Saturday 29 October 2011

«ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης

Παραδώσαμε ρούχα και παιχνίδια
στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης
Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» παρέδωσε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ρούχα και παιχνίδια στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης. 
«ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» - τηλ. 6939200262
«Κλιμάκιο του συλλόγου μας επισκέφθηκε το παιδικό χωριό SOS της Βάρης και παρέδωσε ρούχα και παιχνίδια που είχαμε συγκεντρώσει σε δράση μας στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού.
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση μιλήσαμε και παίξαμε με τα παιδιά και ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις από τους εθελοντές του παιδικού χωριού.  
Ευχαριστούμε θερμά την εθελόντρια κα Τσιφούτη για την ενημέρωση που μας έκανε και τον κ. Τσακίρογλου που αφιλοκερδώς μας παρείχε φορτηγάκι για τη μεταφορά των πραγμάτων.
Συνεχίζουμε τη συλλογή και την παράδοση ρούχων και παιχνιδιών σε συνανθρώπους μας που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.
Αν γνωρίζετε άπορους ή άστεγους ανθρώπους και οικογένειες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 6939200262 για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να βοηθήσουμε».

Και στο Μεσολόγγι μαθητές λιποθυμούν από την πείνα!

Φαινόμενα ημιλιπόθυμων μαθητών, λόγω ασιτίας, καταγγέλθηκαν στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη. Αναλαμβάνεται πρωτοβουλία για τράπεζα τροφίμων.

ΣΟΚ: Μετά την Αθήνα και στο Μεσολόγγι μαθητές λιποθυμούν από την πείνα!
Δασκάλα σε δημοτικό σχολείο... κατήγγειλε
πως δέκα μαθητές της πηγαίνουν στο σχολείο
έτοιμοι να λιποθυμήσουν λόγω ασιτίας!
Ανατριχίλα προκαλεί η δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου, στο ραδιόφωνο «Δυτικά 9,61», μια δήλωση που έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών εκπαιδευτικών της Αθήνας, που μάλιστα διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και εν πολλοίς χαρακτηριστήκαν υπερβολικές.
Όμως, όταν τέτοιου είδους αναφορές γίνονται από ένα δημόσιο πρόσωπο και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Μεσολογγίου, το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι να προβληματιστούμε έντονα ως κοινωνία, αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό ρεπορτάζ, στο Μεσολόγγι, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι μαθητής είναι ο γιος του κ. Κατσούλη, απευθυνόμενη όχι στον δήμαρχο, αλλά στον άνθρωπο και γονιό, κατήγγειλε πως δέκα μαθητές της πηγαίνουν στο σχολείο έτοιμοι να λιποθυμήσουν λόγω ασιτίας!
Η καταγγελία αυτή σόκαρε τον δήμαρχο, αλλά παράλληλα, η αποκάλυψή της από τον ίδιο, όπως είναι φυσιολογικό, σοκάρει και την τοπική κοινωνία.
Ο δήμαρχος, στις ίδιες ραδιοφωνικές δηλώσεις του μίλησε για τραγικές καταστάσεις, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο δήμος σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς της περιοχής, για την δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων στα σχολεία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά απόρων οικογενειών να «πιούν έστω ένα ποτήρι γάλα…», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Εδώ ασφαλώς, σημαντικός είναι ο ρόλος, τόσο των Συλλόγων γονέων, όσο και των τοπικών επιχειρήσεων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, της Μητρόπολης και όποιου άλλου μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία.

Αναρτήθηκε tsantiri

Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου από τους ανήλικους χρήστες


Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου από τους ανήλικους χρήστες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση, τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και μέσα από το σχολείο, μάλιστα ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία: «Πιστεύω ακράδαντα πως όλα ξεκινούν με την εκπαίδευση».

Με αυτά τα λόγια, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes, ενημέρωσε σήμερα τους πάνω από 180 συνέδρους του φετινού Safer Internet Forum στο Λουξεμβούργο για τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω από την ψηφιακή ασφάλεια.
 
Δίπλα στη σημασία των δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού, η Επίτροπος επικεντρώθηκε σε 5 βασικούς άξονες:

§ Την υλοποίηση ενός κουμπιού αναφοράς για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο με ένα μόνο κλικ (report abuse button).
§ Την προστασία της ιδιωτικότητας στα προφίλ ανηλίκων (π.χ. σε ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης) εξ ορισμού.
§ Την ύπαρξη εργαλείων γονικού ελέγχου σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο.
§ Τον αποτελεσματικό ηλικιακό έλεγχο και την αποτελεσματική κατηγοριοποίηση του διαδικτυακού περιεχομένου.

§ Την καταπολέμηση του περιεχομένου που αφορά στην σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

«Το Διαδίκτυο, ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά» βρίσκεται στο επίκεντρο της Ψηφιακής Ατζέντας της Ε.Ε., είπε η Επίτροπος, τονίζοντας ότι η ελευθερία του λόγου πρέπει να συνδυαστεί με το σεβασμό προς τους άλλους χρήστες. «Πρέπει να θυμόμαστε πως ότι δημοσιεύεται online ξεφεύγει εκείνη τη στιγμή τα χέρια μας, και ίσως αργότερα μετανιώσουμε για κάτι που ‘ανεβάσαμε’ στο Διαδίκτυο στο παρελθόν».

Στη σημερινή της διάλεξη, η... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki