Monday 8 August 2011

Τα παιδία πεθαίνει...

Κόπτονται για τα χρηματιστήρια. Μεσούντος ενός σφόδρα απειλητικού θέρους. Όλοι οι... πολιτισμένοι της ελεύθερης αγοράς. Οι αγοραίοι των συνειδήσεων.
«Χαμηλό εικοσαετίας στο Χ.Α.Α». Χα!! 

Την ίδια ώρα, την ίδια στιγμή, κάθε λιγότερο από λεπτό πεθαίνει ένα μωρό, ένα παιδί στη Σομαλία
και την κάθε Σομαλία.
Ένα παιδί στα πέντε υποσιτίζεται στις ΗΠΑ. 
Ένα παιδί στην Ελλάδα, το κάθε παιδί, ζει και μεγαλώνει στο προαναγγελθέν και προσχεδιασμένο σκοτάδι μιας ζοφερής 20ετίας.
Τα νούμερα είναι φρικιαστικά όταν εναλλάσσονται άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη... Ξέρεις, ξέρω, ξέρουμε ότι στο βάθος του πηγαδιού της κρίσης τρέφεται και θεριεύει ο πόλεμος. Θα ξεπεταχτεί και θα θερίσει σα στάχυα γενιές ολόκληρες.
Τα παιδία πεθαίνει... Είναι βαρύ κι ασήκωτο για ζωντανούς πολίτες να το βλέπουν και να το ζουν ως «φυσικό» παρεπόμενο των πολιτικών τους επιλογών.
Οι παιδοκτόνοι «πολιτισμοί», τα «συστήματα», όσο γρηγορότερα χαθούν, τόσο περισσότερα παιδιά θα ζήσουν. Όχι επειδή τους επιτράπηκε η μεθαδόνη και ο θανατηφόρος λωτός στη γλάστρα «για προσωπική χρήση». Αλλά γιατί δε θα είναι πια καύσιμο στο όχημα της τάξης των αγρίων.
Εκείνος ο Εκο που έλεγε πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις κοίμισε πολύν κόσμο αλλά και ξύπνησε άλλους τόσους που ζούμε και αναπνέουμε μια πρωτοφανή (;) παρακμή της σύγχρονης κοινωνίας. Γιατί αν 100.000 άνθρωποι στον τόπο μας, σπίτια και μαγαζάκια και μικρές βιοτεχνίες, στην εποχή του υπερσυσσωρευμένου πλούτου, ζουν με κομμένο το ηλεκτρικό και δε μας μέλει, τότε ποιος θα πιάσει στο στόμα του εκείνο το σύστημα, εκείνα τα μυαλά και τα χέρια, που έφεραν ηλεκτρικό στο κονάκι και του τελευταίου μουζίκου πριν από εκατό σχεδόν χρόνια;
Τα παιδία πεθαίνει. Άρα κονταίνει ο καιρός, ο χρόνος που έχουμε ο καθένας κι η καθεμιά χωριστά κι όλοι μαζί να κόψουμε το χέρι των δημίων. 
Στις πρώτες μου διακοπές, θυμάμαι, ήμουν στο δημοτικό, κάτι φριχτές εικόνες απ' την Μπιάφρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μισόν αιώνα μετά, οι ίδιες φωτογραφίες στοιχειώνουν, όπως τότε, το καλοκαίρι μου.  
Πίστευα πως φταίει ο ήλιος, η ζέστη, η... ξηρασία για την πείνα τους και το φριχτό χαμό τους. Τότε είχα το άλλοθι της αθωότητας. Τώρα δεν έχω αλλά και δεν παρέχω σε κανέναν.
Με ρωτάνε τι θα γίνει το χειμώνα. Απαντώ κυνικά και εν γνώσει των συνεπειών: Αυτό που θα επιτρέψουμε να γίνει. Αυτό που δε θα κάνουμε ενώ ξέρουμε πως πρέπει. Ν' αντισταθούμε στη συστηματική αποκτήνωση, στη στατιστικά αιτιολογημένη βαρβαρότητα του καπιταλισμού των νυν και αεί καιρών.
Δε φταίει, δεν έφταιγε ποτέ το καλοκαίρι για τις συμφορές που δε θέλουμε να αντιπαλέψουμε. Δεν είναι πια είδηση πως τα παιδία πεθαίνει επειδή μοιάζουμε με το τέρας που τάχα μου φοβόμαστε. Δεν είναι μεταφυσική. Είναι η πραγματικότητα. Όποιος στη μάχη πάει ηττημένος μέσα του τη χάνει. 
Δε θα μας ευχηθώ καλό χειμώνα σε τούτο το πατριδογνωμόνιο. Καλό θερισμό θα μας ευχηθώ με το δρεπάνι στο χέρι και το σφυρί στο ακοίμητο αμόνι του ήθους των ανθρώπων. 
Ώσπου τα παιδία απλώς να παίζει...


Ορφέας Περίδης - Παραμύθι - Orfeas Peridis - Paramithi

Ένα πολύ γλυκό τραγούδι, 
κατάλληλο και για νανούρισμα :)
.
Στίχοι, μουσική και πρώτη εκτέλεση: Ορφέας Περίδης 
******************************************
Τον ήλιο το φεγγάρι τη θάλασσα
ρωτάω μην την είδαν αντάμωσαν
κι ο ήλιος μου απαντάει απ' το βουνό
θα φέξω όλο τον κόσμο και θα τη βρω
Μου λέει το φεγγάρι και μου γελά
στης μάνας της κοιμάται την αγκαλιά
εγώ θα την ξυπνήσω όταν τη δω
εμένανε μ' ακούει σαν της μιλώ
Κι η θάλασσα μου λέει απ' τα βάθη της
εσύ θα 'σαι για πάντα η αγάπη της
τα κύματα θα στείλω του ωκεανού
να παν να της δροσίσουν καρδιά και νου

Κι η θάλασσα μου λέει απ' τα βάθη της
εσύ θα 'σαι για πάντα η αγάπη της
εγώ όλα τα ενώνω να σε χαρώ
τα δυο τα κάνω ένα γη κι ουρανό

Θέλεις να Μιλήσεις; Τώρα Μπορείς: 116111

Εάν είσαι Παιδί ή Έφηβος,  
πάρε τηλέφωνο στο 116111.

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. 

Α ν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών, μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκβίαζαν... παιδότοπους

Δεν είμαστε καλά!!
Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;;;

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
πουλούσαν «προστασία» σε... παιδότοπους!
Μάλιστα περνούσαν καθημερινά από τους χώρους αυτούς, μετρούσαν τα παιδάκια που έπαιζαν και αντιστοίχως... προσάρμοζαν τις οικονομικές απαιτήσεις τους!
..........................................

«ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ Ο ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ! ΕΙΧΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ»
  .
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στη δικογραφία είναι οι αναφορές για παροχή προστασίας σε... παιδότοπους επί της παραλιακής λεωφόρου! Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι έπαιρναν 2.000 ευρώ μηνιαίως από τους ιδιοκτήτες των παιδότοπων, επειδή δεν διέθεταν σχετική άδεια λειτουργίας.

Κάποια στιγμή όμως ένας από τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες παιδότοπων ανέφερε στους αστυνομικούς που τον εξεβίαζαν ότι δεν είχε καθόλου πελατεία και δεν μπορούσε να τους καταβάλλει μεγάλα ποσά. 
Αρχικά οι αξιωματικοί υποχώρησαν και προχώρησαν σε σχετική «ρύθμιση», γρήγορα όμως επανήλθαν. 
Σε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία που φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2011 μεταξύ των δύο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ύστερα από επιτόπιο έλεγχο στον... παιδότοπο διαμείβονται τα εξής:

Α΄ Αξιωματικός: Ξέρεις, δουλεύει στο φουλ ο παιδότοπος! Είχε τριάντα παιδάκια...
Β΄ Αξιωματικός: Σώπα, ρε!
Α΄ Αξιωματικός: Πρέπει να κατηφορίσεις κάποια μέρα...
Β΄ Αξιωματικός: Ναι, αν δεν ανταποκριθεί στα τηλέφωνά μου... 
 .
πολύ περισσότερα εδώ

Μωρά εν κινήσει - Travel with Baby

Πώς θα είναι ανέφελο το ταξίδι με αυτοκίνητο,
πλοίο, ή αεροπλάνο

Travel with Baby

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας και ανησυχείτε ότι το ταξίδι με το μωρό θα εξελιχθεί σε ταλαιπωρία, για μικρούς και μεγάλους; 
Η …περιπέτεια που σας περιμένει μπορεί να είναι ευχάριστη, αν ακολουθήσετε κάποιες μικρές συμβουλές που θα λειτουργήσουν προληπτικά για τυχόν προβλήματα, με όποιο μέσο και αν έχετε επιλέξει να ταξιδέψετε. 
Προγραμματίστε το ταξίδι, έτσι ώστε να συμπέσει με την ώρα που συνήθως κοιμάται το μωρό. Συνήθως, ο ήχος του αυτοκινήτου τα νανουρίζει (υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι είναι ταϊσμένα), δεν αποκλείεται μάλιστα να κοιμηθούν για κανένα δίωρο. Επιλέξτε, ωστόσο, να αναχωρήσετε είτε πολύ νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, αποφεύγοντας το μεσημέρι, τις ώρες δηλαδή κατά τις οποίες η θερμοκρασία ανεβαίνει.
Φροντίστε το καρεκλάκι του μωρού να μην είναι... 

Συρία: Οκτώ βρέφη στα θύματα του καθεστώτος Άσαντ
Rights group: 8 babies die after power cut to Syrian hospital

Οκτώ πρόωρα γεννημένα βρέφη που βρίσκονταν στη θερμοκοιτίδα έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομείο τη Χάμα όταν οι αρχές έκοψαν την ηλεκτροδότηση στο νοσοκομείο Χουράνι.

Unisef: Δεκάδες παιδιά έχουν πέσει θύματα βίας στη Συρία

Την καταγγελία έκανε ο Ραμί Αμπντούλ Ραμάν, πρόεδρος ανθρωπιστικής οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία, που έχει για έδρα το Λονδίνο. Η είδηση μεταδόθηκε από το CNN και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης χωρίς πάντως να έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
 

(CNN) -- A Syrian human rights group says eight premature infants dependent on incubators died after authorities cut power to a hospital in the embattled city of Hama as part of a renewed crackdown on anti-government demonstrators calling for an end to President Bashar al-Assad's reign.

The babies died at Hurani Hospital in the northwest Syrian city on Wednesday, Rami Abdul-Rahman, president of the London-based Syrian Observatory for Human Rights, said Sunday. Abdul-Rahman cited information provided by a hospital employee who fled the city on Saturday.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki