Friday 23 December 2011

Καλά Χριστούγεννα Μαρία Tweety

tweety (Μαρία) είπε...
Καλημέρα σε όλα τα φιλαράκια
Αν και άυπνη ακόμη με φρικτούς πόνους και
με την οξεία πνευμονία που με ταλαιπωρεί, σας καλημερίζω και σας δηλώνω το παρόν μου

Ευχαριστώ τη νεράιδα μου πάνω απ´ όλα, και όλους εσάς που δεν μας ξεχνάτε. Ευχαριστώ για την υπομονή σας και τις πολύτιμες προσ(ευχές) σας. Είναι πραγματικά αναγκαίο.

Προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου στη σειρά και να μπορέσω επιτέλους αν φανώ ικανή, να σας γράψω μια ανακεφαλαίωση/αναθεώρηση της κατάστασης μου και τους τρεις μήνες που ήμουν Αμερική. Τρεις μήνες τώρα σπίτι και ο αγώνας σκληρός και επωδυνος. Όμως με όπλα την αγάπη μου και την πίστη μου είμαι εδώ και θα είμαι για όσο εγώ το θελήσω. Κανείς δεν θα μου πει πότε θα φύγω από εδώ. Αυτό θα το αποφασίσω εγώ αν κρίνω...πως τελείωσε η αγάπη από αγαπημένα μου πρόσωπα...

Αυτά λοιπόν και κάντε ευχές πολλές. Τις χρειαζόμαστε και εγώ και η νεράιδα μου.

Φιλιά πολλά
Καλημέρα σας

ΥΓ. Υποτίθεται πως εγώ πρέπει να επιστρέψω πίσω Αμερική σε κανένα δίμηνο. Αυτό θα κριθεί από τον οικονομικό τομέα. Μπορεί να μην πάω στο ίδιο κέντρο αλλά σίγουρα επιβάλλεται σε εξειδικευμένο κέντρο. Ο γιατρός μου όπου είναι σαν πατέρας μου δεν μπορεί να διανοηθεί και να πιστέψει πως εδώ τελειώνουν όλα. Έτσι αγωνίζεται μαζί μας σκληρά και ψάχνει συνεχώς κέντρα είτε Ευρώπη είτε Αμερική. Όμως και πάλι θα εξαρτηθεί η πορεία της κατάστασης μου, της ζωής μου από τον οικονομικό τομέα όπου μας είναι αδύνατον. Ο κόσμος νομίζει πως έγινα καλά και δεν ασχολείται πλέον μαζί μου. Καλά κάνει. Έτσι θα πορευτώ όπως έρθουν τα πράγματα μαζί με τη νεράιδα μου. Τον άγγελο μου.

Γεύμα αγάπης από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Γεύμα αγάπης για χίλιους άπορους και άστεγους της Θεσσαλονίκης διοργανώνει την ημέρα των Χριστουγέννων ο Δήμος σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 
.
  Το γεύμα θα δοθεί στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ,
από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
 Παράλληλα η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνει ρούχα και τρόφιμα που θα προσφερθούν σε άπορους και ο στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Τα παιδιά μας και τα Χριστούγεννα

Είπαν πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών! Κι όλοι ξέρουμε με πόση λαχτάρα όλοι, αλλά τα παιδιά μας ιδιαιτέρως περιμένουν τη μεγάλη αυτή γιορτή! Που είναι πράγματι η δική τους γιορτή, αφού ο Μεγάλος Θεός, γεννιέται ως ένας απλός, μικρός άνθρωπος, ένα βρέφος, στο ταπεινό στάβλο της Βηθλεέμ!

Να πούμε στα παιδιά μας ότι κατέβηκε στη γη,
για να υψωθούμε εμείς στον Ουρανό!

Έχετε, όμως, αναρωτηθεί, πως γιορτάζουν τα παιδιά μας τα Χριστούγεννα; Ας επιχειρήσουμε μιαν απλή προσέγγιση.
Κι ας δούμε πρώτα στο Σχολείο τι γίνεται. Σε πολλά Σχολεία ασφαλώς προετοιμάζουν οι δάσκαλοι τα παιδιά μιλώντας τους για το νόημα των Χριστουγέννων. Για τα γεγονότα εκείνης της ξεχωριστής νύχτας, που χώρισε την ιστορία του κόσμου στα δύο. Κι ίσως να βρίσκουν το χρόνο να διοργανώνουν και σχολικές γιορτές, με τραγούδια, με ποιήματα και θεατρικά έργα. Άλλα θα δραματοποιούν τα γεγονότα της Γέννησης. Κι άλλα, δυστυχώς, θα μιλάνε για καλικάντζαρους, για πέταλα, για καζαμίες κι ονειροκρίτες, για ροδομάγουλους, χοντρουλούς, ξενόφερτους, εισαγόμενους, κοκκινωπούς Αη-Βασίληδες... Ίσως, μερικοί, να μην τονίζουν καν τη μεγάλη σημασία, για όλη την ανθρωπότητα, αυτής της γιορτής με τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά να διοργανώνουν «πάρτι», με μοντέρνα χορευτική μουσική, φαγοπότι και τα συναφή...
Ασφαλώς αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το νόημα και το περιεχόμενο της Γιορτής. Πώς, όμως τα παιδιά μας ζουν τα Χριστούγεννα; Με τα έτοιμα γλυκά που αγοράζει πια και δε φτιάχνει η μητέρα, να μοσχοβολήσει το σπίτι; Με τα κάλαντα που δεν ξέρει να πει ή κι όταν βγει να τα πει, βρίσκει τις πόρτες μας κλειστές με τη δικαιολογία «μας τα 'παν άλλοι»; Με τα πλούσια, πανάκριβα δώρα; Με το ξενύχτι στα «ρεβεγιόν» της πιο Μεγάλης Νύχτας; Με τους ξέφρενους χορούς και την άμετρη κατανάλωση του αλκοόλ; Μα, είναι αυτά Χριστούγεννα; Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, γίνεται;
Μετά, γιατί διαμαρτυρόμαστε όταν ακούμε τα παιδιά μας να λένε ότι «οι πιο βαρετές μέρες είναι οι μέρες των γιορτών»; Και δεν συγκλονιζόμαστε από το φοβερό γεγονός ότι αυτές τις ημέρες ακριβώς διαλέγουν κάποιοι συνάνθρωποί μας, και νέοι δυστυχώς οι περισσότεροι, για να δώσουν ένα τραγικό τέλος στην τραγική ζωή τους, τις «άδειες» μέρες... «Άδειες», γιατί εμείς τις αφήσαμε άδειες! Βγάλαμε τον Χριστό, την ουσία, το νόημα, αφήσαμε μόνο τα στολίδια, τα γλέντια και τα σχετικά και τρέχουν τα παιδιά μας να τα βρουν σε... 

Τι είναι Χριστούγεννα μπαμπά;

«Ό Λόγος σαρξ έγένετο...» αναγγέλλει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (Α` 14). Είναι το πλέον χαρμόσυνο άγγελμα που θα μπορούσε να δώσει ό Θεός στον άνθρωπο. Ο Υιός και Λόγος παρουσιάζεται στην ανθρώπινη ιστορία ως Θεάνθρωπος. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ονομάζει τα Χριστούγεννα "Μητρόπολη πασών των Εορτών". Από τα Χριστούγεννα ξεκινάει η ιστορία της Εκκλησίας. Ο Αιώνιος και Άναρχος αλλά και Φιλάνθρωπος Θεός, έρχεται στον κόσμο μας, γίνεται άνθρωπος. Τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Σαρκώνεται και γίνεται άνθρωπος από υπερβολική και άπειρη αγάπη για τον άνθρωπο. Σαρκώνεται και γίνεται άνθρωπος για να επαναφέρει στην αρχική αρμονία τη διαταραγμένη σχέση του ανθρώπου με το Θεό. "
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! ΜΕ ΑΓΑΠΗ,
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!

Τη Θεοφάνεια της Γεννήσεως ακολουθεί η Θεοφάνεια της Βαπτίσεως. Η Θεοφάνεια της Αγίας Τριάδος. Της Τριάδας πού φανερώθηκε κατά την Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη. Η σύνδεση και στενή σχέση των δύο αυτών μεγάλων γεγονότων φαίνεται, από το ότι τα πρώτα χριστιανικά χρόνια τα δύο αυτά μεγάλα γεγονότα γιορτάζονταν μαζί.

Αρκετά αργότερα (μετά το 3ο αιώνα) χωρίστηκαν οι γιορτές.

Η γέννηση του Ιησού τοποθετείται γύρω στο 7 ή 6 π.χ. ή μεταξύ του 4 ως 1 π.χ. Αυτό συμβαίνει καθώς το σημερινό ημερολόγιο, στηρίζεται βασικά στους υπολογισμούς του μοναχού και αστρονόμου Διονυσίου του Μικρού, που κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. καθόρισε με τα δεδομένα που είχε τότε, το έτος 754 από κτίσεως Ρώμης ως το χρόνο της γέννησης του Ιησού, αντί του έτους 747 όπως θα έπρεπε με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό σημαίνει πως,... 

Νεκρός ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 50χρονος που συνελήφθη χθες στο Ρέθυμνο κατηγορούμενος για διάπραξη σεξουαλικών εγλημάτων εις βάρος ανήλικων κοριτσιών. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανάκρισης ο συλληφθείς είχε αυτοτραυματιστεί.

Ο 50χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ στην πόλη του Ρεθύμνου μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η ανακρίτρια για τη διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, τα οποία φέρεται να είχε αποπλανήσει.

Η σύλληψή του έγινε στον δρόμο, όπου οι αστυνομικοί τού την είχαν στήσει για να εκτελέσουν το ένταλμα. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες ήταν αρκετοί Ρεθυμνιώτες.
Αμέσως μετά, τον οδήγησαν στο σπίτι του για να ακολουθήσει έρευνα. Κατά τη διάρκεια της κατ' οίκον έρευνας, ο 50χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό και στην κοιλιά.
Αστυνομικοί τον αφόπλισαν και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, αλλά τελικά άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης.
Ο 50χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο Ρέθυμνο, καθώς στο παρελθόν εργαζόταν για το κορυφαίο αθλητικό σωματείο της πόλης, τελευταία όμως είχε δημιουργήσει το δικό του προπονητήριο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ενώ το Ρέθυμνο κατακλυζόταν από τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Σειραγάκη, στην Ασφάλεια Ρεθύμνου έφτασαν καταγγελίες από δύο 14χρονα κορίτσια, τα οποία τον κατονόμαζαν ως τον άνθρωπο που είχε ασελγήσει σε βάρος τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα όσα καταγγέλλουν οι δύο ανήλικες συνέβησαν πριν από περίπου δύο χρόνια -ενώ δηλαδή ήταν 12 ετών- σε διαμέρισμα.  
Αστυνομικοί πάντως τονίζουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται μεγαλύτερος αριθμός κοριτσιών. Κάποια από αυτά ήταν μαθήτριές του στο σχολείο και έτσι τις προπονούσε και στον στίβο.
έθνος

15χρονη βρέθηκε ζωντανή 7 χρόνια μετά το τσουνάμι

«Η εγγονή μου ήταν υποχρεωμένη να ζητιανεύει μέχρι αργά το βράδυ. Όταν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα, την χτυπούσαν»
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Ζωντανό βρέθηκε επτά χρόνια μετά ένα νεαρό κορίτσι που είχε χαθεί 

στο τσουνάμι που χτύπησε την Ινδονησία, στις 26 Δεκεμβρίου 2004.

Girl Found Alive Seven Years After Aceh Tsunami Disaster

Η 15χρονη Γουάτι φωτογραφήθηκε με τους γονείς
και τον μικρό αδελφό της, Αρις, στο σπίτι τους
στο Μεουλαμπόχ του Ατσεχ στην Ινδονησία.
Το κορίτσι βρέθηκε ζωντανό επτά χρόνια
μετά το φονικό τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.

Η 15χρονη σήμερα Γουάτι θεωρείτο ότι ήταν μία από τους 230.000 

νεκρούς που άφησε πίσω του το τσουνάμι στην Ινδονησία, 

όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara την Πέμπτη.

 Όταν το τσουνάμι «χτύπησε» το χωριό Ουγιόνγκ Μπαρόχ του δυτικού Ατσεχ της Ινδονησίας, η 8χρονη τότε Γουάτι χάθηκε από την μητέρα της και τα δύο της αδέλφια.
Μετά από ημέρες άκαρπων ερευνών, οι γονείς της εγκατέλειψαν τις ελπίδες να την βρουν ζωντανή.
Η Γουάτι επέζησε και επί επτά χρόνια την μεγάλωνε μια γυναίκα η οποία την υποχρέωνε να ζητιανεύει, είπε ο παππούς της Ιμπραήμ.
«Η εγγονή μου ήταν υποχρεωμένη να ζητιανεύει μέχρι αργά το βράδυ. Όταν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα, την χτυπούσαν», είπε ο ίδιος.
Η Γουάτι επανενώθηκε με την οικογένειά της την Τετάρτη όταν μεταφέρθηκε στο γραφείο του επικεφαλής του χωριού στο Δυτικό Ατσεχ από ανθρώπους που την βρήκαν να τριγυρνάει άσκοπα στον δρόμο.
Όταν την ρώτησαν, απάντησε ότι αναζητεί τους γονείς της στην Μεουλαμπόχ, πρωτεύουσα του δυτικού Ατσεχ, αλλά το μοναδικό όνομα που θυμόταν ήταν του παππού της Ιμπραήμ.
Εκείνος μόλις το πληροφορήθηκε, μετέβη στο γραφείο των τοπικών αρχών και η μητέρα του κοριτσιού, η Γιουσνιντάρ, την αναγνώρισε από κάποια σημάδια που είχε από την γέννησή της στον λαιμό και στο πόδι και μια ελιά στον κρόταφο.
Το φονικό τσουνάμι προκλήθηκε έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό στις 26 Δεκεμβρίου 2004. Την Κυριακή οι οικογένειες των θυμάτων στο Ατσεχ πρόκειται να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων του τσουνάμι με τελετές που θα πραγματοποιήσουν στους μαζικούς τάφους.

Έθνος

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki