Friday 15 June 2012

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες με θέμα:
Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες διοργανώνει ολοήμερη εκδήλωση για την παρουσίαση της εκστρατείας Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα – End Immigration Detention of Children αλλά και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση του ασύλου στη χώρα μας την Παρασκευή 22 Ιουνίου, από τις 2.00 μ.μ. στο χώρο του HUB (οδός Αλκμήνης 5, Πετράλωνα)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με στόχο την προώθηση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και γενικότερα των ανθρώπων που δικαιούνται διεθνή προστασία, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευάλωτη ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων και στις καταστροφικές για τη ψυχική και σωματική τους υγείας συνέπειες της κράτησής τους.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ http://www.gcr.gr

πηγή: koutipandoras

Έκλεψε γάλα για το παιδί της

Την εποχή των «άθλιων» ξαναζεί η Ελλάδα και το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο ήρθαν αντιμέτωποι με έναν θηλυκό «Γιάννη Αγιάννη».
Μια 32χρονη μητέρα αναγκάστηκε, για να μην πεθάνει από την πείνα το παιδί της, να μπει σε ένα σούπερ μάρκετ και να κλέψει γάλα. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι πολυεθνικού σούπερ μάρκετ έξω από το Ηράκλειο μήνυσαν την 32χρονη Ηρακλειώτισσα, γιατί έκλεψε δύο κουτιά γάλα και λίγα τρόφιμα για το παιδί της, όπως είπε.

Η σύλληψη της 32χρονης, η οποία κατάγεται από χωριό του Νομού Ηρακλείου, έγινε χθες το μεσημέρι, καθώς η πλευρά του σούπερ μάρκετ επέμενε ζητώντας τη σύλληψή της. Η Ασφάλεια Ηρακλείου που κλήθηκε τη συνέλαβε και τη μετέφερε στα κρατητήρια, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για συγκλονιστική υπόθεση.

Σήμερα, η 32χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αλλά η υπόθεση πλέον παίρνει τραγικές κοινωνικές διαστάσεις...

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki