συνέχεια μαζί με έναν ακόμη φίλο του και την κοπέλα τράπηκαν σε φυγή. 
Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια πολλών κατοίκων και επισκεπτών του νησιού που βρίσκονταν στο σημείο κάνοντας βόλτα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχοντας τα χαρακτηριστικά των μελών της παρέας του δράστη τα ξημερώματα της Πέμπτης εντόπισαν έναν απ' αυτούς και τον συνέλαβαν ενώ ακόμα αναζητείται ο 20χρονος και η κοπέλα. 
Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό προκειμένου να μην διαφύγει προς την Ηγουμενίτσα ή προς Αλβανία.

Συνελήφθη 42χρονος που παρίστανε τη 19χρονη στο Facebook προσεγγίζοντας ανήλικα αγόρια

Ένας 42χρονος άνδρας από τη Virginia συνελήφθη από τις αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε ανοίξει προφίλ στο Facebook, παριστάνοντας μία 19χρονη κοπέλα, η οποία ζητούσε από νεαρά αγόρια να της στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους. 

James Dollins posed as 19-year-old Kelly Rudkin, 
a fake student at the University of Virginia, to get boys 
to send naked photos of themselves

James Dollins Pretends to Be College Girl
to Solicit Naked Boy Photos on Facebook

Ο James A. Dollins κατηγορείται για «προσέγγιση» ανηλίκων, μέσω Διαδικτύου, με σκοπό την παιδική πορνογραφία
Οι έρευνες ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, όταν ένας γονέας επικοινώνησε με το γραφείο του σερίφη στη Λουιζιάνα, αναφέροντας πως ο 13χρονος γιος του προσεγγίστηκε στο Internet από κάποιον που ισχυρίστηκε ότι είναι «19χρονη φοιτήτρια». 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, όμως, οι αρχές ανακάλυψαν ότι η «19χρονη» ήταν μία «περσόνα» που είχε δημιουργηθεί στο Facebook από τoν Dollins. 
Οι ανακριτές έψαξαν τον υπολογιστή και τη διαδικτυακή του παρουσία, διαπιστώνοντας ότι είχε έρθει σε επαφή με πολλά νεαρά αγόρια, προσεγγίζοντάς τα με σκοπό το sex ή ζητώντας γυμνές φωτογραφίες τους. 
Τώρα, ο Dollins κρατείται στην περιφερειακή φυλακή της Virginia, χωρίς να έχει το δικαίωμα να καταθέσει εγγύηση για να αποφυλακιστεί. Με τέτοιο αρρωστημένο μυαλό, λογικό το βρίσκουμε…

Αντίθεση... - Contrast...

Αντίθεση... - Contrast...

Η πείνα και η ξηρασία απειλούν με αφανισμό τους Σομαλούς
Somalia's 'children's famine' has been ignored

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Ένα στα 10 παιδιά κινδυνεύει να πεθάνει από ασιτία.
Άμεση ανάγκη για τρόφιμα έχουν 3,7 εκατομμύρια Σομαλοί. Μαρτυρίες-σοκ για ανθρώπινες τραγωδίες.
Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 χρόνων αντιμετωπίζει το Κέρας της Αφρικής.

Somalia's 'children's famine' has been ignored

Γυναίκες και παιδιά είναι τα μεγαλύτερα
θύματα του λιμού στη Σομαλία.
Δραματική έκκληση στις ανεπτυγμένες χώρες να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1,6 δισ. δολαρίων στη Σομαλία, «όπου παιδιά και ενήλικοι πεθαίνουν καθημερινά με τρομακτικό ρυθμό» από την πείνα και την ξηρασία, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. 
Εξάλλου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) ζήτησε επιπλέον 500 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 60 χρόνων στο Κέρας της Αφρικής. «Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί σε Τζιμπουτί, Αιθιοπία, Κένυα, Σομαλία και Ουγκάντα χωρίς να φαίνεται φως πριν από το 2012», επισημαίνει έκθεση του ΟΗΕ.
Τα Ηνωμένα Έθνη κήρυξαν σε κατάσταση λιμού δύο επαρχίες της Νότιας Σομαλίας (Μπακούλ και Κάτω Σαμπέλ), επισημαίνοντας ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας, 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει άμεση ανάγκη από νερό και τρόφιμα. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός προειδοποίησε ότι 1 στα 10 παιδιά κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα, ενώ ο ανθρωπιστικός συντονιστής του ΟΗΕ, Μαρκ Μπάουντεν, τόνισε πως αν δεν γίνει κάτι αμέσως, ο λιμός θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη νότια Σομαλία λόγω της σιτοδείας και των επιδημιών. «Η κατάσταση προκαλεί σοκ. Συνάντησα παιδιά που έμοιαζαν 9-12 μηνών, ενώ ήταν 3-4 ετών», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της οργάνωσης Save the Children, Σόνια Ζαμπακίδη. 
Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στο Μογκαντίσου μίλησε με μία πρόσφυγα που περπάτησε 200 χλμ. με τα πέντε παιδιά της για να βρουν νερό. Τα δύο μικρότερα, 2 και 5 ετών, πέθαναν στον δρόμο. Περίπου 170.000 Σομαλοί κατέφυγαν τις τελευταίες εβδομάδες σε Κένυα και Αιθιοπία, αλλά οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις δυσκολεύονται να διανείμουν βοήθεια. Πρόσφατα η ισλαμική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, ανακάλεσε το εμπάργκο του 2009 στις ξένες αποστολές. Όμως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν την εμπιστεύεται, δεδομένου ότι και η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε πως εξακολουθεί να στρατολογεί παιδιά. 
«Προσπαθούμε να ταΐσουμε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, αλλά το 1 εκατομμύριο βρίσκεται σε επικίνδυνες περιοχές», επιβεβαίωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki