Monday 28 January 2013

11χρονο κοριτσάκι βρήκε χαρτοφύλακα και τον παρέδωσε

Εντεκάχρονο κοριτσάκι , παιδί πολύτεκνης οικογένειας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με άνεργη μητέρα και πατέρα που κυνηγά το μεροκάματο, βρήκε χαρτοφύλακα επιχειρηματία στο κεντρικό πάρκινγ της Πρέβεζας.

Ο χαρτοφύλακας  περιείχε πολύτιμα έγγραφα, μπλοκ επιταγών, αστυνομική ταυτότητα,  διαβατήριο καθώς και το ποσό των 550 ευρώ.

Το  κοριτσάκι αμέσως φώναξε  τον πατέρα της, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο, ο οποίος αφού άνοιξε το χαρτοφύλακα  βρήκε μεταξύ των άλλων  και λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και κάλεσε αμέσως το αριθμό τηλεφώνου που ανήκε στον ιδιοκτήτη.

Το τηλεφώνημα ξάφνιασε τον επιχειρηματία γιατί δεν είχε αντιληφθεί την έλλειψη του, μιας και είχαν περάσει μόνο λίγα λεπτά από την αναχώρησή  του.

Στο ραντεβού που δόθηκε για την παράδοση του χαρτοφύλακα  ο επιχειρηματίας ευχαρίστησε την οικογένεια χαρίζοντας τους  όλο το χρηματικό ποσό.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η τιμιότητα είναι προνόμοιο των φτωχών!

Βοήθησε το παιδί σου να ψηλώσει!

Λίγοι γονείς ξέρουν πως το ύψος του παιδιού τους, πέρα από κληρονομικό έχει να κάνει και με την σωστή ανάπτυξη. Μάθετε λοιπόν τα πιο σημαντικά tips για να ψηλώσει το παιδί σας.
How to make your child grow taller 
Η διατροφή παίζει πρωταρχικό ρόλο. 
Το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες Α και Β είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή του. 
Οι τροφές που περιέχουν τα παραπάνω στοιχεία είναι το σπανάκι, καρότο, γάλα, γιαούρτι, κρέας ειδικά κόκκινο, ψάρι κοτόπουλο, αβγό, όσπρια και ξηροί καρποί.
Η γυμναστική δυναμώνει τους μυείς και τα οστά χαρίζοντας τους σωστή στάση σώματος. Το μπάσκετ ή η κολύμβηση ενδείκνυνται περισσότερο από κάποια άλλα. Αποφύγετε την ενόργανη και τα βάρη γιατί σταματάνε την ανάπτυξη.
Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πρέπει να είναι επαρκείς και να κρατά 10-12 ώρες.
Τέλος πρέπει να γίνουν εξετάσεις. Αν διαπιστώσετε πως το παιδί σας δεν αναπτύσσεται φυσιολογικά απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.
πηγή: parousiazw

«Παιδικοί φόβοι, παιδικά όνειρα»
Έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Το ζήτημα που εξετάζει η έκθεση είναι εάν και κατά πόσο υφίσταται ο παιδικός φόβος και έως πιο σημείο επιδρά στην συμπεριφορά αλλά και στα όνειρα των παιδιών.
Η διάρκεια των εκθέσεων θα είναι ως τις 20 Μαρτίου 2013
Ποιος φόβος; Ο φόβος του σχολείου, ο φόβος της οικογένειας, ο φόβος της κοινωνίας, ο φόβος του σώματος που αλλάζει αλλά και της σωματικής βίας, ο φόβος που προκαλούν ενίοτε τα παραμύθια και τα πρότυπά τους όπως ο λύκος, η μάγισσα παλαιότερα ή οι ήρωες του διαδικτύου σήμερα. Αλλά και ο φόβος που  φτάνει μέσω της τηλεόρασης που προβάλει ειδήσεις από τις εμπόλεμες ζώνες όπου τα θύματα είναι κυρίως παιδιά.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Παιδικοί φόβοι, παιδικά όνειρα», των Στέλλας Δρυγιαννάκη, Χρήστου Κωστούλα, Χρυσούλας Σκεπετζή και Άγγελου Σκούρτη, από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 έως τις 20 Μαρτίου 2013.

Η ιδέα και η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Μαρίας Μαραγκού.
Η ιδέα της έκθεσης στο Ρέθυμνο ξεκινά από το παλαιότερο σχολείο της πόλης (της όποιας πόλης) το οποίο χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας για τους Τούρκους, στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για τη βασική εκπαίδευση γενεών και γενεών Ρεθυμνιωτών και σήμερα εξακολουθεί να είναι σχολείο στο οποίο φοιτούν κατά πλειοψηφία τα παιδιά της ακμάζουσας κοινωνίας των οικονομικών μεταναστών.  

Πώς βιώνουν τα παιδιά τον φόβο, πώς ονειρεύονται τις φιλοδοξίες τους, πώς νιώθουν απέναντι στον “εφιάλτη” τους, ακόμη και αν είναι εξαιρετικά προστατευμένα από το οικογενειακό τους περιβάλλον; Έχει ο φόβος σχέση με το φύλο, υπάρχει η απειλή της τιμωρίας, έχουν παρόμοιο εφιάλτη τα παιδιά των γηγενών με εκείνα που ακολούθησαν τη μοίρα των γονιών στη μετανάστευση;
Οι καλλιτέχνες, αντιμετωπίζουν το θέμα ο καθένας από τη δική του σκοπιά.
Η Στέλλα Δρυγιαννάκη χρησιμοποιεί ως μοντέλο το παλιό σχολείο του Ρεθύμνου φωτογραφίζοντας παιδιά σήμερα και αναζητώντας τις αντιστοιχίες στα παιδιά παλαιότερων εποχών.

Ο Χρήστος Κωτσούλας,
δουλεύει πάνω στο αγορίστικο πρότυπο της δουλειάς στη θάλασσα, ονειρεύεται το καπέλο και τα σύμβολα του καπετάνιου, όλα μεγενθυμένα. Ίσως και τρομακτικά. Δεν είναι τυχαίο εξ’ άλλου ότι υπογράφει ως «Κάπτεν»


Η Χρυσούλα Σκεπετζή δούλεψε στην έννοια 
του κλουβιού της φυλακής για να θέσει ερωτήματα αν και κατά πόσο οι ελεύθερες και αδογμάτιστες συνειδήσεις στο χώρο της Παιδείας μπορούν να συνεργαστούν σε δογματικά και καταπιεστικά περιβάλλοντα και πώς το κελί μπορεί να ερμηνευτεί ως προστατευτισμός.
Τέλος, ο Άγγελος Σκούρτης εκθέτει μαχαιρωμένες φωτογραφίες παιδιών που φορούν σακούλες στο κεφάλι ή κρύβουν τα πρόσωπά τους για να μη δουν το κακό καθώς και μία σειρά από τραυματισμένους πίνακες που μάζεψε στη διάρκεια της προηγούμενης έκθεσης.

Η διάρκεια των εκθέσεων θα είναι ως τις 20 Μαρτίου 2013 ενώ θα πραγματοποιηθούν, όπως πάντα, ξεναγήσεις σε παιδιά και ενήλικες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

πηγή: culturenow

Το TRAFFICKING στην Ελλάδα
"Selling the Girl Next Door" Documentary

Ορισμός του trafficking
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω στην ταυτότητα της έρευνας, ομάδα στόχο της συγκεκριμένης μελέτης αποτελούν τα παράνομα διακινούμενα άτομα (trafficking). Ο ορισμός του Palermo, ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2000 και δίνει μια πλήρη εικόνα αναφορικά με την έννοια του trafficking συνοψίζεται ως εξής:
Δεν πωλείται
“Ως παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική - οικονομική εκμετάλλευση (trafficking) ορίζεται η στρατολόγηση, η μεταφορά, μετακίνηση, εγκατάσταση (στέγαση, μέριμνα για συνέχιση της παραμονής) ή παραλαβή προσώπων, μέσω της απειλής ή χρήσης βίας ή άλλων μορφών εξαναγκασμού, της απαγωγής, του δόλου, της εξαπάτησης, της κατάχρησης της δύναμης, της κατάχρησης μιας τρωτής ή ευάλωτης θέσης, της προσφοράς ή της αποδοχής οικονομικού ή άλλου οφέλους για την επίτευξη της σύμφωνης γνώμης ενός προσώπου το οποίο ασκεί έλεγχο ή εξουσία επί άλλου προσώπου για το σκοπό της εκμετάλλευσης. 
Η εκμετάλλευση θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον την εκμετάλλευση της πορνείας των άλλων ή άλλες μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την εξαναγκαστική εργασία ή παροχή υπηρεσιών, τη διαμόρφωση συνθηκών σκλαβιάς ή παρόμοιων με αυτήν πρακτικών, τη διαμόρφωση συνθηκών δουλείας (δεσμευτική παροχή υπηρεσιών) ή τη λήψη σωματικών οργάνων”. 


Αίτια της Διεθνικής Σωματεμπορίας
  • Οι βασικές αιτίες ύπαρξης και επιδείνωσης αυτού του φαινομένου είναι οι εξής:
  • Η έλλειψη δικαιωμάτων και ελευθεριών για τις γυναίκες – διάκριση και βία κατά των γυναικών.
  • Η έλλειψη υποδομών που να εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες εργασίας στις γυναίκες, οι οποίες κατά συνέπεια πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, τη φτώχεια, την οικονομική κατάσταση της χώρας, την οικογενειακή κατάσταση – πολλές από αυτές ή έχουν χάσει το σύντροφο ή/ και τα παιδιά τους ή είναι ορφανές, την πολιτική κατάσταση της χώρας (εμφύλιος, βομβαρδισμοί, εισβολές από άλλες χώρες), την έλλειψη προσδοκιών, την προσφυγιά, κ.ά.
Οι συνθήκες ζωής των θυμάτων trafficking
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Stop Now (Stop Trafficking of people) οι συνθήκες ζωής των θυμάτων σωματεμπορίας περιλαμβάνουν:
  • Βιασμούς, ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια
  • Εκφοβισμούς και ψυχολογική κακοποίηση
  • Εξαναγκαστικές αμβλώσεις
  • Πλημμελή διατροφή
  • Στέρηση ύπνου
  • Απουσία ιατρικής περίθαλψης (προβλήματα υγείας και υψηλά ποσοστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων)
πολλά περισσότερα στην πηγή:  nathgr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki