Tuesday 2 August 2011

Με ανορεξία από τα… 5 τους χρόνια!
7, 8, 9 year old kids having anorexia nervosa

«Αγόρια και κορίτσια βλέπουν στα περιοδικά μόδας τις εικόνες εξαιρετικά αδύνατων μοντέλων και αποκομίζουν την εντύπωση πως έτσι πρέπει να είναι και τα ίδια. Η εικόνα σώματος φαίνεται πως επηρεάζει πλέον τα μικρά παιδιά πολύ περισσότερο απ’ ό,τι την προηγούμενη δεκαετία». 
7, 8, 9 year old kids having anorexia nervosa
Παιδιά ηλικίας μόλις 5 ετών μεταφέρονται στα νοσοκομεία πάσχοντας από νευρογενή ανορεξία ή βουλιμία - και πολλά χρειάζονται νοσηλεία επί εβδομάδες έως ότου μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, σύμφωνα με νέα, ανησυχητικά στοιχεία.
Οι ειδικοί κατηγορούν γι’ αυτό την μόδα του «νούμερο μηδέν», που παρά τις ενημερωτικές εκστρατείες εξακολουθεί να απαιτεί από παιδιά, εφήβους και νέους να είναι αδύνατοι, εάν θέλουν να είναι αποδεκτοί και επιτυχημένοι.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα... 

Ανακλήθηκαν οι σοκολάτες «Mister Choc - Choco Fruits... »

Σε ανάκληση γεμιστής σοκολάτας με την εμπορική επωνυμία «Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος» σε συσκευασία των 200 g, η οποία παράγεται από την «LIDL STIFTUNG & CO KG» προχώρησε ο ΕΦΕΤ. 


Lidl Ελλάς: Αξιοποιεί την αρνητική οικονομική συγκυρία...
Και αυτό γιατί στη συσκευασία του προϊόντος δεν επισημαινόταν, ως έπρεπε, το αμύγδαλο, το οποίο αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό. 

Η επιχείρηση «LIDL Hellas» - η οποία και διακινεί το προιόν στην ελληνική αγορά - προχώρησε άμεσα σε ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των παρτίδων του συγκεκριμένου προϊόντος από την εσωτερική αγορά, ενώ από την πλευρά ΕΦΕΤ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo αμύγδαλο και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Μαθήματα ζωής από έναν «αλλιώτικο» βουλευτή

Στη Βουλή των εφήβων θα συμμετάσχει ο 20χρονος Δημήτρης που φοιτά στο Μεταβατικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και συμμετέχει στη φάση της Επανένταξης.
Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων
ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ,
θεραπευτικό πρόγραμμα ημερήσιας
φροντίδας εφήβων
Ο ίδιος δηλώνει έκπληκτος και ενθουσιασμένος, τόσο για την επιλογή που έκανε όσο και για την ευκαιρία που του δίνεται. «'Έγραψα για τα ναρκωτικά και το εκπαιδευτικό σύστημα, γνωρίζω ότι από άποψη γραμματικής ή σύνταξης δεν ήταν σωστό, αλλά εγώ έκανα αυτό που έχω μάθει να κάνω καλύτερα στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, δηλαδή να λέω τα πράγματα με τ' όνομά τους», αναφέρει.

Ο Δημήτρης επιδιώκει να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις περικοπές που γίνονται στα προγράμματα απεξάρτησης, από τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τα παιδιά που βρίσκονται σε απεξάρτηση, από την ένταξή τους στο χώρο εργασίας μετά την απεξάρτησή τους, το κοινωνικό στίγμα και τις προκαταλήψεις για τους πρώην χρήστες. Πιστεύει πως το πρόβλημα σήμερα δεν είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά κοινωνικών αξιών. Ο ατομισμός, κι όχι το καλό του κοινωνικού συνόλου, βασιλεύει.

Η επιλογή του Δημήτρη είναι και μια πρωτιά που κάνει ιδιαίτερα περήφανους τους υπεύθυνους του Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Όπως δηλώνουν, το αγαθό της Παιδείας μπορεί να γίνει το όχημα που θα βοηθήσει και θα οδηγήσει όχι μόνο στην απεξάρτηση και στην πρόληψη, αλλά και σ' ένα κόσμο πιο καθαρό.

20χρονος πέθανε από υπερβολική χρήση videogame - Chris Stainforth dies after a marathon XBOX session.

Ο Κρις Στάινφορθ πέθανε από πνευμονική εμβολή εξαιτίας των πολλών ωρών που περνούσε μπροστά στην κονσόλα του παίζοντας videogame.
 Εκστρατεία εναντίον της υπερβολικής ενασχόλησης με ηλεκτρονικά παιχνίδια ξεκίνησε ο πατέρας του Κρις Στάινφορθ, Ντέιβιντ, μετά τον θάνατο του γιου του από πνευμονική εμβολή που προκλήθηκε από θρόμβο ο οποίος δημιουργήθηκε εξαιτίας των πολλών ωρών που περνούσε ο γιος του μπροστά στην κονσόλα του παίζοντας videogame.
Σύμφωνα με τον Ντέβιντ Στάινφορθ, ο 20χρονος γιος του Κρις έπαθε θρόμβωση καθώς έπαιζε περίπου 12 ώρες την ημέρα καθισμένος μπροστά στην κονσόλα Xbox που είχε. «Η παραμονή στην ίδια θέση για πολλές ώρες είναι επικίνδυνη. Εκατομμύρια άνθρωποι που παίζουν τα παιχνίδια αυτά επί ώρες, βρίσκονται σε κίνδυνο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ντέβιντ Στάινφορθ. 
Η Microsoft από την πλευρά της, κατασκευάστρια της κονσόλας Xbox, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της πως: «Ενθαρρύνουμε το υπεύθυνο παίξιμο. Συνιστούμε στους παίχτες να κάνουν τακτά διαλείμματα».
 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki