Friday 15 November 2013

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
341 συλλήψεις σε 50 χώρες

386 children rescued
386 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση»



.Από το 2010 η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διασώθηκαν περίπου 386 παιδιά. Το 2011 συνελήφθη στο Τορόντο ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος.


Τρία χρόνια διήρκεσε η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών δικτύου παιδικής πορνογραφίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Τορόντο, στον Καναδά, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 341 άνθρωποι ενώ στο πλαίσιο της έρευνας διασώθηκαν περίπου 350 παιδιά.
Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε εταιρεία με έδρα το Τορόντο, η οποία κατηγορείται ότι πωλούσε DVD και διαδικτυακά βίντεο με γυμνά αγόρια στη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία.
Η Azov Films προωθούσε το υλικό στην αγορά ως «γυμνιστικό» και ισχυριζόταν ότι είναι νόμιμο σε Καναδά και ΗΠΑ.
Οι ταινίες διανεμήθηκαν σε 94 χώρες, σημειώνει η αστυνομία του Τορόντο, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.
Ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Καναδός Μπράιαν Γουέι, 41 ετών, κάτοικος Τορόντο, φέρεται ως ο εγκέφαλος του δικτύου και έχει συλληφθεί από το Μάιο του 2011, οπότε και συνελήφθη, σε επιχείρηση η οποία είχε κρατηθεί απόρρητη, μεταδίδουν καναδικά μέσα ενημέρωσης.
Η αστυνομία σημείωσε ότι ο Καναδός πλήρωνε ενήλικες για να βιντεοσκοπούν σκηνές παιδεραστίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσε μέσω του ιστότοπού του.
Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που είχε δημιουργήσει ο άνδρας αυτός ήταν μεγαλύτερος από 4 εκατομμύρια δολάρια (2,9 εκ. ευρώ).
Έπειτα από έρευνα που έγινε σε 50 χώρες συνελήφθησαν 341 άνθρωποι, 100 στον Καναδά και 240 σε άλλες χώρες, ενώ 386 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Τορόντο.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki