Monday 1 August 2011

Αχ Ελλάδα μου καημένη....

Κάποτε οι γειτονιές ήταν γεμάτες παιδιά ...
φωνές και παιχνίδια...
... κρυφτό και κούκλες στα σκαλιά της πολυκατοικίας....
... οι μάνες μας με μπικουτί να πίνουν καφέ στα μπαλκόνια...
... οι μπαμπάδες στα καφενεία για μπουρλότο
... εμείς με ελβιέλες και μακό μπλουζάκια
... τ΄ αγόρια με φυσοκάλαμα και πέτρες...
... τα κορίτσια με σπόρια και αφίσες της Μανίνας
... τις γειτόνισσες τις λέγανε κυρά Μαρία, κυρά Κατίνα, κυρά Φωφώ
... τις ξέραμε όλες....
... όταν μας φώναζαν για θελήματα τρέχαμε...
... όταν μας φώναζαν για ησυχία
... γελούσαμε...
... τρώγαμε λουκουμάδες και το μαλλί της γριάς στα πανηγύρια
... λερωνόμασταν
.... κυλιόμασταν στα χώματα
.... ματώναμε
... τρώγαμε όλοι μαζί και οι μανάδες μας δεν δούλευαν
.... οι πόρτες ήταν ανοιχτές και δεν φοβόμασταν
... παίζαμε τζαμί στο δρόμο
... πηγαίναμε με τα πόδια στην παραλία και δεν κουραζόμασταν
... με άδειες τσέπες και δεν μας ένοιαζε....
γνωρίζαμε παιδιά απ΄άλλες γειτονιές.....
είχαμε πολλούς φίλους....
η μέρα δεν μας έφτανε... τα παιχνίδια δεν τέλειωναν...
οι μάνες φώναζαν απ' τα μπαλκόνια να μαζευτούμε...
όταν πεινούσαμε τρώγαμε σάντουιτς με τυρί και ντομάτα....
... πηγαίναμε στο σχολείο κι οι τσάντες δεν ήταν βαριές....
τα τετράδια ήταν όλα μπλε και φορούσαμε ποδιές...
όλοι αγόρια κορίτσια ...
... κάναμε γυμναστικές επιδείξεις ...
... δεν είχε ο καθένας το δωμάτιο του
... αλλά χωρούσαμε μια χαρά...
δεν ζητούσαμε πολλά.... ήμασταν ξένοιαστοι...
δεν υπήρχαν κομπιούτερ.... ούτε MSN....
δεν υπήρχαν κινητά.... ούτε ακίνητα....
δεν υπήρχε άγχος ούτε κατάθλιψη....
δεν ήμασταν μόνοι με μια οθόνη...
δεν είχαμε πρόβλημα επικοινωνίας...
δεν ανησυχούσαμε για το μέλλον... δεν αρρωσταίναμε συχνά...
δεν πηγαίναμε σε ψυχολόγους.... σε διαιτολόγους....
σε γυμναστήρια.... δεν μας χωρούσε ο κόσμος όλος

κι ονειρευόμασταν.........

Facebook και Twitter: μια γενιά με εμμονή στον εαυτό της
Facebook, Twitter causing narcissism, insecurity

Φανταστείτε τι επιπτώσεις έχει το γεγονός οι άνθρωποι να ανησυχούν περισσότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για τους εαυτούς τους, παρά οι ίδιοι γι’ αυτούς.

Facebook, Twitter causing narcissism,
insecurity: Oxford scientist

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη γενιά χρηστών σε ανθρώπους που έχουν μόνιμη εμμονή με τον εαυτό τους, εμφανίζοντας την “παιδιάστικη” επιθυμία να αναζητούν κάποιου είδους επιβράβευσης σε ότι και να κάνουν. Η συμπεριφορά αυτή συναντάται κυρίως στα μικρά παιδιά που ζητούν την προσοχή των γονιών τους σε κάθε τους “επίτευγμα”.

Η άποψη ανήκει στην Baroness Greenfield, καθηγήτρια φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Greenfield υποστηρίζει ότι η επανειλημμένη ενασχόληση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους “κρίση ταυτότητας”.

Συμπληρώνει επίσης ότι η ραγδαία αύξηση των Διαδικτυακών «φίλων» καθώς και των ωρών που αφιερώνουμε στα video games θα μπορούσαν να “επανακαλωδιώσουν” διαφορετικά τον εγκέφαλο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη συγκέντρωση, την αύξηση της ανάγκης για επιβράβευση αλλά και την αποδυνάμωση των μη λεκτικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα η επαφή των ματιών κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

Όσον αφορά τα εκατομμύρια χρηστών του Twitter, ο Greenfield θεωρεί εντελώς κοινότυπο το περιεχόμενο των μηνυμάτων του. “Γιατί κάποιος να νοιάζεται για το πρωινό που έφαγαν οι φίλοι του; Μου θυμίζει τα μικρά παιδιά που συνέχεια φωνάζουν: Μαμά! Μαμά! έκανα αυτό! Έκανα το άλλο!” τονίζει. Είναι σχεδόν σαν να παθαίνουν οι άνθρωποι κρίση ταυτότητος με την έννοια της διαστρέβλωσης του χρόνου, συμπληρώνει.

Σχετικά με τους χρήστες του Facebook, ο καθηγητής πιστεύει ότι ένα μεγάλο ποσοστό τους νοιώθει την ανάγκη να γίνουν «μικροί celebrities» που έχουν το κοινό τους να τους παρακολουθεί σε καθημερινή βάση. Φανταστείτε τι επιπτώσεις έχει το γεγονός οι άνθρωποι να ανησυχούν περισσότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για τους εαυτούς τους, παρά οι ίδιοι γι’ αυτούς.

Το στυλ της Lady Gaga σε μωρά!!
“Gaga Goo Goo” Baby Clothes Line!!

Αφήστε ήσυχα τα παιδιά, 
άπληστοι ηλίθιοι!!
Leave The Kids Alone, 
You greedy Idiots!
 .
Δεν είναι η πρώτη φορά που μας αφήνει άφωνους. 
Η Lady Gaga λανσάρει παιδική σειρά ρούχων με τις πιο extreme εμφανίσεις της (Pics)

Αυτή την φορά δεν φόρεσε κάτι εκκεντρικό για να συζητηθεί άλλα θέλησε να μεταφέρει το στυλ της στα μωρά. Αυτή η συλλογή ρούχων είναι βασισμένη στις μοναδικές εμφανίσεις που έχει κάνει  ανά διαστήματα και που με τόσο κόπο έχει φτιάξει και δείχνει στην υφήλιο.


Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη μεγάλη στάρ που κάνει μια σειρά ρούχων. Η Madonna, Gwen Stefani, Katie Price και άλλες σταρ του Χόλιγουντ εφόσον έχουν αποκτήσει πολλούς φαν, δημιουργούν μια σειρά ρούχων.

Είναι όμως η πρώτη που κάνει τέτοια σειρά ρούχων. Αλλά βέβαια ήθελε πάλι να κάνει την διαφορά.
Το πιο χαρακτηριστικό συνολάκι της συλλογής δεν είναι άλλο από το φόρεμα από κρέας, το οποίο είχε προκαλέσει ποικίλα συναισθήματα, από ενδιαφέρον έως... αηδία.
Τουλάχιστον όμως το μωρουδιακό φορεματάκι δεν είναι φτιαγμένο από μπριζολάκια, αλλά από ύφασμα.

Ο μήνας Αύγουστος - Month of August

August
Πήρε την ονομασία του από τον Ιούλιο Καίσαρα.
 
Ετυμολογία:
Αύγουστος ήταν ο έκτος μήνας του ρωμαϊκού ημερολογίου. 
Η λέξη παράγεται από τη λατινική Augeo, που σημαίνει Αύξω: αυξάνω. Στη διάρκειά του αυξάνουν και ωριμάζουν οι καρποί: τα σταφύλια και τα σύκα. Το 27 π.Χ. η ρωμαϊκή Σύγκλητος, για να τιμήσει τον Οκταβιανό που είχε απλώσει την αυτοκρατορία σε Ανατολή και Δύση, τον ονόμασε Αύγουστο. Έτσι Augustus άρχισε να σημαίνει ακόμα σεβαστός, σεπτός, ιερότατος.
Ο Αύγουστος για τoν Ελληνισμό,
είναι ο μήνας της Παναγίας
Αττικός μήνας: ΜΕΤΑΓΕΙΤΝΙΩΝ 16 Αυγούστου - 14 Σεπτεμβρίου
Στην Αττική ο μήνας, πριν την υιοθέτηση του ρωμαϊκού ημερολογίου, ονομάζονταν Μεταγειτνιών, διότι στα τέλη του, μετά τις 15, γίνονταν οι μετακομίσεις απ' τη μια γειτονιά του Άστεως στην άλλη.

Τότε εορτάζονταν τα «Μεταγείτνια» (η εορτή των γειτόνων) ή «Μετοίκια», όπως στις μέρες μας. Αλλιώς τον λέει ο λαός Δριμάρη.

Γιορτές το μήνα Αύγουστο

Της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου. Κομίζονται στο ναό μεγάλα κοφίνια με τις Απαρχές των σταφυλιών για ευχολόγηση, ώστε να ωριμάσουν και τα υπόλοιπα στους αμπελώνες.
15 Αυγούστου η Κοίμηση της Θεοτόκου. Την Θεοτόκο, εκτός από την Τήνο, την γιορτάζουμε σ' όλη την Ελλάδα ως Ελεούσα, Βρεφοκρατούσα, Χιλιάρμενη, Πορταΐτισσα, Στρατηλάτισσα.
Του Αγίου Φανουρίου 27 Αυγούστου, που η παρήχηση του ονόματός του με το φαίνω: φανερώνω τον έκανε εξαιρετικά δημοφιλή για την φανέρωση χαμένων ανθρώπων, ζώων ή πραγμάτων.
29 Αυγούστου ο Αποκεφαλισμός του Αγίου Ιωάννου από την Ηρωδιάδα.
«Το ανοσιούργημα της Ηρωδιάδος έγινε αιτία μεγάλου κακού για την ανθρωπότητα. Τότε έρχονται οι κακοήθεις πυρετοί της ελονοσίας, που μαστίζουν τον κόσμο με τα τρομερά των ρίγη και τους οξείς παροξυσμούς» (Γ. Μέγας, Ελληνικαί Εορταί).
Γι' αυτό ο Άγιος ονομάζεται Θερμολόγος, Ριγολόγος, Παροξυσμός, Κρυαδίτης και η μνήμη του τιμάται με απόλυτη νηστεία.
Προγνώσεις: «Μερομήνια» και «Αύγουστος επάτησε άκρα του χειμώνα».
Οι γεωργοί ασχολούνται με τον τρύγο.


Καλό μήνα Χαμομηλάκια 😄
paidika

Ο δίχρονος Παύλος ράγισε την καρδιά μας


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΙ ΠΑΡΕΑ... ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΟΥ!

Πάσχει από την ασθένεια «ατρησία ορθού», μία πάθηση στο παχύ έντερο το οποίο έχει υποστεί απόφραξη. Οι συνέπειες πολλές και στην καθημερινότητα του. Κάθε δύο χιλιάδες γέννες εμφανίζεται αυτή η ασθένεια, σύμφωνα με τους ειδικούς.  
Και σαν μη έφτανε αυτό, ο Παύλος βιώνει τον... γολγοθά του, χωρίς τους Έλληνες γονείς του, καθώς τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο πριν ενάμιση χρόνο.

Πως συναντήσαμε τον Παύλο;
Χθες Σάββατο επισκέφθηκα το παιδάκι ενός φίλου μου που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Στη χειρουργική κλινική. Στο διπλανό δωμάτιο αντίκρισα μία ηλικιωμένη κυρία που μίλαγε με κάποιον νοσηλευτή. Το παιδάκι κοιμόταν στο κρεβάτι. 
«Αυτό το παιδί που βλέπεις είναι εντελώς μόνο…», μου εξήγησε ένας συνοδός ασθενή. Μα τι λέτε, η κυρία που βλέπω τι είναι; απαντώ.΄«Είναι από την Εθελοντική διακονία της Αρχιεπισκοπής Αθηνὠν, το παιδάκι είναι εγκαταλελειμμένο από τους γονείς του όταν ήταν πέντε μηνών», μου λέει και πραγματικά ανατρίχιασα ολόκληρος.

Πλησίασα, μίλησα με την κυρία, το όνομα της οποίας ήταν Παναγιώτα, και μου επιβεβαίωσε και εκείνη αλλά και η νοσηλεύτρια που έτυχε να περάσει,ότι το όνομα του παιδιού είναι Παύλος και οι γονείς του το εγκατέλειψαν…
Ξαφνικά ο Παύλος ξύπνησε, ίσως και λόγω της κουβέντας που είχαμε, και άπλωσε τα χέρια του να αγκαλιάσει την κ. Παναγιώτα (εθελόντρια) λέγοντας ... ΜΠΑΜΠΑ και μετά από λίγα δεύτερα, ΜΑΜΑ. Εδώ τα λόγια είναι πολύ φτωχά να περιγράψουν τη σκηνή εκείνη. ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΔΩ.
Ως agioritikovima.gr θα σταθούμε δίπλα στον Παύλο, και άμεσα θα επικοινωνήσουμε με την διοίκηση του νοσοκομείου για να συμβάλουμε όπου χρειαστεί.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki