Saturday 25 February 2012

ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ ΑΠΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ

PORCELAIN UNICORN

Μπορεί μια πραγματικά επιβλητική ταινία τριών λεπτών να αφηγείται μια ολόκληρη ιστορία;
Ο Βρετανός σκηνοθέτης σερ Ρίντλεϋ Σκωτ ξεκίνησε έναν παγκόσμιο κινηματογραφικό διαγωνισμό για επίδοξους σκηνοθέτες, με τίτλο, «Πείτε το με το δικό σας τρόπο».
Υπήρξαν πάνω από 600 συμμετοχές.
Η ταινία δεν επιτρεπόταν να διαρκεί πάνω από τρία λεπτά, να περιέχει μόνο μέχρι έξι γραμμές αφήγηση και να αποτελεί μια ολοκληρωμένη ιστορία. Πρώτευσε το «Μονόκερως από Πορσελάνη» σε σκηνοθεσία του Αμερικανού Κήγκαν Γουίλκοξ. Είναι η ιστορία της ζωής δύο ανθρώπων, που αν και τελείως αντίθετη παραμένει πάρα πολύ όμοια - όλα ειπωμένα σε λιγότερο από 3 λεπτά. 
Δείτε και θα καταλάβετε γιατί ήρθε πρώτη!


Grand prize winner of the Philips Parallel Lines 'Tell It Your Way' international competition!

«IDEAS4GREECE»

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «IDEAS4GREECE»
.
Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί και να εμπνεύσει
και άλλους να μιλήσουν για έναν τόσο καλό σκοπό.
Στη συγκεκριμένη εκστρατεία, μια σειρά από επιφανείς Έλληνες της διασποράς, συμμετέχουν και ο καθένας δίνει την δική του άποψη για το πως θα μπορούσε η χώρα μας να βοηθηθεί και να βγει από την κρίση. Έλληνες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, από διαφορετικούς χώρους ο καθένας, ενώνουν τη φωνή τους για το καλό της χώρας.
Συνδετικός κρίκος σε όλο αυτό το εγχείρημα, ο Αλέξης Γεωργούλης.
Στο site του, ο GREEK REPORTER, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Γνωρίζουμε όλοι την πρόκληση την οποία η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει. Αυτός είναι ο λόγος που αναπτύξαμε την εκστρατεία Ideas4Greece. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μια Παγκόσμια συζήτηση και να ευαισθητοποιήσει την Παγκόσμια κοινή γνώμη για το θέμα της Χώρας μας, της Ελλάδας, που όλοι αγαπάμε τόσο πολύ.
Σας καλούμε, όλα τα μέλη της Ελληνικής Διασποράς, από όλες τις γωνιές του κόσμου, να μοιραστούν μαζί μας την ιδέα τους για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τη Χώρα μας, καθώς επίσης και να απαντήσουν στο ερώτημα: Αν είχες τη δύναμη να αλλάξεις κάτι στη Χώρα σου, τι, θα ήταν αυτό. Η Ελλάδα μας χρειάζεται, για αυτό ας σταθούμε δίπλα της. Δείξτε την υποστήριξή σας και μοιραστείτε τις σκέψεις για το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να αναπτυχθεί εκ νέου. Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί και να εμπνεύσει και άλλους να μιλήσουν για έναν τόσο καλό σκοπό.
Ζητήσαμε από εξέχουσες προσωπικότητες της Ελληνικής Διασποράς να μας πουν την γνώμη τους για το τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Οι συμμετοχές της εκστρατείας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, επιφανείς Έλληνες όπως τον Chief της FOX Films Jim Giannopoulos, τον γκουρού των επενδύσεων John Calamos, τον Πρόεδρο της Coca-Cola Canada, Nikos Koumettis, τον G.M της Microsoft Kostas Mallios και άλλους. Το καινοτόμο βίντεο παρουσιάζεται από τον διάσημο Έλληνα ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη.»
Στο βίντεο ο Αλέξης απεικονίζεται ως ένας άνθρωπος ο οποίος παρακολουθεί το “Ideas4 Greece”, ενώ είναι δεμένος και φιμωμένος, εικόνα καθαρά συμβολική που θέλει να παραπέμψει στην κατάσταση που βιώνει ο καθένας μας ενώ βλέπει κάθε μέρα να συμβαίνουν γύρω του τόσο σοβαρά πράγματα και στα οποία νοιώθει ανίσχυρος να αντιδράσει. Ταυτόχρονα βασανίζεται από τον κακό και τον καλό του εαυτό. Τελικά καταφέρνει να λυθεί από τα δεσμά του και να κάνει τη φωνή του να ακουστεί. Γιατί θέλει να ακουστεί και η δική του φωνή…

CAMPAIGN “IDEAS4GREECE”

In this campaign, a number of prominent Greek diaspora involved gives their view on how could our country overcome the crisis. First, second and third Generation Greeks from different backgrounds, everyone, join their voices for the good of their country.

Alexis Georgoulis is the Link to the whole effort.

The site of the GREEK REPORTER, among other states:
“We are all aware of the challenging times Greece is presently facing. That is why we developed the Ideas4Greece campaign. We believe this is the best way to initiate a global discussion and bring awareness to the issues of a country we all cherish so much.

We asked prominent figures of the Greek Diaspora to state in a video what they would do to help Greece. Participants of the campaign include renowned Chef Cat Cora, FOX Films CEO Jim Gianopoulos, investment guru John Calamos among others.
The innovative short video is presented by renowned Greek actor Alexis Georgoulis. We want to create a virtual agora in which all people of Greek origin will share their Ideas4Greece. Now is your turn.
We call you and all members of the Greek diaspora from all corners of the world to share your idea on how to help Greece by answering this question: “if you had the power to change something in the country what would it be?”
Greece needs us so lets be there for her. Show your support and share you thoughts on how Greece can thrive again. Let your voice be heard and inspire others to speak up for a good cause.”

NEWS

Ideas4Greece



We are all aware of the challenging times Greece is presently facing. That is why we developed the Ideas4Greece campaign. We believe this is the best way to initiate a global discussion and bring awareness to the issues of a country we all cherish so much.  We call you and all members of the Greek diaspora from all corners of the world to share your idea on how to help Greece by answering this question: “if you had the power to change something in the country what would it be?”.  Upload your video (up to 2 minutes) stating your idea (please feel free to post a youtube response to our Ideas4Greece video), via twitter, Facebook or by leaving a comment on this page. Greece needs us so lets be there for her. Show your support and share you thoughts on how Greece can thrive again.  Let your voice be heard and inspire others to speak up for a good cause.
Until now we have had the participation of many prominent Greeks:
The idea for this campaign was born while attending the NIC 2010 conference in Chicago. The campaign is presented by renowned Greek actor Alexis Georgoulis who is depicted as a man tied up with his mouth taped while he sits watching the Ideas4Greece. Meanwhile he is tormented by his good and bad self and becomes more and more anxious.  Finally he succumbs to the urge to break free and have a voice and he escapes from the ropes and tears of the tape from his mouth. He wants to be heard too. What are you waiting for?

Χρόνια Πολλά στη Σκόπελο, που σήμερα γιορτάζει τον Άγιο Ρηγίνο της!!

 Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκια, 
που έχουν το όνομά του!!
   Ο Άγιος Ρηγίνος έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ.. Ήταν ελληνικής καταγωγής και έλαβε με την συνδρομή των γονέων του την παιδεία της εποχής του. Παράλληλα όμως είχε τον πόθο να έλθει κοντά στον Χριστό και να ζήσει σύμφωνα με το θέλημά του.
Ο 'Αγιος Ρηγίνος
Εικόνα της Ανθής Βαλσαμάκη
(απο αρχείο Κ.Σύρου)
Η φήμη της αγιότητάς του φτάνει μέχρι το νησί της Σκοπέλου και οι κάτοικοι επιθυμούν και καταφέρνουν να γίνει επίσκοπος του νησιού και πνευματικός τους οδηγός.
Ως επίσκοπος Σκοπέλου συμμετείχε στην Σαρδική σύνοδο και μαζί με περισσότερους από 300 άλλους αρχιερείς καταδίκασαν την αίρεση του Αρείου. Όταν ο αυτοκράτορας Ιουλιανός ο «παραβάτης» κατεδίωξε τους χριστιανούς δόθηκε η ευκαιρία στον Άγιο Ρηγίνο να πολεμήσει για την πίστη του και την πίστη των Σκοπελιτών δίνοντας μάλιστα το παράδειγμα με την προσωπική του θυσία και μαρτυρία. 
Ο λαός σχηματίζοντας πομπή έφθανε
στο μοναστήρι για τη λειτουργία
Βασανίστηκε για να απορρίψει την πίστη στο Χριστό και στο τέλος αποκεφαλίστηκε πιθανόν μαζί με άλλους σαράντα άγνωστους σε μας Σκοπελίτες μάρτυρες της Ορθόδοξης πίστης όπως αναφέρει ο καθηγητής Νικ. Γεωργάρας.
Το ιερό λείψανό του μεταφέρθηκε στην Κύπρο όπου ύστερα από χρόνια ένας Σκοπελίτης καπετάνιος ο Χατζή Κωνσταντίνος με ευλάβεια φέρνει πίσω τμήμα του ιερού λειψάνου το οποίο φυλάγεται αρχικά στο μοναστήρι του Ιωάννου του Προδρόμου στη Σκόπελο. Αργότερα μεταφέρεται, όπου και φυλάγεται μέχρι σήμερα στον καθεδρικό ναό της πόλης τη «Γέννηση του Χριστού» κοντά στο λιμάνι.

Δίπλα στο σημείο που έθαψαν οι Σκοπελίτες πιστοί το ιερό λείψανο του επισκόπου τους (3 χιλ. Ν.Α. της πόλης πάνω σε μικρό λόφο) αργότερα έχτισαν το μοναστήρι του αγίου. Στο μοναστήρι αυτό συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στις 25 Φεβρουαρίου χιλιάδες προσκυνητών από τα γύρω νησιά (Σκιάθο Αλόννησο ) αλλά και από τον Βόλο για να τιμήσουν τον Άγιο ο οποίος πολλές φορές έχει δείξει την αγάπη του για το ποίμνιό του με θεραπείες και άλλα θαύματα που μπορούν να μας διηγηθούν όλοι οι κάτοικοι της Σκοπέλου.

Αξίζει να μπορέσει κανείς να βρεθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στο νησί της Σκοπέλου και να παρακολουθήσει από κοντά τις λατρευτικές εκδηλώσεις με λιτανείες και την μεγάλη περιφορά του ιερού λειψάνου του Αγίου από το μοναστήρι στους δρόμους της Σκοπέλου μέχρι το ναό της Γέννησης του Χριστού.


Το μοναστήρι παραμένει ανοιχτό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μπορεί επισκέπτης του νησιού να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου να επισκεφτεί το μικρό μουσείο με κειμήλια της μονής και να προμηθευτεί τις ευλογίες που διατίθενται στην έκθεση της Μονής.
Στο σημείο ακόμη που μαρτύρησε ο Άγιος έχει χτιστεί εικονοστάσι για να μας θυμίζει τα μεγάλα κατορθώματα της πίστης. Το σημείο αυτό θεωρείται σήμερα ο σημαντικότερος οδικός κόμβος προκειμένου να μεταβεί κανείς στο εσωτερικό του νησιού. Οι κάτοικοι αναφέρουν το σημείο αυτό με το τοπωνύμιο «Άι Ρηγινάκης».


Οι Σκοπελίτες από σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον προστάτη άγιό τους θέλουν να δίνουν το όνομά του στα παιδιά τους. Έτσι στα κορίτσια δίνουν το όνομα «Ρηγίνα» και στα αγόρια το όνομα «Ρηγίνος».
 

Άλλες ιστορικές προσωπικότητες της Σκοπέλου
[ Παύλος Νιρβάνας ] - [ Καισάριος Δαπόντε ]

Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα κείμενο το οποίο φέρει τον τίτλο ...

«Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο».
Το εν λόγω κείμενο κυκλοφορεί ευρέως τόσο στα κοινωνικά δίκτυα, όσα και από e-mail σε e-mail και με.... πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.
Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες,
τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.

I do not attach to others, especially the Greek people,
the responsibility for all the ills of birth world.
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:
1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.
2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...
3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.
4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.
5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.
6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.
7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.
8) Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.
9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.
10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.
11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.
12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ' αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ...). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.
13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις... Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!
14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.
15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον...
16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου... Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ' ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ...
17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια).... Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι – γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.
18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.
19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς... Τι σου θύμισα τώρα;;;
20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.
21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil...
22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.
23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο...Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει...
24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό...
25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.
26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.
27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).

i-diadromi

27 reasons I am proud that I'm not German and I am Greek!
27 Gründe Ich bin stolz, dass ich nicht Deutsch!


1) I drink water when I am thirsty and beer when I want because the bottled water or the water from the tap is neither… Acrid , nor tasteless , nor extremely expensive.
2) With thick, athletic, white, socks we wear sports shoes not sandals.
3) It did not need to setup monument - extract any shame wall to remind me despicable partition of my nation, fearing a possible repeat in the future.
4) I have positive thoughts, optimism, hope and... faith without drinking great amounts of alcohol.
5) I do not believe in racial or in other...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki