Thursday 24 November 2011

Παιδόφιλοι εντοπίζουν τα θύματά τους με GPS

Νέο τέχνασμα για να εντοπίζουν τα πιθανά τους θύματα ανακάλυψαν παιδόφιλοι, γεγονός που κρούει για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου. 
Μέσα από τεχνολογίες του τύπου "βρες ένα φίλο" σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως το Facebook ανιχνεύουν την ακριβή θέση των ανήλικων θυμάτων τους.
Τα ανυποψίαστα παιδιά που αναρτούν την τοποθεσία τους στο κοινωνικό δίκτυο, δίνουν στους σεξουαλικούς δράστες την δυνατότητα μέσω του λογισμικού δορυφορικής πλοήγησης (satnav) να ανακαλύψουν την θέση τους με διαφορά μόλις μερικών μέτρων.
Ταυτόχρονα, με την ίδια τεχνολογία μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακούς χάρτες που παρουσιάζουν αναλυτικά τους ενδεχόμενους στόχους τους.
Γι αυτό το διαδικτυακό Κέντρο εκμετάλλευσης παιδιών και διαδικτυακής προστασίας προειδοποιεί τους μικρούς χρήστες του διαδικτύου.
Πρέπει να ενεργοποιούν τις ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου και να αποσύρουν οποιονδήποτε δεν γνωρίζουν ή εμπιστεύονται από τις επαφές τους, για να αποφύγουν οποιονδήποτε κίνδυνο εντοπισμού.
Εντοπισμός μέσω smartphones
Μαζί με την πρόοδο της τεχνολογίας, λοιπόν, αυξάνονται και οι παγίδες που στήνουν οι παιδόφιλοι στα νεαρά θύματά τους. Έτσι, ακόμα μία νέα τεχνική τους θέλει να στέλνουν στα μικρά παιδιά smartphones, τα οποία έχουν ήδη ενεργοποιημένα παγκόσμια προγράμματα εντοπισμού.
"Αδύναμοι νέοι έχουν γίνει στόχοι των παιδόφιλων, οι οποίοι τους πριμοδοτούν με μία συσκευή τηλεφώνου. Η τεχνολογία τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο ως συσκευή εντοπισμού", αναφέρει εκπρόσωπος του διαδικτυακού κέντρου.

Ο Ερντογάν για τη σφαγή των Κούρδων το 1930
(και όχι μόνο)

Στην ανατολική επαρχία Ντερσίμ (μετονομάστηκε σε Τούντζελι μετά τις σφαγές) σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14.000 Κούρδοι - κυρίως Αλεβίτες στο θρήσκευμα. 

Άλλες μαρτυρίες, ωστόσο, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 40 έως 50 χιλιάδες, ενώ στα θύματα των επιδρομών του στρατού συγκαταλέγονται και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που υποχρεώθηκαν να εκτοπιστούν.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΟ 1930

Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από την ελληνική λέξη γένος και το λατινικό ρήμα caedere (=φονεύω). 
Τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής όρος δημιουργήθηκαν επίσημα (όρος διεθνούς δικαίου) μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.

Χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την σίτιση
απόρων και αστέγων

Επιστρέφουν αναξιοποίητα στα ταμεία των Βρυξελλών πολλά ευρωπαϊκά χρήματα που θα μπορούσαν να πέσουν στην ελληνική αγορά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο.
-------------------------------------
Καταμεσής της κρίσης, διοικητικές ανεπάρκειες!!
-------------------------------------
Οι διοικητικές ανεπάρκειες άφησαν ανεκμετάλλευτα περίπου
10,5 εκατομμύρια ευρώ
από τα συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ,
που διατέθηκαν στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο
για την σίτιση των απόρων.
Την ώρα που η χώρα διανύει την πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και ενώ οι άστεγοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 20.000, σημειώνοντας αύξηση μόνο τον τελευταίο χρόνο κατά 25%, στην επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, ο Επίτροπος για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντ. Τσόλος, αναφέρει ότι «όσον αφορά στο σχέδιο του 2010, μια σειρά από διοικητικές ανεπάρκειες εμπόδισαν την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων από την Ελλάδα, η οποία αξιοποίησε μόνο το 47,3% των διατεθέντων πόρων, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 96,8% στα 20 συμμετέχοντα κράτη μέλη».
Συγκεκριμένα, στην απάντησή του προς τον Έλληνα ευρωβουλευτή, ο Ρουμάνος Επίτροπος κατονομάζει για αναλγησία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του προγράμματος διανομής τροφίμων, αναφέροντας ότι οι διοικητικές ανεπάρκειες άφησαν ανεκμετάλλευτα περίπου 10,5 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο για την σίτιση των απόρων.
Σημειώνεται επίσης, ότι από το 2012 προβλέπεται δραστική μείωση του προϋπολογισμού του προγράμματος διανομής τροφίμων, απόρροια της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της 13ης Απριλίου 2011 και συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2012 θα διατεθούν από κοινοτικούς πόρους μόλις 4,8 εκατομμύρια ευρώ για αυτόν τον σκοπό αντί των 20 εκατομμύριων σήμερα.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπανικολάου προκαλεί απογοήτευση το γεγονός ότι επιστρέφουν αναξιοποίητα στα ταμεία των Βρυξελλών πολλά ευρωπαϊκά χρήματα που θα μπορούσαν να πέσουν στην ελληνική αγορά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο.

www.kathimerini.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki